kasia i boguś 23.05.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Nairda_g no no, te płytki też piękne. Ostatnio pisałam, że tyyyle jest pięknych płytek ale jak byłam ostatnio cos wybrać bardziej konkretnie, to wróciłam z niczym, bo nie mogłam się zdecydować. Jedynie płytki na salon, kuchnie, przedpokój i wiatrołap zostały wybrane. Wszędzie te same - Concept 01 Nowa Gala, mat. Nairda_g Twoje wnętrze zapowiada się ciekawie, wstawiaj zdjęcia na bieżąco Kast ceny wysłałam Ci na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.05.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 natknelam sie, efilo to fajny typek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 28.05.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 (edytowane) http://images39.fotosik.pl/884/1215f4f2ceb63931m.jpg http://images50.fotosik.pl/891/af6a84d2489ce636m.jpg http://images46.fotosik.pl/839/f35740ad8ea8d0a3m.jpg pozdr Edytowane 28 Maja 2011 przez annecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 28.05.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 annecy baardzo przyjemny klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nairda_g 30.05.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 sol26 okno ma wymiar 80/125 - na szersze nie wyraził zgody Kierownik (i tak musielismy przestawiać krokwie). Spróbuję później wrzucić plan łazienki dla lepszego 'złapania' o co chodzi ze ścianami;) sol26 nie wiem skąd ja wzięłam ten wymiar... moje okno w łazience ma 94/140 i właśnie dlatego rozsuwaliśmy krokwie. Przepraszam za pomyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 30.05.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 a jaki macie wymiar okien w łazience na dole i w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamils18 01.06.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Witam wszystkich zręczniaków.Jestem na etapie wybierania projektu. Wszystko wskazuje, że będzie to właśnie Zręczny c77c (wariant III). Do podjęcia ostatecznej decyzji brakuje mi tyko potwierdzenia czy uda mi się wprowadzić pewne zmiany. Do tego potrzebne mi są rzuty parteru i poddasza z wymiarami. Dlatego bardzo proszę szanownych forumowiczów o zamieszczenie zdjęć/skanów parteru i poddasza. Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zręczniak c77c 12.06.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Witam. Jestem nowa na forum choć śledzę je od dłuższego czasu.Mam prośbę czy może mi ktoś napisać ile stali, bloczków fundamentowych, i suporeksu potrzeba na zręcznego c77c. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr310184 12.06.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Witam. Jestem nowa na forum choć śledzę je od dłuższego czasu. Mam prośbę czy może mi ktoś napisać ile stali, bloczków fundamentowych, i suporeksu potrzeba na zręcznego c77c. Z góry dziękuję. Witaj , zadałas zbyt niesprecyzowane pytanie: - jezeli chodzi o bloczki fundamentowe , jest to zalezne na jaka głębokośc obnizysz ławy.... pozniej na ile podniesiesz dom ponad grunt ..... przelicznik bloczków jest prost: patrzysz na wymiary bloczków , lub na to ile wchodzi na m/2 i obliczasz- każdemu inaczej wychodzi ze względów gruntpwych ( jeden może zejść ok 80 cm w dół a innyc max 50 bop woda mu zaczyna podchodzic wtedy zejście na dana głębokośc sie nie opłaca.) - jeżeli chodzi o stal to tez pojęcie względne jaki strop zamieszasz mieć , czy chesz wylać dodatkowy wieniec na zakończeniu stanu zero. na samej gorze, czy chesz mieć strop lany czy ten porothon...... a wience to juz standard tyle samo wynosza, do tego musisz sie zastanoic jakie słupy dajesz lane czy drewniane..... - - jezeli chodzi o suporeks jest to tez zależne czy chesz podnieść scianki nośne do góry abyś miała wyżej syfit , czy nie czy chodzi ci także ścianki działowe w tym??? Zapamietaj ze te liczby sie znacznie zmieniają w zalezności zmian , zawsze wywalisz jedno okna wstawisz drzwi, przekombinujesz troche to to to jest ty sobie robisz dom dla swoich potrzeb. ja mam wersje c77 wariant bez garazu wersja 1 -na ławy wylałem 10m3 betonu =b20, - bloczków na ląwy dałem ok. 6 warstw = 1 warstwa to ok 860 sztuk , - stal na ławy , strop porothon, wince to : fi 6- 102 szt po dłu 6m (gładki), fi 8 - 7 szt po 12m , fi 10 - 27 po 12m, fi-12- 65 po 12m, fi 16 -6 sz po 12m , zmieniłem projekt na strop lany i dałem siatke 12x20 i dokupiłem 120 sztuk fi 12 po 12m własnie mi szalują i w tym tygodniu zalewaja na ścciany nośnje wyszło mi ok 135 m2 wiec dałem EDER = 1656 sztuk to je 23 palety na strop wylewany pójdzie mi ok 15 m3 betonu z wiencami bez słuów słupy będa ze klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol26 13.06.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 nikt nic nie robi w swoim c77c? jakoś dawno zadnych zdjęć nie było? czyżby roboty staneły w miejscu? ja jestem w trakcie czekania na pozwolenie więc oprócz ściagnięcia humusu nie możemy nic innego zacząc robić. wstawiam zdjecie działeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 15.06.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 (edytowane) Jestem na etapie zakupu kominka narożnego, jest tego trochę na rynku ale może ktoś poleci jaką konkretną markę ? Jeszcze jedno pytanie ile wełny i jakiej daliście na ocieplenie poddasza ?? Edytowane 15 Czerwca 2011 przez kriszielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatenka 16.06.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 witam wszystkich ,ktorzy wybrali zreczniaka.mnie rowniez cos do tego domu przyciagnelo i tak to po dobrym roku zmagania sie z wszelakimi urzedani i masa papierow zaczelam budowanie pod Slupskiem.zaczelam na poczatku kwietnia i jestem na etapie kladzenia wiezby(niestety prognoza na nastepne 2 tygodnie nie jest zbyt sprzyjajaca tej robocie ale coz....kiedys pewnie znowu zaswieci slonce)oczywiscie zrobie albumik ze zdjeciami i podam wam namiary bo to bardzo przyjemne doznanie kiedy mozna zajrzec do takiej samej chaty u kogos innego.i poczytac o doswiadczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatenka 16.06.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 a jeszcze chcialam dodac....ze przeczytalam cale to forum (o zrecznym tylko) oczywiscie w 3 dni i mam rowniez pytanie?czy nikt z was nie robil konstrukcji stalowej -spawanej na pietrze?byla o tym mowa,jak dobrze pamietam to chyba Maca cos wspominal...ale on zmienial troche scianki wiec nie mogl robic tej konstrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 16.06.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Kriszielony wiesz ze my będziemy mieli narożny wkład. Wybraliśmy Mini Spartherm, ale ta firma ma też standardowe wymiary. Słyszałam że jakościowo wkłady dobre i uważam zę ładne wizualnie. Swoja droga 24.06 to chyba piatek wchodzi ekipa na stawianie pieca. Mam nadzieje ze moze cos udokumentuje zdjeciami. Acha no i podpisana umowa na wykonanie mebli kuchennych - bardzo mi sie projekt podoba, jestem przekonana ze w finale bedą wyglądały równie dobrze. Załączam zdjęcia. Okap bedzie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszielony 17.06.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Projekt kuchni wygląda imponująco, też mamy w planach jasną kuchnię. Co do kominka to jak będziecie już mieli to bardzooo proszę o zdjęcia Kriszielony wiesz ze my będziemy mieli narożny wkład. Wybraliśmy Mini Spartherm, ale ta firma ma też standardowe wymiary. Słyszałam że jakościowo wkłady dobre i uważam zę ładne wizualnie. Swoja droga 24.06 to chyba piatek wchodzi ekipa na stawianie pieca. Mam nadzieje ze moze cos udokumentuje zdjeciami. Acha no i podpisana umowa na wykonanie mebli kuchennych - bardzo mi sie projekt podoba, jestem przekonana ze w finale bedą wyglądały równie dobrze. Załączam zdjęcia. Okap bedzie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricop 22.06.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 lazienke mamy na dole za u gory tylko wc poniewaz z gornej lazienki zrobilismy pokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricop 24.06.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 [ATTACH][ATTACH][ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 25.06.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Witam wszystkich "zręcznych" i mam nadzieję dołączyć do tego wspaniałego grona. Kiedy patrzę na wasze domki to...eh . Mam już działeczkę w okolicy Słupska (piszę tak zdrobniale bo ma raptem 700 m2) w ale zręczny powinien się na niej zmieścić. Może ktoś buduje w pomorskim, bardzo chętnie zobaczyła bym w realu przed podjęciem ostatecznej decyzji o projekcie.. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatenka 26.06.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 ja buduje pod slupskiem ..co prawda guzdraja sie nieco z wiezba ale juz cos mozna zobaczyc...wiec jak chcesz przyjechac to zapraszamjak chcesz zobaczyc zreczniaka pobudowanego to jest jak sie jedzie od realu do kobylnicy po lewej stronie drogi(tam gdzie jest osiedle nowo pobudowanych domkow)....trzeba wjechac na osiedle i na pewno go znajdziecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol26 26.06.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Ja równiez ponawiam pytanie o postawionego już zrecznego c77c III wersja w lubuskim albo w okolicach Międzyzdrojów ( jadę tam na wakacje w sierpniu to mogłabym zajechac i podglądnąc ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts