annecy 13.03.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 podbitka-15zł/m2 robocizna 15zł/m2 z czego ta podbitka ? ze stelażem pod nią ? pomalowana za 15m2? netto, brutto? robocizna co obejmowała ?netto, butto? wydaje się strasznie tanio... jakieś foto można zobaczyć? pliz, pliz,pliz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 14.03.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witam, Mam pytanie, czy w swoich "Zręczniakach" ogrzewacie pom. godpodarcze? Prosze też o podpowiedź tych którzy już mieszkają czy instalować tylko ogrzewanie podłogowe? czy na górze grzejniki a na dole podłogówka? może ktoś mi podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 14.03.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witam, Mam pytanie, czy w swoich "Zręczniakach" ogrzewacie pom. godpodarcze? Prosze też o podpowiedź tych którzy już mieszkają czy instalować tylko ogrzewanie podłogowe? czy na górze grzejniki a na dole podłogówka? może ktoś mi podpowiedzieć? ja na dole mam prawie wszędzie podłogówkę , poza sypialnią i gabinetem... na górze mam tylko grzejniki, oraz drabinkę w łazience... pom. gosp. czyli kotłownia jest na eko groch więc sie sama grzeje od kotła... system daje sobie spokojnie radę nawet podczas tegorocznych mrozów... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati i Maja 14.03.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 To były ceny brutto. Deski świerkowe z pomalowaniem. Ze stelażem i skrzynkami. Zdjęć nie ma, bo podbitka dopier powstanie Na parterze podłogówka, oprócz dwóch sypialni i pom gosp. Na piętrze podłogówka tylko w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 15.03.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Na parterze podłogówka, oprócz dwóch sypialni i pom gosp. Na piętrze podłogówka tylko w łazience Czyli rozwiązania tradycyjne. Też takie rozwiązanie zaplanowaliśmy. Aczkolwiek znajomi "pobudowani" przekonuja że ze względów komfortu jak i ekonomicznych teraz założyliby ogrzewanie podłogowe w całym domu, tzn rowniez w sypialniach. Dlatego zbieramy różne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grekier 06.04.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Witam wszystkich, sprzedam oryginalny projekt zręcznego III wersja lustrzana . 100% oryginalny wszystkie stemple, segregator i nawet czapeczka gratis - dokładnie tak jak przysłali mi z Muratora w zeszłym roku. Zmieniły nam się plany i zrobiliśmy jednak projekt na zamówienie. Cena do uzgodnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nairda_g 06.04.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Witajcie Zręczni Inwestorzy! Już od dawna Was bacznie obserwuję i czytam post za postem:) Dzisiaj nasz wielki, wyczekiwany od miesięcy dzień - na plac budowy wprowadza się ekipa, więc postanowiłam się ujawnić. Budujemy Zręcznego C wersję lustrzaną niedaleko Grodziska Mazowieckiego. Zaczynać mieliśmy we wrześniu w zeszłym roku, ale najpierw kłody pod nogi podkładał nam bank, a potem strzeliła prztyczka w nos pogoda:D Po zdjęciu humusu mieliśmy więc jesienią na działce piękny staw, potem zimą lodowisko... Wszystko to jednak już nieważne, bo zaczynamy! Serdecznie wszystkich pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grafs 06.04.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Czy ktoś budował dom Zręczny - wariant III - Murator C77c i może się podzielić doświadczeniem, koszty, problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 07.04.2010 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?83430-C77-Zr%C4%99czny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 07.04.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Witajcie Zręczni Inwestorzy! Już od dawna Was bacznie obserwuję i czytam post za postem:) Dzisiaj nasz wielki, wyczekiwany od miesięcy dzień - na plac budowy wprowadza się ekipa, więc postanowiłam się ujawnić. Budujemy Zręcznego C wersję lustrzaną niedaleko Grodziska Mazowieckiego. Zaczynać mieliśmy we wrześniu w zeszłym roku, ale najpierw kłody pod nogi podkładał nam bank, a potem strzeliła prztyczka w nos pogoda:D Po zdjęciu humusu mieliśmy więc jesienią na działce piękny staw, potem zimą lodowisko... Wszystko to jednak już nieważne, bo zaczynamy! Serdecznie wszystkich pozdrawiam witamy w gronie ZRĘCZNYCH INACZEJ Pewnie projekt macie już z poprawkami w których naniesiono zmiany dotyczącze norm śniegowych względem dachu? jeśli tak to jestem ciekaw jak w takim razie rozwiązali ONI (czyt. projektanci) kwestie pokoi na górze.... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grafs 08.04.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Wielkie dzięki Annecy i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 10.04.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 WitamRzadko zaglądam na forum ale tym razem zauważyłem że pytcie o koszty ogrzewania. Otóż mieszkam w Zręcznym C77C od dwóch lat. Mam piec Wolf 21kw z zasobnikiem wielowarstwowym. W dzień temperatura 21C a w nocy 20C. Mamy też kominek ależadnego płaszcza czy rozprowadzenia ciepła. Jestem bardzo zadowolony z tego zestawu. Koszt roczny to cała butla 2700 L czyli 1485L bo tankuje się butlę na 85% i można zużyć do 30% wartości napełnienia. Daje to koszt około 3 tyś. Na początku budowy zastanawiałem się nad eko-grorzkiem i na szczęście odwiedziono mnie od tego pomysłu. Nie muszę dbać o magazynowanie tego węgla ani obsługę. Nie dotykam pieca. Od pocztku wszystko poustawiałem i tyle. Taki piec można praktycznie ustwić na tyle sposobów ile wymyslicie.P.S.Ściany Porotherm 24+12 styro. Dach-wełna 20+5. Ogrzewanie podłogowew łazienkach, kuchni,korytrzu na górze i w garderobie. Dzisiaj zrobiłbym chyba wszędzie. Fakt że może nie kombinuje z ustwieniami tak aby zaoszczędzić ale uważam że nie są to duże koszty. Jakby co to pytajcie. Chętnie odpowiem. Naprawdę polecam to rozwiązanie. Jednak węgiel to węgiel, jakkolwiek by go nazwać. Potrafi okopcić dach no i roboty jednak trochę przy tym jest. Widzę jak robią to sąsiedzi więc mam porównanie. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 11.04.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 takie fantazje http://albumik.pl/albumy/maca/gra/5704431925545.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati i Maja 12.04.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Właśnie skończyliśmy tynkowanie, zaczynamy wylewki i resztę instalacji.http://images36.fotosik.pl/169/449b39425b03bca0med.jpghttp://images37.fotosik.pl/278/0e1a89064b086105med.jpghttp://images42.fotosik.pl/195/64a5082ac8ccaad0med.jpghttp://images49.fotosik.pl/283/7a3e0fdbd4f8adbdmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nairda_g 13.04.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 ...Pewnie projekt macie już z poprawkami w których naniesiono zmiany dotyczące norm śniegowych względem dachu? jeśli tak to jestem ciekaw jak w takim razie rozwiązali ONI (czyt. projektanci) kwestie pokoi na górze.... Projekt kupowaliśmy w 2007 także dach mamy 'po staremu'. Rozmawiałam z projektantem Zręcznego i fakt - teraz więźba jest inna, zmieniło się prawo i normy, więc więźba musiała zostać zmieniona, co wcale nie znaczy, że ta stara grozi zawaleniem (nie odnotowano takich przypadków). W jego ocenie (nie całkiem obiektywnej oczywiście dach jest całkowicie bezpieczny. Tak czy inaczej właśnie czekam na nowy projekt więźby od niego. Jeszcze nie wiem, czy będziemy to zmieniać - skonsultujemy to jeszcze z innym projektantem. Czy to są bardzo duże zmiany? A tak w ogóle to właśnie zalaliśmy fundament chudziakiem pzdr nairda_g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 13.04.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Projekt kupowaliśmy w 2007 także dach mamy 'po staremu'. Rozmawiałam z projektantem Zręcznego i fakt - teraz więźba jest inna, zmieniło się prawo i normy, więc więźba musiała zostać zmieniona, co wcale nie znaczy, że ta stara grozi zawaleniem (nie odnotowano takich przypadków). W jego ocenie (nie całkiem obiektywnej oczywiście dach jest całkowicie bezpieczny. Tak czy inaczej właśnie czekam na nowy projekt więźby od niego. Jeszcze nie wiem, czy będziemy to zmieniać - skonsultujemy to jeszcze z innym projektantem. Czy to są bardzo duże zmiany? A tak w ogóle to właśnie zalaliśmy fundament chudziakiem pzdr nairda_g no właśnie są zmiany na górze i dlatego myślałemże macie projekt po nowemu i z nowym rozwiązaniem poddasza bo ja sam musiałem całą górę zaprojektować na nowo. Jak chcecie zobaczyć jak to rozwiązałem odsyłam do mojej galerii, tam w pierwszym katalogu są takie różne rozwiązania i dalej zdjęcia już wykonania. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 19.04.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Helo zręczniaki ogrzewał już ktoś was ciepłą wodę przy pomocy elektrycznego bojlera z wężownica? Wygodne to jest nie powiem, ale ciekawe czy nie przerażę się gdy otrzymam rachunek za prąd. A więc jakie to są koszty, opłaca się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 20.04.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Helo zręczniaki ogrzewał już ktoś was ciepłą wodę przy pomocy elektrycznego bojlera z wężownica? Wygodne to jest nie powiem, ale ciekawe czy nie przerażę się gdy otrzymam rachunek za prąd. A więc jakie to są koszty, opłaca się? nas jest dwoje, uwielbiamy gorące i długie kąpiele wannie... a prysznica jeszcze nie mamy.... ups... rachunki za miesiące letnie to jest jakieś 100-150 pln za ciepłą wodę z galmeta 120l. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 30.04.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 (edytowane) PODBITKA DREWNIANIA DORGA ALE WYGLĄDA ŚWIETNIE http://albumik.pl/albumy/maca/gra/5735154354229.jpgKOSZT: 8,500 PLN wraz z materiałem i robocizną (3xmalowane lekierem z woskiem) Edytowane 5 Maja 2010 przez maca@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 05.05.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 (edytowane) takie fantazje http://albumik.pl/albumy/maca/gra/5704431925545.jpg a to w sumie zaczynam realizować ))) http://albumik.pl/albumy/maca/gra/5743953313683.jpg KOSZT: 25 m2 - 1m2 za 32 PLN robocizna 1000 PLN Edytowane 5 Maja 2010 przez maca@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts