beatenka 22.06.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 czy ktos moze pamieta ....ile metrow wychodzi na tynki wewnetrzne na calego zreczniaka?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tade 24.06.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Witam w tym roku mam zamiar zacząć budowe zręcznego c77a ale niestety nie mam jeszcze dokładnego projektu , macie może jakies skany z dokładnymi wymiarami ścian i fundamentów albo zestawienie materiałów chciałbym zrobić kosztorys POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 26.06.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 czy ktos moze pamieta ....ile metrow wychodzi na tynki wewnetrzne na calego zreczniaka?????? tynkowałem 5 lat temu prawie więc nie pamiętam tak dokładnie ale wersja podstawowa wychodziła około 550-600m2.... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatenka 27.06.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 dzieki annecy ....na to wyglada ,ze chyba twoj zreczny jest wiekszy od mojego(hahahaha) bo u mnie panu od tynkow wyszlo 400metrow czyli ....doszlam do wniosku ,ze BUDOWA JEST TAKA JAK DUPA ...KAZDA INNA.! SORRY za wulgaryzmy ale jestem na etapie finansowego nieogarniania wiec musialam sie z kims podzielic a kto zrozumie mnie lepiej jak nie wy ktorzy budowaliscie przede mna. jutro wchodza z tynkami angela napisz ty chociaz cos pozytywnego mimo ,ze pogoda tez u nas na pomorzu jest jak pozna jesienia ..rano bylo 9 stopni ...fajnie co? i jak byc tu pozytywnym?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 28.06.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 beatenka.. mówisz żeby coś pozytywnego hmmm .. proszę bardzo. Po ulewach jakie u nas ostatnio były działeczka szybko wyschła i wczoraj Pan Tomasz mój dzielny budowlaniec wraz z ekipą zrobił zbrojenie pod fundament, a dziś o 8 rano przyjechały dwie gruszki z betonem i zalano fundament. Więc dzisiejsza pogoda jest mi jak najbardziej na rękę (jak powiedział kierownik budowy Cytuję "żeby tylko za gorąco nie było bo beton musi powoli wodę odparować czy oddać" jakoś tak powiedział. Tak więc jak widzisz pogoda dla mnie jest baaaaaardzo dobra . Zalanie fundamentu z powodu wspomnianych ulew przekładałm 3 razy Jutro przyjeżdżają bloczki fundamentowe. Tak prawdę powiedziawszy to bardzo podoba mi się proces budowlany, to wyszukiwanie dostawców, dzwonienie i organizowanie wszystkiego, jestem w swoim żywiole. Postaram się dzis podjechać na budowę (ech ależ to brzmi dumnie) to zrobię zdjęcia i zamieszcę cos wieczorkiem. Pozdrawiam P.S. Damy i dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają więc tego drażliwego tematu nie poruszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 24.07.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Miało nie być o pieniądzach ale chyba zejdę przez nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 27.07.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 jak tam Zręczniacy , jak budowy idą i wykańczania? pochwali się ktoś coś ? jakieś foty mile widziane....! hehepozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 27.07.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Może ja tak skromie ale zawsze coś, dziś wylałam chudy beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 27.07.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Może ja tak skromie ale zawsze coś, dziś wylałam chudy beton gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatenka 30.07.2012 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 :Dto ja tez cos dorzuce....zrobilam tynki i elewacje iiiiiiiiiiiiiiiiiiii schudlam 8kg w 6tygodni zdjecia wrzuce pozniej ...teraz musze znowu na budowe ,,,co za wakacje ....malo, ze niema pogody to jeszcze zobaczylam widmo finansowe w oddali:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 30.07.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 :Dto ja tez cos dorzuce....zrobilam tynki i elewacje iiiiiiiiiiiiiiiiiiii schudlam 8kg w 6tygodni zdjecia wrzuce pozniej ...teraz musze znowu na budowe ,,, co za wakacje ....malo, ze niema pogody to jeszcze zobaczylam widmo finansowe w oddali:mad: hmm , nie chciałbym tu nikogo dołować ale wydatki zaczynaja sie dopiero od wykończeniówki... hehe wszystko oczywiście zależy od jakości materiałów, designu czy upodobań właścicieli ale jak patrze po sobie, a standard jest raczej przeciętny, to aż głowa boli ile dom kosztuje... a potem możemy wyjść z domu i jechać dalej - podjazd , ogród , oświetlenie , nawadnianie. itp itd... hehe a ja już jestem na etapie pierwszych remontów... - przerabiam nieco kominek i ja tylko skończe to w przyszłym tygodniu postaram sie wrzucic parę fotek różnych rozwiązań z naszego zręczniaka - może sie komuś przyda... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatenka 01.08.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 :oooooooooooooooooooo rety juz remonty ??????????????to czego my mamy nie robic aby sie uchronic przed nimi?????????????????chyba wprowadzic sie w stan surowy:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 02.08.2012 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 :oooooooooooooooooooo rety juz remonty ?????????????? to czego my mamy nie robic aby sie uchronic przed nimi????????????????? chyba wprowadzic sie w stan surowy:o jak nie chcesz po paru latach remontować swojego gniazdka , to najlepiej w nim nie mieszkać... odpicować na gotowo, zamknąć i nie używać... hehe ..w innym przypadku , szczególnie gdy masz psa kanapowego a dom położony jest na wsi z ogrodem, trzeba od czasu do czasu coś odmalować... a i przy okazji poprawi się co nieco... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał30 09.08.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Maszyna ruszyła! i robotę w 10 dni zakończyła Tynki gipsowe i cementowo-wapienne wykonane! Tynki cementowo-wapienne w łazienkach,kotłowni,garażu,cała pozostała reszta pomieszczeń tynki gipsowe,ogulnie 547m2.Teraz czekać aż wszystko ładnie wyschnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał30 09.08.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 To na razie było by na tyle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 09.08.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Michał30 pięknie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 12.08.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 dużo musi schnąć.. hehe.. otwieraj okna i rób przeciągi.. za miesiąc będzie git.pozdrczekamy na foty z postępów....pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał30 12.08.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Wstawię jeszcze kilka fotek zręczniaka od zewnątrz a raczej bałaganu jaki w koło niego jest i jedno zdjęcie drzewka które znalazłem na mojej działce w chaszczach które je zasłaniały,a więc jednego iglaka na działce już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatenka 15.08.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 witam ...oto moj sajgon:sick:http://images44.fotosik.pl/358/512b33cd6c4b358cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 15.08.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 A już nie mogę się doczekać takiego sajgonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts