Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witajcie

dostałam wycenę od jednego wykonawcy

zakres robót- od początku, ze wszystkimi instalacjami- PRAWIE do końca - mi zostanie TYLKO zrobienie tarasów stolarka wewnętrzna malowanie ścian, położenie podłóg i posadzek no i umeblowanie i wyposażenie domu we wszystkie sprzety meble itp.

cena to 310 tys brutto plus minus ( pewnie raczej będzie plus) 5%.

co wy na to?

materiały dobre, ocieplenie 15 tka zmieniony strop.

Ja buduję wersję B i w tej chwili mam mury, ocieplony fundament, chudziaka, schody, dach skończony, tarasy i instalacje kanalizacyjna częściowo i wydałem około 160 tyś

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ocieplenie, tynki, instalacje wszystkie wraz z położeniem ogrzewania podłogowego w całym domu plus dwa kaloryfery w łazienkach to ma już być wszystko ma być. ja jak wejdę do domu to zostanie mi wewnątrz tylko malowanie ścian połozenie podłóg kafli no i całe wyposażenie. a na zewnątrz zrobienie tarasu.

Witajcie;

ciekawe to forum, już jesteśmy po ...:)) mieszkamy a miesiąc temu zrobiliśmy elewację.

Jeszcze nie wszystko skończone w środku ale domek wygodny do mieszkania po wprowadzeniu kilku zmian wewnątrz.

[ATTACH=CONFIG]57289[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]57290[/ATTACH]

Super domek ale Wam zazdroszczę, ja też buduję wersję B ale jestem na etapie dachu. Daj proszę więcej zdjęć :)

sol26 wyliczyliśmy ze nas ten stan który opisywałaś będzie kosztował 200 tys. Jesli chcesz na priva moge przesłać bardziej dokładną kalkulację.

Kast tez mamy wersję B, dlatego prosimy o więcej zdjęć.

A tak w ogóle, mamy juz wybrane drzwi zewnętrzne, projekt kominka i finalizujemy projekt kuchni. Może jutro się czymś pochwalę (tak tylko bo może ktoś zainteresowany :-) )

sol26 wyliczyliśmy ze nas ten stan który opisywałaś będzie kosztował 200 tys. Jesli chcesz na priva moge przesłać bardziej dokładną kalkulację.

Kast tez mamy wersję B, dlatego prosimy o więcej zdjęć.

A tak w ogóle, mamy juz wybrane drzwi zewnętrzne, projekt kominka i finalizujemy projekt kuchni. Może jutro się czymś pochwalę (tak tylko bo może ktoś zainteresowany :-) )

Ja jestem jak najbardziej zainteresowany i z niecierpliwością czekam na zdjęcia, jakbyście mogli podesłać mi kalkulacje na priva to też będę zobowiązany.

Ok, zacznę od drzwi. Zamówilśmy drewniane dębowe CAL model 224 kolor stary dąb, klamki i nakładki na zawiasy srebrne. Link poniżej:

http://www.drzwi-cal.pl/drzwi_zewnetrzne/cal_224.html

Kominek - piec kaflowy. Projekt podpatrzony na forum "kominki nasze", oryginalny pomysł forest Natura. Piec kaflowy w tradycyjnym rozumieniu, długo utrzymujacy ciepło, wkład spartherm mini. Na zdjęciu kafle czarne u nas w domu będą białe. Na wizualizacji patrzcie tylko na kominek, jego ustawienie to inwencja projektanta i ma sie nijak do rzeczywistego ustawienia komika u nas w domu.

hmm... tylko jak tu znowu wstawic zdjęcia?... ostatnio to jakos inaczej wyglądało... spróbuje później, potrzymam Was w ciekawości :-)

Edytowane przez kasia i boguś

Ok, zacznę od drzwi. Zamówilśmy drewniane dębowe CAL model 224 kolor stary dąb, klamki i nakładki na zawiasy srebrne. Link poniżej:

http://www.drzwi-cal.pl/drzwi_zewnetrzne/cal_224.html

Kominek - piec kaflowy. Projekt podpatrzony na forum "kominki nasze", oryginalny pomysł forest Natura. Piec kaflowy w tradycyjnym rozumieniu, długo utrzymujacy ciepło, wkład spartherm mini. Na zdjęciu kafle czarne u nas w domu będą białe. Na wizualizacji patrzcie tylko na kominek, jego ustawienie to inwencja projektanta i ma sie nijak do rzeczywistego ustawienia komika u nas w domu.

hmm... tylko jak tu znowu wstawic zdjęcia?... ostatnio to jakos inaczej wyglądało... spróbuje później, potrzymam Was w ciekawości :-)

Drzwi są rewelacyjne na prawdę cudo.

witajcie

dostałam wycenę od jednego wykonawcy

zakres robót- od początku, ze wszystkimi instalacjami- PRAWIE do końca - mi zostanie TYLKO zrobienie tarasów stolarka wewnętrzna malowanie ścian, położenie podłóg i posadzek no i umeblowanie i wyposażenie domu we wszystkie sprzety meble itp.

cena to 310 tys brutto plus minus ( pewnie raczej będzie plus) 5%.

co wy na to?

materiały dobre, ocieplenie 15 tka zmieniony strop.

Ja zapłaciłem za to samo plus działka 420 tyś (tzn w tym działka )

Edytowane przez maca@

ok, próbujemy z zdjęciami: kominek

a ile kosztuje to cudo? oraz schody ?

kominek bardzo mi się podoba, schody również tyle że nie wiem czy w naszych zręcznych domkach pełne schody będą dobrze wyglądały i nie przytłaczały pomieszczeń. u nas są drewniane bez podstopnic.