kkza 17.11.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Witam, mam prośbę - czy możecie wstawić zdjęcia (lub obrazowo opisać)kominów od góry, chodzi o to w jaki sposób jest zrobiona czapka. pozdrawiamkkza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 18.11.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Witam, mam prośbę - czy możecie wstawić zdjęcia (lub obrazowo opisać) kominów od góry, chodzi o to w jaki sposób jest zrobiona czapka. pozdrawiam kkza hmmm zdjęć komina od góry nie mam... ale... po wybudowaniu -korony- z cegieł klinkierowych, zwieńczających komin, mój murarz zrobił wewnątrz coś na kształt zbrojenia i zamurował od góry wyloty kanałów wentylacyjnych, pozostawiając od góry jedynie wyloty kanałów dymowych. kanały wentylacyjne mają ujście po bokach komina. a następnie nawalił na to wszystko zaprawy i uformował z niej coś na kształt lekkiego wybrzuszenia o wysokości 2-3 cm i łagodnie opadających brzegach, po których spływa woda... http://images43.fotosik.pl/228/a6f270d15c3c0c58m.jpg http://images42.fotosik.pl/140/98fcf9eb01bcae2dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fagot 18.11.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Witamy!Jak widać jesteśmy tu nowi i nie wiemy jeszcze dobrzejak tu sie poruszać. Zdecydowaliśmy się (chyba ) na zręcznego w wersji "a". i tutaj nasza wielka prośba: czy jest ktoś z okolic Łodzi kto wybudował albo buduje taki domek i zechciałby go nam pokazać. Pozdrawiamy wszystkich i z niecierpliwością czekamy na odpowiedź.Beata&Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkza 18.11.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Witam, annecy PostWysłany: Sro, 18 Listopad 2009 10:23 Temat postu: kkza napisał: Witam, mam prośbę - czy możecie wstawić zdjęcia (lub obrazowo opisać) kominów od góry, chodzi o to w jaki sposób jest zrobiona czapka. pozdrawiam kkza hmmm zdjęć komina od góry nie mam... ale... po wybudowaniu -korony- z cegieł klinkierowych, zwieńczających komin, mój murarz zrobił wewnątrz coś na kształt zbrojenia i zamurował od góry wyloty kanałów wentylacyjnych, pozostawiając od góry jedynie wyloty kanałów dymowych. kanały wentylacyjne mają ujście po bokach komina. a następnie nawalił na to wszystko zaprawy i uformował z niej coś na kształt lekkiego wybrzuszenia o wysokości 2-3 cm i łagodnie opadających brzegach, po których spływa woda... dzięki za odzew, komin masz z dziurawki czy z pełnego klinkieru? u mnie komin jest podobny, tylko nie podoba mi się ta zaprawa na górze, masz to czymś zabezpieczone/posmarowane (dysperbit?) taka cienka ilość zaprawy poddana działaniu wody, wiatru, mrozu, oraz zmianom temperatury podczas rozgrzewania i stygnięcia komina musi, wg mnie, w krótkim czasie doprowadzić do wykruszenia tej czapy i ... masz w planach zainstalować jakieś kratki na kanały wentylacyjne? fagot PostWysłany: Sro, 18 Listopad 2009 14:55 Temat postu: Witamy! Jak widać jesteśmy tu nowi i nie wiemy jeszcze dobrzejak tu sie poruszać. Zdecydowaliśmy się (chyba ) na zręcznego w wersji "a". i tutaj nasza wielka prośba: czy jest ktoś z okolic Łodzi kto wybudował albo buduje taki domek i zechciałby go nam pokazać. Pozdrawiamy wszystkich i z niecierpliwością czekamy na odpowiedź. Beata&Tomek Beato i Tomku stawiamy 'a' w wersji lustrzanej w Będzinie, zapraszam początkiem grudnia jak będą ściany działowe i dach. Tylko nie piszcie, że około 180 kilometrów 2-pasmówki to daleko, mając w planach wydatek kiluset tys złotówek możliwość obejrzenia domu to prawdziwy MAJĄTEK - wiem co mówię. Jeśli będziecie zainteresowani to proszę o PW. pozdrawiam kkza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 19.11.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witam, mam prośbę - czy możecie wstawić zdjęcia (lub obrazowo opisać) kominów od góry, chodzi o to w jaki sposób jest zrobiona czapka. pozdrawiam kkza U nas dokładnie tak samo jak u annecy'ego. To chyba standardowa praktyka. No chyba, że się trafi na partacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 19.11.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 kkza kanały dymowe tylko! z pełnego klinkieru.... wentylacyjne z dziurawki... czapa jest z zaprawy do klinkieru , czyli jak kamień! hehe zawsze olejną można pociągnąć, po wierzchu... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkza 20.11.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 witam, kominy pod dach są z kształtek systemowych, nad dachem, z pełnego klinkieru,mam tylko ostatnią warstwę, reszta 'dziurawa'. Przewód dymowy kominka, na całej długości, jest ceramiczny - Schiedel, do gazowego kondensata będzie przewód systemowy. Murowane na zaprawie do klinkieru, fuga do kominów, czapka zabezpieczona dysperbitem - tylko czy nie spłynie jak zaczniemy palić w kominku? - muszę zapytać wykonawcy. Na zakończenie kanału kominka mam zamiar założyć strażaka. Jeszcze muszę się rozejżeć co założyć na rurę-odpowietrzenie kanalizacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 21.11.2009 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 na komin klinkierówka pełna, ciemna na górę:http://albumik.pl/albumy/maca/gra/5170285104333.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 28.11.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 WAŻNE Okazuje się że projekt dostałem jakąś starą wersję i że jest nowa która obowiązuje od lipca 2009 roku. W tym nowym projekcie jest poprawiona więźba.Wychodzi na to że w poprzednich projektach dach nie powinien się trzymać "kupy". Teraz inwestor jest w stałym kontakcie z projektantem i kombinują jak z tego wybrnąć. Wychodzi na to że to powazne zmiany były :/Nie wiem ! może komuś się chata zawaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati i Maja 28.11.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Niewykluczone, że to przez nas cała afera. U nas na etapie adaptacji projektu architektka zauważyła,że więżba jej wygląda na za słabą. Dlatego skontaktowałam się z architektem i konstruktorką i ona wysłała nam aktualne rysunki, które uwazlędniają zmiany wprowadzone po zawaleniu się hali w Katowicach Oczywiście mieli wszystko przeliczone a sprzedawali nieaktualne projekty Mam tu na myśli c77b, nie wiem czy to samo dot c. Skandal! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 30.11.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 A to ciekawe jest z tą więźbą. U nas dach stoi drugi rok i póki co nic się nie dzieje. Pamiętam, że na tartaku doradzili nam wziąć trochę węższe te krokwie koszowe żeby nie zwiększać masy, bo wytrzymałość będzie ta sama... Kierbud przyklepał i tak zrobili. Nie straszcie mnie ludziska bo nam się córcia w sobotę urodziła i dzisiaj pewnie dołączy do grona lokatorów zręczniaka. Strach pomyśleć jakby coś się miało zawalić! Szczęśliwy tatuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 30.11.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Szczęśliwy tatuś G R A T U L A C J E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 01.12.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 tak wygląda więźba PO NOWEMU !!! http://albumik.pl/albumy/maca/gra/5251152805457.jpg Wymusza to zmiany ustawienia pokoi na górze... generalnie planując górę (patrz wcześniejsze wstawione moje rysunki) niechcący znalazłem rozwiązanie tej sytuacji. jedno co mnie irytuje to to iż na stronie Muratora powinna znajdować się nowa wersja domu z rozwiązaniami poddasza uwzględniając te wzmocnienia więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
just33 02.12.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam wszyskich ZRĘCZNIAKÓW. Jestem na samym początku przygody ze zręcznym tzn na wiosne chciałabym rozpocząć budowę Mam pytanie do osób które już wybudowały ZRĘCZNEGO C77C czy pokoje na górze nie są za ciemne? Ile kosztuje wybudowanie w stanie surowym otwartym. I wogóle będę wdzięczna za wszystkie jakiekolwiek uwagi ,rady, spostrzeżenia chętnie obejrze zdjęcia.A może jest ktoś ze świętokrzyskiego kto wybudował już ZRĘCZNIAKA i mogłabym go zobaczyć w realu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati i Maja 06.12.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam! Nasza więźba już stoi, dachówka przywieziona - Braas romańska grafit.http://images37.fotosik.pl/230/a4b6adc0dea073a9med.jpghttp://images50.fotosik.pl/235/b14ebe77e950ea44med.jpghttp://images38.fotosik.pl/231/9f551c2885f4e112med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 06.12.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Mati i Maja gratuluję postępów, chyba uda się zamknąć przed śniegami wrzuććie jakieś zdjęcie dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati i Maja 06.12.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Dzięki! Wrzucimy jak cos rozłożą bo na razie leży zapakowana w paczkach. Wy za to idziecie jak burza! Jestem pod wrażeniem postępów. Kiedy dokładnie zaczynaliście, bo my 4 września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 06.12.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam! Nasza więźba już stoi, dachówka przywieziona - Braas romańska grafit. No jak to milo popatrzeć że forum nie umiera.. i budowa rośnie.. GRATULACJE! Ja tez się ścigam ze śniegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 06.12.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Mati i Maja napisałam do Was na privie, proszę odpowiedzcie. Też budujemy wariant II lustrzany. Pytanie dotyczy tej nieszczesnej więżby. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 08.12.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Kiedy dokładnie zaczynaliście, bo my 4 września. no to my trochę wcześniej - fundamenty w kwietniu a ściany rosły od połowy lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts