Angela71 01.02.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Niestety nikt już tu nie pisze, forum zręcznego umarło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nairda_g 25.03.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Witajcie, Wspomnienia z budowy u mnie wciąż żywe, jeszcze pamiętam jak człowiek gorączkowo przeglądał forum w poszukiwaniu odpowiedzi na wszystkie dręczące go pytania, wątpliwości... Dlatego też kilka słów i zdjęć ode mnie. Budowa start kwiecień 2010. Przeprowadzka grudzień 2011. Wykańczania - końca nie widać... Po przeprowadzce postanowiliśmy nie budować, nie wykańczać tylko sobie spokojnie pomieszkać I tak nas ten spokój wciągnął, że nie wiadomo jak 2 lata z haczykiem minęły:) Kończy się sezon zimowy a więc na początek - OGRZEWANIE. Podłogowe mam wszędzie poza garażem. I bardzo sobie chwalę. Jak nam np jakiś orkan Ksawery odbiera prąd na 2 doby to sąsiedzi szczękają zębami po 6 godzinach, a u nas po 48 temperatura spadła z 21 do 18. Beton naprawdę długo trzyma ciepło. Palę pelletem - kiedyś Barlinek obecnie prywatny dostawca (700pln za tonę zamiast 1000) -> ogrzewanie zimą oraz woda przez cały rok. Piec RECO. W tym roku poszło od 1 października do dziś (25 marca) nieco ponad 3,5 tony. Oczywiście zima w tym roku była łaskawa. W zeszłym roku w tym samym czasie było tonę więcej. Na moich łąkach sąsiedzi palą (wszystkie domy podobnej wielkości): 1. gazem (od miesiąca przeszli na drewno i kominek, aby zaoszczędzić) 2. eco-groszkiem wyszło im 25% drożej, no i ten czarny pył wszędzie brr.. 3. prądem twierdzą że zapłacili mniej ode mnie, ale im nie wierze:D Zimą worki do zasobnika trzeba uzupełniać co ok 3 dni, w siarczyste mrozy częściej, worki maja po 20kg, więc jak nie ma męża w domu to ja sama też daję radę dorzucić do pieca:) Czyszczenie pieca przy Barlinku raz w miesiącu, teraz trochę częściej i czasem palnik trzeba odkurzyć, bo zbierają się grubsze cząstki, które nie spadają na dół, ale to mała cena za oszczędność 300pln na tonie (no i nie ja to robię:)) Trzeba mieć też gdzie składować worki. pozdrawiam nairda_g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 05.04.2014 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Jak miło, że ktoś w końcu się odezwał. A ja własnie biję się z myślami i decyzją w sprawie ogrzewania. Chcę na całości tj. góra i dół połozyć podłogówkę no ale wtedy problem: co położyć na podłodze w sypialniach na górze ???? panel - nie oddaje tak ciepła, terakota - jakoś dziwnie w sypialni.. no i nie wiem a decyzję niebawem musze podjąć.. Może ktoś się wypowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 28.04.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Jak miło, że ktoś w końcu się odezwał. A ja własnie biję się z myślami i decyzją w sprawie ogrzewania. Chcę na całości tj. góra i dół połozyć podłogówkę no ale wtedy problem: co położyć na podłodze w sypialniach na górze ???? panel - nie oddaje tak ciepła, terakota - jakoś dziwnie w sypialni.. no i nie wiem a decyzję niebawem musze podjąć.. Może ktoś się wypowie.... ja mam ogrzewanie podłogowe tylko na dole i mam wrazenie ze w zupełnosci to wystarcza... dom ma taki kształt ze i tak masa gorącego powietrza ucieka na górę klatką schodową i w domku jest tak ciepło na górze że my tam praktycznie w ogóle grzejników nie włączamy a i tak jest często za ciepło... jedyny minus to duża łazienka, w której przydałoby sie jak jest cieplej... ale tu sprawe rozwiązuje drabinka grzejnik... takze ja bym zrezygnował z podłogówki na górze.... a co do paneli czy terakoty to dyskusje na forum juz byly tyle razy... ehhh... co do zasady w sumie nie ma znaczenia co połozysz... ciepło i tak przejdzie do góry... czy to beda panele czy terakota... ja bym dał normalne grzejniki i parkiet czy panele i olał sprawe... i tak bedzie ciepło i tak... to jest tylko moje subiektywne odczucie ... moze sie kto jeszcze wypowie??? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał30 22.06.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Witam.Po długim czasie wrzucę kilka fotek z przebiegu prac,pomalutku małymi krokami ale zawsze do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał30 22.06.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas.dz 06.07.2014 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Dawno tu nie zaglądałem, ale widzę ze zręczniaki się nie poddają, Niebawem rzucę kilka fotek mojego zmienionego trochę zręczniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas.dz 07.07.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Oto kilka fotek naszego zręczniaka. Na kilku zdjęciach moja kochana żonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas.dz 07.07.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 12.09.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Witam też mamy zreczniaka i fajnie że nadal się budują... My już przy końcu, liczę na przeprowadzkę w następnym tygodniu strasznie dużo pracy, mąż dużo robił sam, więc przyciągnęło się troszkę... Angela71 mieszkasz już? pozdrawiam wszystkich, którzy jeszcze tu zaglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas.dz 14.09.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 To oczywiście prosimy o jakieś fotki. My jesteśmy juz po pomiarze okien, mają być za ok 6 tyg. Wybraliśmy okna firmy Pagen mam nadzieje ze się sprawdzą. Tez duzo prac wykonuję sam tak więc budowa pewnie potrwa. W tym roku roku wykonam chyba wszystkie prace jakie sobie zaplanowałem, a więc: izolacja fundamentów, wykonanie zejścia do piwnicy (nie zdązyłem w zeszłym roku) , rozplantowanie ziemi, zakup okien i bramy garazowej i utwardzenie wjazdu do garazu. Pozdrawiam wszystkich budowniczych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 14.09.2014 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Witam! Niestety jeszcze nie mieszkam, przy najlepszych wiatrach w przyszłym roku :( jednak nie oznacza to że nic nie robię. Wewnątrz jest instalacja elektryczna, alarmowa, tv, internet i to wszystko jest zatynkowane, są również już drzwi wejściowe i brama garażowa. Jeszcze w tym roku ocieplenie i podbitka. A to mała fotka zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 16.09.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 O fotki postaram się i wrzucę niebawem prace wewnątrz prawie skończone ale z zewnętrznymi jeszcze trochę się zejdzie... Ocieplenie już jest i tarasy,wjazd na działkę też ale jak narazie nie tworzy to całości Angela bardzo ładne drzwi zewnętrzne (moje przez 2 lata budowy troszkę się podniszczyly, ale tak to już jest zawsze są jakieś straty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 16.09.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 moje schody... okazuje się, że mam kilka fotek w tel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 16.09.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Sylwio piękne schody i oczywiście prosimy o więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 17.09.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 troszke bez ładu i składu te zdjecia... i nie najlepszej jakosci ale takie tylko posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 17.09.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 to część kuchni i nasze drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 17.09.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 a to druga strona kuchni... jeszcze niestety wszedzie bałagan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 17.09.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 umywalka i kran - łazienka na gorze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas.dz 19.09.2014 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Potwierdzam schody na prawdę robią wrazenie, no i widzę na pozostałych zdjęciach ze wszystko bardzo ładnie dobrane jeśli chodzi o kolorystykę. Masz gust Sylwia. Czuje ze u mnie bedzie duzy problem z aranzacją wnętrza bo mamy całkiem rózne wizje z zoną, no i ciekawe co z tego naszego kompromisu wyjdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts