Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam w tym roku mam zamiar zacząć budowe zręcznego c77a ale niestety nie mam jeszcze dokładnego projektu , macie może jakies skany z dokładnymi wymiarami ścian i fundamentów albo zestawienie materiałów chciałbym zrobić kosztorys POZDRAWIAM

dzieki annecy ....na to wyglada ,ze chyba twoj zreczny jest wiekszy od mojego(hahahaha) bo u mnie panu od tynkow wyszlo 400metrow czyli ....doszlam do wniosku ,ze BUDOWA JEST TAKA JAK DUPA ...KAZDA INNA.!

SORRY za wulgaryzmy ale jestem na etapie finansowego nieogarniania wiec musialam sie z kims podzielic a kto zrozumie mnie lepiej jak nie wy ktorzy budowaliscie przede mna.:D

jutro wchodza z tynkami

angela napisz ty chociaz cos pozytywnego mimo ,ze pogoda tez u nas na pomorzu jest jak pozna jesienia ..rano bylo 9 stopni ...fajnie co?

i jak byc tu pozytywnym??????:lol2:

beatenka.. mówisz żeby coś pozytywnego hmmm .. proszę bardzo. Po ulewach jakie u nas ostatnio były działeczka szybko wyschła i wczoraj Pan Tomasz mój dzielny budowlaniec wraz z ekipą zrobił zbrojenie pod fundament, a dziś o 8 rano przyjechały dwie gruszki z betonem i zalano fundament. Więc dzisiejsza pogoda jest mi jak najbardziej na rękę (jak powiedział kierownik budowy Cytuję "żeby tylko za gorąco nie było bo beton musi powoli wodę odparować czy oddać" jakoś tak powiedział. Tak więc jak widzisz pogoda dla mnie jest baaaaaardzo dobra :). Zalanie fundamentu z powodu wspomnianych ulew przekładałm 3 razy :mad: Jutro przyjeżdżają bloczki fundamentowe. Tak prawdę powiedziawszy to bardzo podoba mi się proces budowlany, to wyszukiwanie dostawców, dzwonienie i organizowanie wszystkiego, jestem w swoim żywiole. Postaram się dzis podjechać na budowę (ech ależ to brzmi dumnie) to zrobię zdjęcia i zamieszcę cos wieczorkiem. Pozdrawiam

P.S.

Damy i dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają więc tego drażliwego tematu nie poruszam. :no:

• 4 weeks później...
:Dto ja tez cos dorzuce....zrobilam tynki i elewacje iiiiiiiiiiiiiiiiiiii schudlam 8kg w 6tygodni

zdjecia wrzuce pozniej ...teraz musze znowu na budowe ,,,

co za wakacje ....malo, ze niema pogody to jeszcze zobaczylam widmo finansowe w oddali:mad:

hmm , nie chciałbym tu nikogo dołować ale wydatki zaczynaja sie dopiero od wykończeniówki... hehe

wszystko oczywiście zależy od jakości materiałów, designu czy upodobań właścicieli ale jak patrze po sobie, a standard jest raczej przeciętny, to aż głowa boli ile dom kosztuje... a potem możemy wyjść z domu i jechać dalej - podjazd , ogród , oświetlenie , nawadnianie. itp itd... hehe

a ja już jestem na etapie pierwszych remontów... - przerabiam nieco kominek i ja tylko skończe to w przyszłym tygodniu postaram sie wrzucic parę fotek różnych rozwiązań z naszego zręczniaka - może sie komuś przyda...

pozdr

:oooooooooooooooooooo rety juz remonty ??????????????

to czego my mamy nie robic aby sie uchronic przed nimi?????????????????

chyba wprowadzic sie w stan surowy:o

jak nie chcesz po paru latach remontować swojego gniazdka , to najlepiej w nim nie mieszkać... odpicować na gotowo, zamknąć i nie używać... hehe

..w innym przypadku , szczególnie gdy masz psa kanapowego a dom położony jest na wsi z ogrodem, trzeba od czasu do czasu coś odmalować... a i przy okazji poprawi się co nieco...

pozdr