szwd77 13.05.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Zastosowanie kolumn z szalunków kartonowych to świetny pomysł. Koszt zakupu 4 kolumn 4m o średnicy 35cm (większych nie ma potrzeby) to koszt około 700zł do tego beton B20 około 1,7m3 to około 350zł plus oczywiście zbrojenie ze strzemionami i śliczne kolumny mamy za 1200zł A z ciekawości spytam: czy najbliższa budowa c77c to Gorzów Wlkp.?? Pozdrawiam i miłego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 13.05.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Beton na strop i fundamenty zastosowałem B20, wiadomo, że koszt takiego betonu jest wyższy ale to jest dom w którym prawdopodobnie spędzimy resztę życia (hehehehe choć to niezbyt pewne ponieważ to jest moja druga budowa) Pamiętajcie, że oszczędzając teraz możemy żałować później, więc zanim podejmiecie decyzję o obniżaniu kosztów to dobrze zastanówcie się czy warto i na których rzeczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 13.05.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 dodam że w poniedziałek zaczynają mi grodzic działke " pięknym betonowym" płotem dziennik odebrałem kiera sie zatrudni i geodeta pomierzy i ekipa wpada z modyfikacji likwiduje komin w kuchni oraz spiżarke a także łacze łazienke na parterze w większą ,myslałem nad drzwiami w bramie garażowej ale cena mnie zabiła schody modułowe z firmy atrium system fajne w dobrej cenie , jak cos to moge spróbowac załatwic jakis upust Adam32 jeśli możesz pokaż jak będzie wyglądało to rozwiązanie (może jakiś szkic) bo bardzo mnie to ciekawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 14.05.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 justynap13 piękny ten Twój domek. Wrzuc jescze jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam32 14.05.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 szwd77 co mam narysowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 14.05.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 szwd77 co mam narysowac? Chodzi mi głównie o kuchnię jak planujesz zagospodarować tą przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 14.05.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 witam! Rom ciesze sie bardzo ze Ci sie domek podoba zaraz wrzuce jakies fotki z dzisiaj. klamka zapadla i rezygnujemy ze spizarki. bedzie malutka pod schodami. chlopaki mi dzisiaj stempli kilka odstawili i pozamiatali w salonie i nagle domek nabral calkiem konkretnej przestrzeni murarze zaczeli murowac rowniez scianki dzialowe. pomieszczenie gospodarcze jest bardzo fajne, troche jest tam miejsca i bardzo sie ciesze ze polaczylismy lazienke z wc, co tez fajnie przestrzenie wyglada. jutro przyjezdza beton 3,8m3 zeby dolac slupy i zalac drugi wieniec. niestety bedziemy miec z dachem przestoj bo ciesla dopiero pod koniec maja ma wejsc no ale juz wiedzielismy o tym wczesniej. mam nadzieje, ze cud nastapi i znajdzie czas zeby nas zrobic wczesniej a oto zdjecia: z salonu na schody i kuchnie (robimy scianke od srtony kuchni http://images20.fotosik.pl/344/63065a5b7a8ba563.jpg a tu widok z kuchni na salon http://images21.fotosik.pl/289/8f6697e7d705282d.jpg pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam32 14.05.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 widzę że na w/w fotkach tez nie ma komina i spiżarki zamiast tego większy przedpokój gdzie wejdzie większa szafa wnękowa , co do schodów to betonowe nie komponuja sie zupełnie ja zmniejsze otwór do kwadratu 185x185 i dam modułowe zabiegowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 14.05.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 betonowe nie komponuja sie zupełnie ja zmniejsze otwór do kwadratu 185x185 i dam modułowe zabiegowe 1. myślę że o gustach nie powinniśmy dyskutować. 2. trudno żeby komponowały się do "surowej ściany". p.s. znaki przestankowe - lepiej się czyta i łatwiej zrozumieć sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 14.05.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 kurczę im więcej widzę zdjęć tym bardziej utwierdzam się w tym, że wybrałem ten projekt Mój cieśla też ma mały poślizg, ale to jest do przyjęcia. Zresztą i tak jest super (odpukać w niemalowane) Niech się mury pną do góry Jeśli możecie, podpowiedzcie mi ile potrzeba suporeksu na ścianki działowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 14.05.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Habier podoba mi się pomysł z wysuniętym tarasem od strony salonu. Na początku z małżonką chcieliśmy zrobić wielki taras ale chyba powiększymy go tylko na wysokości salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 14.05.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Hejka, justynap13 kilka dni temu pytałaś: Habier i jak poddasze sie prezenruje? da sie zamieszkac?? Nie odpowiadałem, bo jeszcze do końca nie było widać Teraz mam odeskowany dach i już można sobie coś tam wyobrazić. Dla mnie BOMBA ale... zobaczymy jak to będzie wyglądać jak będzie podłoga i płyty gk. Pewnie się to troszkę zmniejszy jeszcze ale wg mnie pokoje na gorze są wystarczająco duże (ja przynajmniej nic więcej nie potrzebuję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 14.05.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 kurczę im więcej widzę zdjęć tym bardziej utwierdzam się w tym, że wybrałem ten projekt coś w tym jest Jeśli możecie, podpowiedzcie mi ile potrzeba suporeksu na ścianki działowe kurcze - z chęcią bym Ci odpowiedział - ale nie jestem na 100% pewien. Wydaje mi się, że równo 9 palet czyli 864 sztuki. Habier podoba mi się pomysł z wysuniętym tarasem od strony salonu. Na początku z małżonką chcieliśmy zrobić wielki taras ale chyba powiększymy go tylko na wysokości salonu Taras jest fajny - duża część jest zadaszona. U nas dodatkowy cień daje ogromny świerk przy tarasie. Jutro zalewają taras więc będę miał zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 15.05.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Habier podoba mi się pomysł z wysuniętym tarasem od strony salonu. Na początku z małżonką chcieliśmy zrobić wielki taras ale chyba powiększymy go tylko na wysokości salonu hej, my tez powiększamy taras tylko na wysokości salonu, zresztą tak doradziła nam Pani architekt Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam32 15.05.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 betonowe nie komponuja sie zupełnie ja zmniejsze otwór do kwadratu 185x185 i dam modułowe zabiegowe 1. myślę że o gustach nie powinniśmy dyskutować. 2. trudno żeby komponowały się do "surowej ściany". p.s. znaki przestankowe - lepiej się czyta i łatwiej zrozumieć sens. tak sie składa że projektuje wnętrza i widziałem wiele wnetrz spapranych przez właścicieli dzieki źle dobranym schodom, ale to nie mój problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 15.05.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 tak sie składa że projektuje wnętrza i widziałem wiele wnetrz spapranych przez właścicieli dzieki źle dobranym schodom, ale to nie mój problem Adamie, dziekujemy za Twoje zdanie, ale jako projektant powinienes wiedziec, ze od Twojego zdania i gustu wazniejsze sa upodobania klienta, Justynie sie podobaja takie schody tzn, ze tak ma byc. Ja tez widzialam wiele spapranych designerskich wnetrz. Te schody wygladaja dobrze, mimo, ze murowane to prezentuja sie wyjatkowo lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 15.05.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 tak sie składa że projektuje wnętrza i widziałem wiele wnetrz spapranych przez właścicieli dzieki źle dobranym schodom, ale to nie mój problem a poza tym to forum sluzy to wymiany doswiadczeń a nie uprawiania krytykanctwa, chcesz zmniejszyc otwór do kwadratu 185x185 i dac schody modułowe zabiegowe?, ok masz do tego prawo. hmm... dlaczego designer zdecydowal sie na skromny projekt typowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 15.05.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 betonowe nie komponuja sie zupełnie ja zmniejsze otwór do kwadratu 185x185 i dam modułowe zabiegowe 1. myślę że o gustach nie powinniśmy dyskutować. 2. trudno żeby komponowały się do "surowej ściany". p.s. znaki przestankowe - lepiej się czyta i łatwiej zrozumieć sens. tak sie składa że projektuje wnętrza i widziałem wiele wnetrz spapranych przez właścicieli dzieki źle dobranym schodom, ale to nie mój problem Oczywiście, że nie Twój problem. Prośba - nie staraj się forsować swoich pomysłów/przekonań i krytykować wyborów innych forumowiczów, natomiast porady są tutaj mile widziane... ale "najsampierw" - http://pl.wikipedia.org/wiki/Interpunkcja p.s. no offence Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 15.05.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Ale Wam zazdroszczę że już się budujecie. My musimy się wstrzymać z powodów niezależnych od nas. Budowa przesunęła się na marzec przyszłego roku Optymistyczne jest to że mimo iż projekt Zręcznego kupiliśmy już chyba pół roku tem to w dniu dzisiejszym nadal bym się na niego zdecydowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 15.05.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 hehe widze ze moje schody wywolaly dyskusje Adamie jako poczatkujacy uzytkownik forum prosze Cie zebys sluchal starszych i bardziej doswiadczonych. nie podobaja Ci sie moje schody?? coz nie bardzo mnie to interesuje. Habierku ja sobie chodze po naszym poddaszu i mysle, ze fajne te pokoiki beda. a tak naprawde to ja mam w mieszkaniu mniejsze i jest dobrze tylko ze w Zrecznym skosy dochodza ale zaczynaja sie od znosnej wyokosci jezeli chodzi o taras to my sobie go tez wysuwamy. fajnie bedzie duzo, duzo miejsca. Walaciki tak jak Wy wysuwamy sobie tylko czesc od salonu poniewaz w gabinecie nie mamy balkonowego okna tylko zwykle. szwd7 ja zamowilam siprex 12cm- 770szt. czy bedzie za duzo albo za malo nie mam pojecia. wyjdzie w praniu. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts