Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ricop dom wygląda bardzo ładnie, tak świezo powiedziałabym :-) bardzo lubię jasną elewację i macie ładny kolor okien. Czy to drewno, chyba PCV ale jaki kolor?

Pokażcie więcej zdjęci, jak urządziliście kuchnie?

W tym tygodniu wchodzą z realizacją podbitki, drewniana w kolorze białym :-) a zaraz potem taras - drewniany w kolorze ciemny brąz jak okna.

A tymczasem kominek gotowy. Załączam zdjęcia. Jakość zdjęć jak zawsze pozostawia wiele do życzenia.

20110625273.jpg

20110625273.jpg

20110625274.jpg

20110625275.jpg

Edytowane przez kasia i boguś

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

FANTASTYCZNIE !!!!!!!!!!!!!!!! ciekawe wnętrza się zapowiadają :))

zresztą biała podbitka duża odwaga - tez będzie powalający efekt zapewne (czekamy z niecierpliwością na fotki )

jednego tylko nie rozumiem dlaczego uchwyt otwarcia kominka jest przy ścianie z prawej strony a "magazyn drewna" z lewej ??

w mojej ocenie mało praktycznie, wydaje mi się również iż otwieranie go na prawo mogłoby się skończyć bruzdą w ścianie?? zapewne to przemyśleliście ale......

Witam i bardzo dziękuje za podpowiedź oczywiście przejadę tamtą trasą, ale również bardzo chętnie zobaczę jak wyglądają Twoje początki. Ja przymierzam się do zakupu projektu c77c. może podaj mi na priv lub maila gdzie i kiedy mogę zobaczyć Twoją budowę. ([email protected]) Pozdrawiam

ja buduje pod slupskiem ..co prawda guzdraja sie nieco z wiezba ale juz cos mozna zobaczyc...wiec jak chcesz przyjechac to zapraszam

jak chcesz zobaczyc zreczniaka pobudowanego to jest jak sie jedzie od realu do kobylnicy po lewej stronie drogi(tam gdzie jest osiedle nowo pobudowanych domkow)

....trzeba wjechac na osiedle i na pewno go znajdziecie

jednego tylko nie rozumiem dlaczego uchwyt otwarcia kominka jest przy ścianie z prawej strony a "magazyn drewna" z lewej ??

w mojej ocenie mało praktycznie, wydaje mi się również iż otwieranie go na prawo mogłoby się skończyć bruzdą w ścianie?? zapewne to przemyśleliście ale......

Nie przemyśleliśmy :-)

ale przynajmniej dziecko o klamkę się nie zahaczy

ricop

Ciekawy pomysł, żeby zrezygnować z łazienki. My na razie użytkujemy właśnie tę na poddaszu, ale jak zrobię na parterze, to jakoś mam obawy o chętnego do sprzątania "na górze" (mamy dwóch chłopaków he, he a właśnie dla nich ona jest "docelowo").

Elewacja prezentuje się oryginalnie, bardzo pozytywnie zaskoczył mnie biały zręczny.

kasia i boguś

cóż można powiedzieć o kominku? PIĘKNY!

beatenka

instrukcja wstawiania fotek wysłana na priv :) Czekamy!

chcialam jeszcze dodac ,ze na zdjeciach widac ta slawna konstrukcje metalowa,ktora mnie kosztowala siwe wlosy(5 tys.)

kupowalam projekt na jesieni 2010 i moglam ja zamienic na pale drewniane ale w pokojach stalyby one prawie centralnie dlatego architekt wybral te opcje

ta konstrukcja jest tak zaplanowana,ze pale metalowe sa wbudowane w sciany ale to oznacza ,ze nie bardzo moge cos z tymi scianami zrobic czyli nie moge zmienic ukladu scianek :mad:

sol 26-stawiam pod slupskiem w strone miastka

szkrab --jak to cienka wiezba --wlasnie sprawdzilam w projekcie i

-belki-20x28..

-murlaty 14x14 - slupy12x14 podparcia platwy

-platew kalenicowa 12x20 -naroznice 12x24 - krokwie8x20 -jetki7x18 -slupki 12x12 +platew12x16 -laty 5x5

te dane dla tych co mieliby ochote sprawdzic w projektach jak to bylo u nich

a co do oszczedzania to chyba juz na niczym sie tu nie da (wiezba ok. 10.200zl)

beatenka, byłam dziś przy tym zręcznym w okolicy Reala, a podjechałam pod sam dom no i już utwierdziłam się w przekonaniu że to ten dom chce mieć. Po niedzieli zakup projektu i będę działać. Może do jesieni uda się załatwić papiery. A do Ciebie podjadę jak tylko pogoda się zrobi czyli po niedzieli. Pozdr.

na poczatku bylo koszmarnie z calym tym fotosikiem ale jakos musze dawac rade tak samo jak z budowa

sluchajcie czy ktos z was robil studnie na lapanie deszczowki z dachu????????????:yes:

ta woda bedzie podlaczona do wc na dole i do podlewania kwiatow

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce9c688919216bbb.html