Angela71 15.07.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Temat okna kolanowe.Dziś pojechałam tak rekreacyjnie zobaczyć co tam na mojej ziemi słychać i zupełnie przypadkiem zobaczyłam na tym osiedlu dom z oknami kolanowymi no i cóż muszę przyznać, że nie wiem jak kogo ale mnie nie rzuciły na kolana, może nie chodzi o same okna ale dom jako całość z tymi oknami wygląda.... W każdym razie ja na pewno takich nie założę.Szkrabteż myślałam, że wstawiając tarasowe od zachodu będzie problem z tv, ale może postawić/powiesić go (tv) jakby obok tego okna tarasowego, tylko nie wiem ile tam jest miejsca. (będę budowała wersję C77c). Przyznam, że bardzo zależy mi na popołudniowym naświetleniu salonu. Po prostu kocham słonko :} Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 15.07.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Przyłączam się do pytania.czy może ktoś napisac ile wyszedł mniej więcej brutto stan zero, sso i ssz wraz z robocizną i materiałami c77c?. przyda mi się też to w banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatenka 16.07.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 ach te koszty budowy...mysle,ze na dzisiaj te 400 tysiakow trzeba liczyc chyba ,ze ktos chce zamieszkac jak jeden z moich sasiadow ,ktory stwierdzil ,ze rynny kupi jak bedzie mial kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 16.07.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Tak sobie też myślałam, że 4 stówki to trzeba mieć żeby godnie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 17.07.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Chciałam tylko zapytać czy kierownik budowy i inspektor nadzoru to może być jedna osoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatenka 18.07.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 pewnie,ze moze...tylko musi miec uprawnienia i do tego i do tamtegodam rade wszystkim nowym ,ktorzy zaczynaja budowe....mianowicie ,przez ta wspaniala konstrukcje stalowa podtrzymujaca dach trzeba robic instalacje odgromowa(nastepne pare tysiecy)...ja nie pomyslalam przy fundamentach i teraz musze robic opaske z bednarki metr od fundamentow w kolo domu ...i temu chyba sluza te wszyskie zmiany ...mianowicie podnosza cene zrecznegona dzien dzisiejszy jak wprawie okna przekrocze 200 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 19.07.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 beatenka... myślę sobie że nawet bez tej stalowej konstrukcji warto założyć odgromówkę. A ja mam już na swoim koncie mały sukcesik. Własnie dziś odebrałam matryce od geodety, czas oczekiwania 1 tydzień. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol26 21.07.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 to może wszystkie te osoby co są w trakcie budowania badź juz się wybudowały napiszą jakie błędy występują w projekcie ,czego trzeba unikać co jest niepotrzebne a co lepiej zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 22.07.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 akurat mnie sie nie wydaje , zeby zręczniak jakoś specjalnie był błędami naszpikowany .... najwieksze babole to firmy budowlane popełniają i tego trzeba pilnowac.... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 23.07.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 I to jest bardzo cenna rada!!Pilnować wykonawcy i jeszcze raz pilnować wykonawcy. akurat mnie sie nie wydaje , zeby zręczniak jakoś specjalnie był błędami naszpikowany .... najwieksze babole to firmy budowlane popełniają i tego trzeba pilnowac.... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr310184 24.07.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Chciałam tylko zapytać czy kierownik budowy i inspektor nadzoru to może być jedna osoba? Kolezanko wiedz jedno , że inspektra budowalanego musisz wziasc wtedy gdy np : masz szody górnicze i musisz miec wzmocnienie ław stropw , wieńców itd , po to on jest i to zliczia , oblicza i sie pod tym podpisuje, natomiast sam kierownik budowy to tylko ci przyklepuje Twoje zmiany:D ,ze robisz zgodnie z projektem,, to tak łopatologicznie więc jezeli nie masz żadnych szkód górniczych lub większych zmian nie zamierzasz wdrażać w podczas budowy wystarczy ci kierownik budowy , któryy bierze ok 1500 zł a inspektor bierzeok 4 tys:P wiec sie zastanów kogo warto wziąść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 24.07.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Piotr310184 - dziękuję za cenną wskazówkę, z której na pewno skorzystam. Mam działkę w kompleksie działek na osiedlu domków w okolicy Słupska i o ile mi wiadomo nie ma tu takich problemów. Stoi tu już wiele domów i nie słyszałam o takich historiach. Geodeta który robił matrycę nic nie mówił, a to chyba on byłby w temacie?! Jestem na początku drogi do własnego domu i stąd moje pytania, które dla kogoś z doświadczeniem lub przygotowaniem w temacie budowy mogą wydawać się nie mądre, myślę, że pytać zawsze można a nawet należy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 25.07.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Melduję się: Podbitka oczywiście skończona, tarasu nie zaczęli jeszcze układać (chociaż planowo powinni juz to robić). Rekuperator zamontowany. W środku wyszpachlowane. Płytki do łazienek, przedpokoju, salonu wybrane, kupione. Kibelki, wanna, etc. zamówione. Walcze jeszcze z wyborem kranów no i trzeba będzie grzejniki do sypialń wybrac. Kolor tynku wybrany. Czekamy na nawiezienie ziemi. Powoli ruszamy z ogrodzeniem (pisze powoli, bo okazało sie że jeszcze jedno drzewo trzeba usunąc z działki no i tu znowu rozpoczyna się papierologia W myślach zaczynam wybieranie tapet i urządzanie dziecinnego pokoju. Koszmar, od nadmiaru mozliwości boli głowa. Jestem przed trudnym wyborem sprzętów do kuchni i tu tez chętnie bym się kimś wyreczyła. Jak by tylko takie zmartwienia miec w zyciu ps. Zręczniaki z wersji B, czy moglibyście wrzucić zdjęcie wejścia do spiżarni pod schodami. Pamiętam że część z Was przesunęła te drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 26.07.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witajcie Zręczni! Mam pytanie: co kładziecie na swoich dachach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 30.07.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Witam serdecznie ... mam nadzieje , ze w sierpniu zacznie sie budowa naszego Zrecznego- czekamy na pozwolenie i wszystko wskazuje na to ,ze moze w koncu sie uda Wasze domki sa piekne - tylko pozazdroscic . czesto zagladam na forum mozna tu znalezc naprawde sporo informacji mam pytanie do macy@ :jesli jeszcze tu zagladasz to bardzo prosze o info jesli chodzi o koszt okien ktore masz w salonie , tez o takich myslimy ale podobno koszty sa nieporownywalnie wieksze niz montaz " zwyklych " okien . z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich "zrecznych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatenka 30.07.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 sylwia30-ja tez myslalam o takim oknie w salonie jak u macy ale po informacjach w roznych firmach stwierdzilam,ze nie(oczywiscie nie zrozum mnie zle...w tym kraju mozesz wszystko kupic ale...no wlasnie-raczej wszyscy stwierdzili,ze przy takiej powierzchni klient bierze sam odpowiedzialnosc za transport i montaz ,wiec trzabylo sie zastanowic czy warto....stwierdzilam,ze nie i pozostalam przy projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 30.07.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 no wlasnie... kurcze a to tak fajnie wyglada.... ja sie jeszcze podowiaduje ale znajac zycie to nic z tego nie bedzie... ja nie wiem co z ta odpowiedzialnoscia? faktycznie okno moze nietypowe ale coraz wiecej osob cos zmienia zeby domki lepiej wygladaly... dom macy jak dla mnie wyglada z tymi oknami suuuperrr:)beatenka gdzie budujesz ? moj zreczny powstanie kolo Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 30.07.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Beatenka, a czy pytałaś o okna w Druteksie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatenka 30.07.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 angela-ja probuje zawsze drazyc temat i jesli chodzi o okna to bylam w fabryce MS ,w Fasadzie(jak na ustke...przed wiaduktem),ogladalam oknoplast z Krakowa,bylam w Bytowie w fabryce druteksu i zdecydowalam sie na te ostatnie(te z potrojna szyba i jakas tam rewelacyjna przenikalnoscia ciepla ale mnie to nic nie mowi bo zeby wydac jakas opinie musialabym kupic je wszystkie ...testowac kilka lat i pewnie test bylby i tak nie do konca rzeczywisty ...bo czy te same okna nie zachowuja sie inaczej w gorach i inaczej nad morzem????????????????z wiekszoscia materialow jest tak...na dwoje babka wrozyla albo wady albo zalety a najczesciej nie wiesz czy cena odpowiada jakoscija stoje teraz przed wyborem ocieplenia dachu i nie wiem co wybrac moze ktos cos podpowie....wata szklana czy welna mineralna????????????????jutro jade w rodzinne strony do lodzi ...i mam zamiar odwiedzic fabryke drzwii jeszcze jedno ...jak bedziesz robic na oknach rolety to nie kupisz drzwi na taras z obnizonym progiem(nie ma takiej mozliwosci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 31.07.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 beatenka...jak czytam o tych wszystkich prblemo/wyborach związanych z budową to odechciewa mi się ale decyzja podjęta i papiery poszły, a poza tym nikt nie powiedział, że będzie łatwo (to uwaga oczywiście do mnie). Jeśli chodzi o drutex to mogę powiedzieć tylko z punktu widzenia użytkownika ich okien w mieszkaniu. Mam takie okna od 5 lat, po kilku miesiącach od założenia na ramie pokazała się rysa, sprawę zgłosiłam na reklamację. Po dwóch dniach firma skontaktowała się ze mną telefonicznie w celu umówienia się na oględziny. Pan z firmy przyjechał następnego dnia, a po tygodniu miałam wymienione całe skrzydło. Szybko, sprawnie i bez żadnych problemów. Myślę, że w domu też zamontuję okna tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts