kriszielony 06.01.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Powiedzcie jakie planujecie zastosować ogrzewanie, podłogowe czy kaloryfery ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 07.01.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Powiedzcie jakie planujecie zastosować ogrzewanie, podłogowe czy kaloryfery ?? Na parterze duży pokój, korytarz, kuchnia,łazienka - ogrzewanie podłogowe - mały pokój kaloryfer. Piętro, łazienka - ogrzewanie podłogowe - reszta kaloryfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 07.01.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Dzięki, może skorzystam z pomysłu i zastosuję go u siebie, ogrzewane to będzie kominkiem z płaszczem wodnym czy jakieś inne rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 07.01.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Wracając jeszcze do podzielenia ogrzewania na podłogowe z kaloryferami kierowaliście się czynnikiem ekonomicznym czy praktycznym, ja zastanawiałem się nad podłogówką wszędzie kaloryfer jak to kaloryfer zawsze można coś na nim wysuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 09.01.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Ze względu na komfort cieplny zdecydowaliśmy się na podłogówkę, ale z powodu jej dużej bezwładności w sypialniach chcemy mieć grzejniki tak aby w każdej chwili móc przykręcic kurek i spać w temperaturze trochę niższej niż w pokoju w ciągu dnia. Tak wysuszyć coś mozna ale to zastosowanie pozostawiamy jedynie grzejnikom łazienkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 12.01.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Powiedzcie zręczniacy bo pewnie nie jeden z Was brał kredyt, sami sporządzaliście kosztorys czy też skrócony kosztorys budowy czy zlecaliście to biurom, które się tym zajmuję ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egra 14.01.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Witam my korzystaliśmy z pomocy doradcy kredytowego i jego wrobiliśmy w kosztorys budujemy w Łodzi naszego zręcznego trochę przerobiliśmy zabudowaliśmy schody pod nimi jest spiżarka z okienkiem i jedną wylewką kuchnię wydłużyliśmy do linii garażu zlikwidowaliśmy ten kąt w kuchni co miał być spiżarką będzie większy wiatrołap na górze z garderoby wyszła mała ale jednak łazienka ściankę kolankową podwyższyliśmy o dwa bloczki i nie stawiamy drugich ścianek przy ściankach kolankowych skosy się zagospodaruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 14.01.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 egra Bardzo ładnie. Widzę że podbitka już gotowa. My właśnie zamówiliśmy okna i lada dzień zamawiamy bramę garażową, montaż za ok 3 tyg.Też wyciągneliśmy kuchnię i podnieśliśmy ściankę (chociaż chyba o 1 pustak.... a może dwa ?). U nas na górze po wprowadzeniu tych zmian wyszła mała garderoba.Spiżarka jak w projekcie (my wersja B) pozostaje bez zmian, schody zabudowane w oryginale.Swoją drogą który wariant Zręcznego budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 14.01.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Super już domek wygląda , ale Wam zazdroszczę w pozytywnym tego słowa znaczeniu, ja mam stan zero i ruszam na wiosnę, może za wcześnie żeby o to pytać ale macie jakiś ograniczony budżet na dom albo kwotę, w której chcecie się zamknąć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egra 14.01.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 nasz zręczny to wariant III lustro jeżeli chodzi o koszty to pewnie zależy od regionu ale myślę aby zamieszkać to trzeba będzie wydać ze 350 tyś + zagospodarowanie terenu a po za tym my budujemy na telefon no ale jak na razie mamy szczęście do do panów budowlańców .żeby nie było tak pięknie to mamy problem z wodą w tej chwili na działce mamy jezioro i nie wiem co z tą wodą zrobić . a tak w ogóle to może ktoś buduje w okolicy Łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 15.01.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 My budujemy w Poznaniu i wersję C77b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egra 15.01.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Szkoda bo jednak trochę daleko po konsultacji z mężem doszliśmy do wniosku że 350 to będzie mało ale 400 chyba wystarczy jak będę na budowie to zrobię pare zdjęć wewnątrz ( ale najpierw muszę trochę ogarnąć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 15.01.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Tak szacuje jeszcze 350 a przyłącza i stan 0 mam zrobiony, możesz powiedzieć ile kosztował Was dach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egra 16.01.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Sporo, Teriva-8300, dachówka cementowa db. dobrej jakości Brass(za namową pana od dachu cyt. "lepiej cementową dobrej jakości niż ceramiczną gorszej")-około 2400 szt.-2,13 netto,więźba drewno 10 000 więźbę i pokrycie dachówką robili mi dwie różne ekipy .Pan od dachówki za robotę wziął też dyche resztę musiała bym sprawdzić .Całość wyniosła nas 70 000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 16.01.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Może zamieścicie kilka zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egra 16.01.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 a pewnie że zamieszczę ale jak trochę ogarnę choć podłogi ale jak będzie trochę cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 17.01.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 18.01.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 lepiej cementową dobrej jakości niż ceramiczną gorszej To mnie ciekawi. Ja bym chyba wolał gorszej jakości ceramikę. Cement chyba nasiąka wodą i zielone wykwity na dachu prędzej czy później murowane. Ale to tylko takie moje subiektywne spostrzeżenia, specjalistą nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egra 18.01.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 no cóż nie znam się na tym posłuchaliśmy człowieka który zajmuje się tym nie od dziś bo właściwie jemu w pracy nie robi to żadnej różnicy no i nasz znajomy buduje się obok i też jest tego samego zdania i jego teść a muszę powiedzieć że są to ludzie którzy zanim się za coś wezmą to najpierw popytają gdzie mogą i wyczytają co się da, więc nie zostało nam nic innego tylko ich posłuchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 22.01.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Dzisiaj odbyłem długa rozmową z dekarzem i jestem już prawie zdecydowany na dachówkę ceramiczną, mam jednak ogromną prośbę czy moglibyście zamieścić jakieś zdjęcia albo podesłać na priva ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts