Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sol..nie przejmuj sie teraz to sa ceny astronomiczne...zaluje,ze nie zaczelam budowy 3lata temu...bylo taniej----ja za stan zero wybulilam ok.40 tys. --ceny podbija transport a material jak to material-raz tanszy raz drozszy

angela -nie stresuj sie jeszcze teraz jak jeszcze nie zaczelas bo co bedziesz robic jak ci sie budowa zacznie...lepiej wykorzystaj ten czas na czytanie literatury fachowej i przemyslenia jakie materialy chcesz zastosowac

sylwia-tez nie popadaj w euforie tylko staraj sie logicznie myslec bo mnie tez sie czesto zdarza,ze przesuwam w myslach sciany ,schody probuje gdzies przeniesc a na koniec wracam jednak do projektu...bo to wychodzi najtaniej

Ricop dom wygląda bardzo ładnie, tak świezo powiedziałabym :-) bardzo lubię jasną elewację i macie ładny kolor okien. Czy to drewno, chyba PCV ale jaki kolor?

Pokażcie więcej zdjęci, jak urządziliście kuchnie?

W tym tygodniu wchodzą z realizacją podbitki, drewniana w kolorze białym :-) a zaraz potem taras - drewniany w kolorze ciemny brąz jak okna.

A tymczasem kominek gotowy. Załączam zdjęcia. Jakość zdjęć jak zawsze pozostawia wiele do życzenia.

Kasia i Bogus powiedzcie co to za kominek i ile trzeba za to cudo zapłacić ?

Witam serdecznie ... mam nadzieje , ze w sierpniu zacznie sie budowa naszego Zrecznego- czekamy na pozwolenie i wszystko wskazuje na to ,ze moze w koncu sie uda :) Wasze domki sa piekne - tylko pozazdroscic . czesto zagladam na forum mozna tu znalezc naprawde sporo informacji :)

mam pytanie do macy@ :jesli jeszcze tu zagladasz to bardzo prosze o info jesli chodzi o koszt okien ktore masz w salonie , tez o takich myslimy ale podobno koszty sa nieporownywalnie wieksze niz montaz " zwyklych " okien . z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich "zrecznych"

no to prawda z tymi kosztami za te okno tarasowe, po pierwsze zamówienie o mały włos nie przerosło by producenta ("Dobroplast")(za duże tafle szkła) i 3 razy pękała szyba w części stałej no i jakość wiele ma do życzenia jednak (mechanizm zamykający nie precyzyjny - dużo siły trzeba użyć i nie nachodzi okno tak jak powinno). Jeśli chodzi o te okno koło kominka w salonie to było tańsze od standardowego bo jest bez-skrzydłowe. Kosztów dokładnych nie pamiętam bo miałem je rozłożone w ogólnym rozliczeniu z developerem. Znajomy za takie podobne (lekarz więc go stać) robił u stolarza na zamówienie z kilkoma warstwami szyb i lepszymi okuciami zapłacił w 2008 roku ok. 5 tyś (drewniane). TO NA MOJE BARDZO TANIO I LEPIEJ WYKONANE ALE TRZEBA CZASEM SAMEMU POSZUKAĆ - JA NIE MIAŁEM CZASU :(

DROGA: sylwia 30

sol26 a propos okien, zanim podejmiesz decyzje o taakim szerokiem oknie, proponuje przejsc sie do pierwszego lepszego salonu z oknami (takiego troche bardzie powaznego, jakosciowo lepszego, lub chociaz przedzwonic do renomowanej firmy z oknami) i dowiedziec sie czy dwuskrzydłowe przesuwne jak rozumiem okno 2 x 1,8 tafla to dobre rozwiazanie. Z mojego doświadczenia słyszałam ze wcale niekoniecznie. Pomijam cene, ale to ma jeszcze inne swoje wady. Szczegółów ci nie podam bo nie jestem w stanie odtworzyc ich w pamieci, ale przynajmniej bedziesz miała jeszcze jedna profesjonalna opinie na ten temat :(
......... I wiele innych takich wypowiedzi jest tutaj !!!

a zatem myślę , że znalazłem dla Ciebie coś co spełni Twoje oczekiwania...

http://images47.fotosik.pl/223/99130f063b929fc6.jpg

nie dziękuj, nie potrza... :lol:

ALBO TAKIE PRZEŚMIEWNE WYPOWIEDZI J/W I NABIJANIE SIĘ Z CZYICHŚ POMYSŁÓW (duuuużej łazienki na piętrze) !!!! .......

ALE WIESZ CO JEST NAJ, NAJ,NAJ, NAJ,NAJ, NAJ,NAJ, NAJ,NAJ, NAJ,NAJ, NAJ,NAJ, NAJ,NAJ, NAJ,NAJ, NAJ, WAŻNIEJSZE !!!!!!

SPEŁNIĆ SWOJE MARZENIA !!!

bo potem mimo nabijania się innych Twój pomyśł nabiera przwdziwych kształtów:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=39878&d=1295948183

.................... NO I NA PEWNO ZNAJDZIESZ FIRMĘ CO ZROBI cI TAKIE OKNO ŻE HOHO! :-) .... wystarczy poszukać :-) NO I DODAM W TYM MIEJSCU ŻE CHOĆBYM NIE WIEM JAK TE OKNA SIĘ ZACINAŁY TO I TAK BYM JE KUPIŁ DRUGI RAZ !!! BO AŻ TAKIEJ TRAGEDII NIE MA A EFEKT JEST ZAJEBI......Y !!! POWODZENIA !

Edytowane przez maca@
ZAPOMNIAŁEM :P

Maca a prosze napisz jaki w finale ma rozmiar to okno tarasowe? 2 x ?

Ok i metraż łazienki, też jestem ciekawa.

Kriszielony odpowiedź wysłałam na priva

OKNO;

szerokość 3.00m wysokość 2.35m

ŁAZIENKA:

jest dokładnie nad całym garażem i jeszcze plus jakieś dwa metry kw. więc całość przy podłodze na jakieś 30m kw. razem z wydzieloną pralnią ;p

http://albumik.pl/albumy/maca/gra/5129292509506.jpg

wyszło to mniej więcej tak :)

Edytowane przez maca@

maca-piekna lazienka ...moja tez bedzie zielona(ten kolor uspokaja..hahahah)

sol-ja tez tak chcialam z oknami ale wszyscy mi odradzali i zrezygnowalam .....pewnie bedzie super wygladalo

kasia i bogus---u was zaczyna juz cos widac konkretnie...zwlaszcza podbitka podoba mi sie ...u mnie tez bedzie biala ale plastikowa

a tak na marginesie czy ktos slyszal o ELASTYCZNYCH PLYTKACH ELEWACYJNYCH?

maca-piekna lazienka ...moja tez bedzie zielona(ten kolor uspokaja..hahahah)

sol-ja tez tak chcialam z oknami ale wszyscy mi odradzali i zrezygnowalam .....pewnie bedzie super wygladalo

kasia i bogus---u was zaczyna juz cos widac konkretnie...zwlaszcza podbitka podoba mi sie ...u mnie tez bedzie biala ale plastikowa

a tak na marginesie czy ktos slyszal o ELASTYCZNYCH PLYTKACH ELEWACYJNYCH?

o dziwo to sam wybrałem ten kolor :p pomimo iż jestem "ponoć" facetem hihihi.......

a chodziło mi generalnie o to że w zimie ponure klimaty strasznie przytłaczają i ta łazienka u góry to taka bardzo prywatna część (nie na pokaz) więc przede wszystko miało być tam: przestronnie (bo trzy "kobiety" w domu), jasno (dodałem drugie okno), użytecznie (pralnia z kantorkiem pod ręką i schowana zarazem), nastrojowo (kwiaty-zielono). cel osiągnięty a satysfakcja w milionach procent bo leżąc w wannie odczuwa się błogostan (nawet w zimowe wieczory :-) )

o dziwo to sam wybrałem ten kolor :p pomimo iż jestem "ponoć" facetem hihihi.......

a chodziło mi generalnie o to że w zimie ponure klimaty strasznie przytłaczają i ta łazienka u góry to taka bardzo prywatna część (nie na pokaz) więc przede wszystko miało być tam: przestronnie (bo trzy "kobiety" w domu), jasno (dodałem drugie okno), użytecznie (pralnia z kantorkiem pod ręką i schowana zarazem), nastrojowo (kwiaty-zielono). cel osiągnięty a satysfakcja w milionach procent bo leżąc w wannie odczuwa się błogostan (nawet w zimowe wieczory :-) )

I tak powinno być!

Kurcze a ja się teraz trochę martwię czy wybrane przeze mnie płytki do dużej górnej łazienki - szaro - brązowe - nie wypadną źle. Z założenia też miało być przestronnie i jasno (u nas też są dwa okna)

... ale chociaż skosy pomalujemy na biało.

ps. swoją drogą mała łazienka na dole będzie caaała biała

no to prawda z tymi kosztami za te okno tarasowe, po pierwsze zamówienie o mały włos nie przerosło by producenta ("Dobroplast")(za duże tafle szkła) i 3 razy pękała szyba w części stałej no i jakość wiele ma do życzenia jednak (mechanizm zamykający nie precyzyjny - dużo siły trzeba użyć i nie nachodzi okno tak jak powinno). Jeśli chodzi o te okno koło kominka w salonie to było tańsze od standardowego bo jest bez-skrzydłowe. Kosztów dokładnych nie pamiętam bo miałem je rozłożone w ogólnym rozliczeniu z developerem. Znajomy za takie podobne (lekarz więc go stać) robił u stolarza na zamówienie z kilkoma warstwami szyb i lepszymi okuciami zapłacił w 2008 roku ok. 5 tyś (drewniane). TO NA MOJE BARDZO TANIO I LEPIEJ WYKONANE ALE TRZEBA CZASEM SAMEMU POSZUKAĆ - JA NIE MIAŁEM CZASU :(

dziekuje za informacje ... bedziemy szukac kogos kto zrobi nam takie okna jak chcemy i juz trudno ,ze beda drogie -co prawda budzet mamy sredni ale jakos damy rade!!!!!! w koncu to dom na cale zycie i fajnie zeby wygladal tak jak chcemy!!!!! gratuluje wykonczenia w Twoim domku maca@- wyglada swietnie i najwazniejsze ze udalo sie zrobic wszystko tak jak chcieliscie... pozdrawiam sedecznie

pokaze wam na jakim jestesmy etapie u nas na budowie :-)

przod - wejscie

http://images49.fotosik.pl/1014/ddfd2d3b17a384e7.jpg

i tyl - taras

http://images46.fotosik.pl/998/cf2d805cbfeb68c2.jpg

:-)

zapraszam do dziennika budowy i komentowania :

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?182413-C77c-zr%C4%99czny-czyli-kobitka-buduje-)

Śpieszę pochwalić się, że dziś po tygodniowym oczekiwaniu, przyjechał projekt Zręcznego C77c. Jutro spotkanie z architektem :). Wszystkie inne sprawy tj: warunki na prąd, wyjazd z drogi, woda i kanaliza już są. Pozostaje więc nanieść zmiany, zaadaptować projekt, złożyć dokumenty , uzbroić się w cierpliwość i czekać na upragnione pozwolenie na budowę....

maca.. jak sprawuje się pralnia na górze? jaką ścianą oddzieliłeś ją od łazienki i czy całość czy tylko część ściany postawiłeś, nie mogę znaleźć nigdzie na zdjęciach?

beatenka...nie wiem czy dostałaś wiadomość na priv, jeśli nie to zajrzyj tutaj http://www.bertrand.pl/ wstawiali koleżance, która bardzo wymagająca jest i o dziwo nie narzeka. No chyba, że temat okien masz już za sobą. Pozdrawiam

witam po dluzszej przerwie...padl internet blokowy....wtedy widzi sie jednak ,ze czlowiek uzaleznia sie od media typu internet...ani poczytac ani cos znalezc ani przelac kase -

temat okien juz zamkniety ...zdecydowalam sie jednak na plastiki z drutexu...bede miala rolety zewnetrzne i moskietery...okn 3 SZYBOWE jakies tam niby dobre...okaze sie jak przyjdzie mi placic rachunki ...18 TYS.

drzwi zewnetrzne...GERDA .4TYS

brama ELIPSE..normstahl...6tys.

kasa topnieje jak snieg na wiosne a przede mna jeszcze WIELKA KUPA roboty i jeszcze wieksza kupa pieniedzy do wydania

nie wiem jak polacze koniec z koncem ale pocieszam sie ,ze chyba nie jestem jedyna na swiecie z tym dylematem

stolarka bedzie na poczatku wrzesnia...teraz walcze z elektryka...ktora mimo wszystko tez jakos tania nie jest