piotr310184 04.03.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 (edytowane) 1. Wszystko zostało Zrobione tak jak widać. 2. Jak stawiałem mury z bloczków zostawiłem otwory na : kanalizacyjną rurę, wodę oraz prąd. 3. Jak powkładałem wszystko zacząłem zasypywać piachem środek. Teraz czekam na słoneczko i ciepłe dni aby ubić skoczkiem piach, wylać chudziak na piach, przykleić styropian na zewnątrz , pomalować jeszcze raz, obsypać z zewnątrz piachem fundamenty. 4. Wszystko jest tak zrobione aby wyprowadzić z wnętrza i aby nie grzebać się w powroty, kucie pod coś. a wyprzedzę pytanie Tam bloczki nie pomalowane to ze względu na to ze domurowałem i zrobię zsyp na węgiel o 50 cm niżej, wymurowane zostało , lecz mrozy przyszły i nie dao się zamalować. Wszystko wychodzi w czasie pracy więc dlatego od razu tego nie robiłem, lecz podczas zasypywania , wpadło mi do głowy po co zasypywać skoro można zrobić schodek niżej i mieć więcej miejsca na np. tonę węgla. A jeżeli sie zdecyduję na ogrzewanie pompą ciepła to zawsze można dziure zalać. Jak narazie nie mam dużego parcia na pompę ciepła, lecz na opał ekogroszek. Zdjęcie zrobione 15 min temu specjalnie dla annecy na pokaz przyłączy : woda , kanaliza, energia ; ) Edytowane 4 Marca 2011 przez piotr310184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 04.03.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Zdjęcie zrobione 15 min temu specjalnie dla annecy na pokaz przyłączy : woda , kanaliza, energia ; ) Stary dzięki, ale wyluzuj... ja nie inspektor budowalany.... hehe tak tylko pytałem. niech sie mury pną do góry!!!!, teraz masz najfajniejszy etap = wszystko idzie szybko... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siekiera 08.03.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Chciałem zapytać czy znajdzie się osobą która odsprzedałaby lub/albo ewentualni za mily uśmiech (chociarz nie wiem czy w tym kraju na taki sposób można coś załatwić) wysłała by mi cały projekt zręcznego C77c,szukam też informacji ile kosztuje taki projekt z pieczątkami (gotowy do złożenia do nadzoru)za ewentualną pomoc dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 08.03.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Chciałem zapytać czy znajdzie się osobą która odsprzedałaby lub/albo ewentualni za mily uśmiech (chociarz nie wiem czy w tym kraju na taki sposób można coś załatwić) wysłała by mi cały projekt zręcznego C77c, szukam też informacji ile kosztuje taki projekt z pieczątkami (gotowy do złożenia do nadzoru) za ewentualną pomoc dziękuje i pozdrawiam ja płaciłem za projekt z adaptacjami na gotowo około 4500pln. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr310184 11.03.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Chciałem zapytać czy znajdzie się osobą która odsprzedałaby lub/albo ewentualni za mily uśmiech (chociarz nie wiem czy w tym kraju na taki sposób można coś załatwić) wysłała by mi cały projekt zręcznego C77c, szukam też informacji ile kosztuje taki projekt z pieczątkami (gotowy do złożenia do nadzoru) za ewentualną pomoc dziękuje i pozdrawiam ja zaplaciłem 2050 za projekt +projektantka z adaptacja , naniesieniem wszystkich kresek itd policzyła mi 3800 po upustach, + geodeta 700 za mapke do celow projektowych +geodeta 600 za naniesienie domu na mapke na działce z tym potrzebnym papierkiem gdzie ma stac dom ( to sie jakos nazywa ale nie pamietam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nairda_g 13.03.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 ja zaplaciłem 2050 za projekt +projektantka z adaptacja , naniesieniem wszystkich kresek itd policzyła mi 3800 po upustach, + geodeta 700 za mapke do celow projektowych +geodeta 600 za naniesienie domu na mapke na działce z tym potrzebnym papierkiem gdzie ma stac dom ( to sie jakos nazywa ale nie pamietam) wow... cena za adaptację mnie powaliła... u mnie 'projektowo-mapowe' koszty wyglądały tak: projekt 1850PLN (cena z 2008r.) komplet map (do celów projektowych + kilka innych, których ostatecznie do niczego nie wykorzystałam) 600PLN (2010r.) zmiany w projekcie + adaptacja terenu 1300PLN (2010r.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr310184 15.03.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 wow... cena za adaptację mnie powaliła... u mnie 'projektowo-mapowe' koszty wyglądały tak: projekt 1850PLN (cena z 2008r.) komplet map (do celów projektowych + kilka innych, których ostatecznie do niczego nie wykorzystałam) 600PLN (2010r.) zmiany w projekcie + adaptacja terenu 1300PLN (2010r.) Juz odpisuje dlaczego tak drogo: Projektantka zrobiła od A do Z ja nic nie musiałem załatwić jedynie zanieść papiery do starostwa i odebrać je miesiąc póżniej:) Z tego co wiem sama adaptacja kosztuje ok 1500 ( cos takeigo wspominala), zaprojektowala przyłącza kanalizacji, zaprojektowała usuniecie kolizji elektrycznej, zaprojektowała przyłączene energii elektrycznej( na zdjęciu jeszcze jest linia energetyczna ), moj dach ma kąt nachylenia 30 st, a u nas jest wymog 35 lub 40 , to tez jakos zalatwila to wszystko zostało juz na samym poczatku ponanoszone na mapki, dokonała mase zmian w domu sama , jezeli chodzi o szerokosci okien( powiedziala ze ta bedzie lepiej bo juz nie jeden dom projektowala sama) nie wiem czy to tak drogo w Lubinie takie sa ceny sasiad zapłacił ok 5500 coś wspominał , a drugi 4700 . Więc najwidoczniej kłamie:/ Gdy będe miał czas zadzownię do niej i sie wypytam dlaczego tak naprawde tyle zaplacilem a dlaczego , niektorzy zaplacili duuuzo mniej:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 16.03.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Gdy będe miał czas zadzownię do niej i sie wypytam dlaczego tak naprawde tyle zaplacilem a dlaczego , niektorzy zaplacili duuuzo mniej:( zapytać można ... ale nie sądzę , żebyś się czegoś konkretnego w tym temacie dowiedział.... szkoda czasu.... ...lepiej ponegocjuj ceny na materiały bo tam lepiej zgubić kilka setek... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr310184 16.03.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 zapytać można ... ale nie sądzę , żebyś się czegoś konkretnego w tym temacie dowiedział.... szkoda czasu.... ...lepiej ponegocjuj ceny na materiały bo tam lepiej zgubić kilka setek... pozdr sumie racja: Teraz na dniach planuje kupić pustaki na ściany nośne ,tylko zastanawiam sie czy kupić: a) EDER b)POROTHON c) SILKA d) coś innego Jest ktoś kto umie doradzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 17.03.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 sumie racja: Teraz na dniach planuje kupić pustaki na ściany nośne ,tylko zastanawiam sie czy kupić: a) EDER b)POROTHON c) SILKA d) coś innego Jest ktoś kto umie doradzic? a w jakiej technologii bedziesz budował 2W 3W? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 17.03.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Dziś montowano u nas okna (strasznie pada w Zielonej Górze) W sobote będa montowali brame garazową. Zaraz w niedzielę prześlę jakies zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr310184 18.03.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Dziś montowano u nas okna (strasznie pada w Zielonej Górze) W sobote będa montowali brame garazową. Zaraz w niedzielę prześlę jakies zdjęcia. Witaj , a jaki domek budujesz c77 (??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr310184 18.03.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 a w jakiej technologii bedziesz budował 2W 3W? Annency , planuje dac pustaczka 24 lub 25 + 12 styropianu ( jak w projekcie) . Odnosnie mojej odpowiedzi jakieś sugestie, poprawki mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nairda_g 20.03.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 a) EDER b)POROTHON c) SILKA d) coś innego Jest ktoś kto umie doradzic? My zdecydowaliśmy się na Plecewice 24cm + styro 12cm Dla nas to był dobry wybór, bo akurat dobra cena, blisko od producenta i dostępność 'od ręki'. Nasłuchaliśmy się i naczytaliśmy, że plecewice się tłuka, że jest dużo odpadów etc. a na całą budowę odrzuciliśmy kilka pustaków. Znawcą nie jestem, ale moim zdaniem (na każdym etapie) grunt to dobra ekipa, a materiały to często kwestia gustu, wielkości portfela, tego co akurat dobrze lub źle na forum pisze się o danej firmie... Nam murarz powiedział, że on prosty mur ze wszystkiego nam zbuduje. I na szczęście mówił prawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 21.03.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Piotrze budujemy wersję B lustro, po drobnych poprawkach (główna wyciągnięcie kuchni do poziomu garażu).Zdjęć nie zrobiłam, ale wkrótce się poprawię.Z aktualności: dziś do środka wszedł hydraulik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 21.03.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 My zdecydowaliśmy się na Plecewice 24cm + styro 12cm Dla nas to był dobry wybór, bo akurat dobra cena, blisko od producenta i dostępność 'od ręki'. Nasłuchaliśmy się i naczytaliśmy, że plecewice się tłuka, że jest dużo odpadów etc. a na całą budowę odrzuciliśmy kilka pustaków. Znawcą nie jestem, ale moim zdaniem (na każdym etapie) grunt to dobra ekipa, a materiały to często kwestia gustu, wielkości portfela, tego co akurat dobrze lub źle na forum pisze się o danej firmie... Nam murarz powiedział, że on prosty mur ze wszystkiego nam zbuduje. I na szczęście mówił prawdę Moim zdaniem na chwilę obecną zestawienie Poroherm24 + styro. 12cm to na dzisiejsze normy za mało, ściana nie jest energooszczędna. Norma na dzień dzisiejszy to R > 4,0 przy zestawiniu w/w materiału daje R > 3,84 więc sciana nie jest energooszczędna zestawienie Porothem 24 + styro 15cm daje R > 4,61 jest na górkę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 22.03.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Proszę o informację jakiego materiału użyliście na izolację poziomą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr310184 22.03.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Piotrze budujemy wersję B lustro, po drobnych poprawkach (główna wyciągnięcie kuchni do poziomu garażu). Zdjęć nie zrobiłam, ale wkrótce się poprawię. Z aktualności: dziś do środka wszedł hydraulik. Mam pytanko odnośnie waszego sposobu ogrzewania domu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 23.03.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Mam pytanko odnośnie waszego sposobu ogrzewania domu ?? Piec gazowy kondensacyjny z zasobnikiem 150L. Vailant, ogrzewanie podłogowe - salon, kuchnia, przedpokój, przedsionek, mała łazienka, na piętrze tylko łazienka, w pozostałych pomieszczeniak kaloryfery, czyli piec bedzie obsługiwał dwa obwody. Aha plus piec kaflowy w salonie z odzyskiem ciepła ze spalin, po zastosowaniu pierścieni, po wygaszeniu się ognia piec bedzie oddawał ciepło jeszcze przez 8 godzin. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol26 24.03.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 podobają mi się kuchnie z blatami zamiast stołów czy myśłicie że w zręcznym wyglądałoby to dobrze? czy raczej ze względu na bliskość schodów do góry raczej ta wersja nie przejdzie i zostać przy stole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts