annecy 19.02.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 mickoz, my podobnie zostawiliśmy w garderobie drzwiczki i potwierdzam że jak się wchodzi do garderoby to czuć chłodniejsze powietrze. no ok ja tez mam ten śmieszny stryszek pod skosami, bez grzejnika i jest tam chłodniej kiedy pizga outside ale... wystarczy otworzyć drzwi na korytarz i sie ociepli sam grawitacyjnym ciepłem z dołu czy z boków... ale żebym miał coś z tym robić... dont think so..... tam pudła z książkami som .... ot co... ale fakt, tam gdzie ludzie żyjom to musi być regulacja temp. czy wilgotności.... ale to sie przemyśla wpierw a nie potem, czy nie? zawsze farelka zadziała... a folii paroizolacyjnej nie mata? ona powinna znieść poczucie przedmuchów... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2426 19.02.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 farelka zupełnie nie potrzebna, ja mam akurat ten pokój przy garderobie otwarty ( ścianka tylko do połowy) więc mam cały czas przepływ powietrza. nie jest to dla Mnie żaden problem, jest to odczuwalne tylko w garderobie, a tam nie siedzę i telewizji nie oglądam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 21.02.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Czy ktoś ze zręczniaków robił filary przed i za domem drewniane zamiast murowanych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 21.02.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Czy ktoś ze zręczniaków robił filary przed i za domem drewniane zamiast murowanych ?? ja robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 21.02.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 A możesz pokazać jak to wyszło ewentualnie coś doradzić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 22.02.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 (edytowane) A możesz pokazać jak to wyszło ewentualnie coś doradzić ?? zdjęcie nie jest aktualne bo taras dostał też barierki a całość została przemalowana na machoniowy kolor, jak znajde chwilę to wrzuce jakieś fotki bardziej bierzące.... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e171f2d7d02225c.html a jakiej rady potrzebujesz? pozdr Edytowane 22 Lutego 2011 przez annecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 22.02.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Dzięki za fotkę, fajnie to wygląda. Rady jako takiej nie potrzebuję myślałem raczej o jakiś spostrzeżeniach, uwagach na co uważać itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 22.02.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Dzięki za fotkę, fajnie to wygląda. Rady jako takiej nie potrzebuję myślałem raczej o jakiś spostrzeżeniach, uwagach na co uważać itp na korniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 23.02.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 na korniki ? Nie wiem czy na korniki najzwyczajniej w świecie pytam, różne rzeczy się zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 24.02.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) Nie wiem czy na korniki najzwyczajniej w świecie pytam, różne rzeczy się zdarzają. nie rozumiem Twojego pytania... kupujesz tarcicę, plus 10% dłuższą na zapas na składzie... drewno przywozisz, składujesz, ponieważ bale są widoczne to nie maluj ich na zielono tylko bezbarwnym antygrzybem, i tyle... resztę ma zrobić ekipa cieśli jak sądzę? nie stawiaj tylko słupów bezpośrednio na betonie tylko albo w powietrzu albo odp. zaizolowane bo naciągną wody od fundamentów i mogą gnić... na koniec sprawdź po fachowcach piony... nie wiem co móglbym Ci jeszcze napisać? pozdr Edytowane 24 Lutego 2011 przez annecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 24.02.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Bardzo dziękuję za pomoc, na taką poradę praktyczną liczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 27.02.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 (edytowane) Czy ktoś ze zręczniaków robił filary przed i za domem drewniane zamiast murowanych ?? http://images45.fotosik.pl/673/50b689c0a24176b7m.jpg http://images46.fotosik.pl/633/79e9e9bf7e2848a2m.jpg http://images38.fotosik.pl/664/bd2a18b522269f41m.jpg http://images43.fotosik.pl/671/40719e3edfa01290m.jpg http://images37.fotosik.pl/624/ceda69abf2f98c0em.jpg przepraszam za bałagan na podwórku, do wiosennych porządków jeszcze daleko patrząc na termometr... pozdr Edytowane 27 Lutego 2011 przez annecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol26 27.02.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 sliczny ten Twój dom annecy - poproszę o więcej zdjeć a masz moze jakiś album? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siekiera 28.02.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witam serdeczne wszystkich foruwiczów szukam projektu domku Zręczny C77c może być skan tylko koniecznie całości jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o odpowiedź, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr310184 02.03.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 (edytowane) Witam , zacząłem niedawno budowę zręcznego C77 ,oto wstępne moje samodzielne działania Wiem , że każdy chce oglądać wykończenia , ale ja pokażę jak tez wyglądają ciężkie początki:) 1) Na początku był chaos . 2) Dziurkę sam dziobnąłem czekając na zezwolenie budowy . 3) W dzień wylewania ław wykopałem i wypoziomowałem szalunki ( w Ziemi ok 32 cm, +/- 2 cm ). 4) Po wylaniu ław po ok tygodniu rozpocząłem murowanie 5) Po wymurowaniu impregnowanie bloczków. 6) I przerwa śnieg i mrozy -20 st. C Przerwa a w miedzy czasie zasypywanie( oczywiście gdy śniegi zniknęły ) Edytowane 2 Marca 2011 przez piotr310184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr310184 02.03.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Z miłą chęcią przyjmę zdjęcia na maila od osoby która chce się podzielić Przyjmę uwagi , oraz sugestie poprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 04.03.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 wiesz co , napisz na czym leżą te zbrojenia? dałeś jakieś podkładki ?czy one tak sobie na gruncie zostały? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 04.03.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Z miłą chęcią przyjmę zdjęcia na maila od osoby która chce się podzielić Przyjmę uwagi , oraz sugestie poprawy Jestem na podobnym etapie budowy zręcznego wersja B. Pewnie też z niecierpliwością czekasz na korzystniejsza aurę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr310184 04.03.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 (edytowane) Witaj, annecy Jeżeli chodzi o to zbrojenie - to TAK dałem podkładki pod zbrojenie, aby nie leżało bezpośrednio na Ziemi. Zrobiłem to w ten sposób , aby było na środku tzn: . Wiedząc , że głębokość szalunku wynosi ok 32 cm a siatka wynosi 20 cm wysokości, więc wyśrodkowałem i dałem podkładki po 5 cm Na zdjęciu nie widać tych podkładek bo nie uchwyciłem , bo podniecony byłem ze już tam leży i jest powiązane i dlatego odrazu foto zrobiłem , a podkładki dałem po wykonaniu foto:P .Można je dać z czego się chce dobrze dać np: kawałki bloczka aby tylko nie opadło kriszielony - jeżeli chodzi o dobrą aurę- to MASZ RACJĘ, czekam i czekam a mrozy nie chcą ustąpić. Obecnie czekam aż zejdzie mróz w nocy zamawiam POROTHON-a lub EDER-a i mury do góry Edytowane 4 Marca 2011 przez piotr310184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 04.03.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Witaj, annecy Jeżeli chodzi o to zbrojenie - to TAK dałem podkładki pod zbrojenie, aby nie leżało bezpośrednio na Ziemi. Zrobiłem to w ten sposób , aby było na środku tzn: . Wiedząc , że głębokość szalunku wynosi ok 32 cm a siatka wynosi 20 cm wysokości, więc wyśrodkowałem i dałem podkładki po 5 cm Na zdjęciu nie widać tych podkładek bo nie uchwyciłem , bo podniecony byłem ze już tam leży i jest powiązane i dlatego odrazu foto zrobiłem , a podkładki dałem po wykonaniu foto:P .Można je dać z czego się chce dobrze dać np: kawałki bloczka aby tylko nie opadło no to ok. a przepusty na szambo porobiłeś? bo też nie widze.... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts