Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Potwierdzam schody na prawdę robią wrazenie, no i widzę na pozostałych zdjęciach ze wszystko bardzo ładnie dobrane jeśli chodzi o kolorystykę. Masz gust Sylwia. Czuje ze u mnie bedzie duzy problem z aranzacją wnętrza bo mamy całkiem rózne wizje z zoną, no i ciekawe co z tego naszego kompromisu wyjdzie:)

Dzięki... Cieszę się ze nasze pomysły się podobają :-) to że ten dom tak wygląda to w 80 % zasługa mojego męża -to on od początku miał wizję jak to będzie wyglądało ja tylko akceptowałam projekty :-D Kolor przewodni to biel i antracyt - okna brama i drzwi zewnętrzne też antracytowe :-) jedynie w pokoju córki jedną ścianę malujemy na pastelowy fiolecik...

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My też stawiamy na jasny kolor elewacji-ale to chyba w przyszłym roku... :-) mamy już za sobą pierwszą nocke w naszym Zrecznym!!! Mimo warunków nadal biwakowych spało się suuupeer :) powoli zjeżdżają meble -dziś do pokoju Nikoli, robi się coraz bardziej domowo ;-) mnóstwo pracy i nerwów ale radość z pierwszej nocy "na swoim" bezcenna :-)

Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze, u mnie jeszcze trochę czasu upłynie zanim zaliczymy pierwszą nocke. Jutro kończę tynkować ( z Panem Jankiem:yes:) garaz po to by móc załozyć bramę przed zimą. A czym ogrzewacie dom?
ja myślałam że też nigdy nie nadejdzie ten czas... A dziś właśnie kładę się spać u siebie zmęczona pozbywaniem się kurzu budowlanego :D prawie skończone prawie czysciutko.... Tylko mieszkać!!! Dom ogrzewany gazem zobaczymy jak to wyjdzie :-/

Witam Szanownych Formowiczów zręcznego

Również buduję C77CL z delikatnymi modyfikacjami

Właśnie tynkarze skończyli robotę i dzisiaj wjechałstyropian na podłogę

Okna i brama w kolorze antracyt (jak widzę na topie)

I od razu pierwsza prośba:

Proszę o info ile m2 wełny poszło Wam na ocieplenie poddasza - mam okazję kupić tanio rockwoola 0,35. Tylko zastanawiam się nad ilością

Z góry dzięki

Koszt bez zabudowy niestety :-/ jaka lambda to pojęcia nie mam :-/ale z tego co mówil wykonawcy 10 cm takiej piany to 18 cm waty,dobrze izoluje bo wypełnia wszystkie szczeliny - zdania są podzielone -wełna jest chyba mimo wszystko taniej... A tak jak pisałam wcześniej sami niewiele możemy w tej chwili powiedzieć jak to się sprawdzi - latem jeszcze nie mieszkaliśmy a sezon zimowy dopiero przed nami...poczytaj o właściwościach i opinie innych budujących i wtedy podejmiesz decyzję :-) na ten moment nasza decyzję uważamy za słuszną :-)

Zmiany naprawdę symboliczne

Na parterze połączyłem łazienkę i kibelek w jedno pomieszczenie, schody metalowo-drewniane zamiast betonu, z 2 ścianki usunięte (jedna w korytarzu na parterze koło łazienki) i ogrzewanie pompą ciepła. ... I to tyle.

Jutro postaram się wkleić jakieś fotki. Jako świeżak na forum będę próbował wkleić.

Czyli pianki macie 10 cm? Patrzyłem na przestrzeń między krokwiami i tam wchodzi 20 cm waty. Muszę poszukać jakiejś firmy docieplającej pianką i przekalkulować...

:-D :-D :-D zwiedzanie domu może być na początku imprezy a potem zakaz wstępu na górę :-D ale tak poważnie to poręcz będzie z jednej strony tylko tak jakoś nam zeszło i jeszcze nie mamy nawet zamówionego fachowca :-/ więc co najwyżej opóźni się parapetówka :-D my już biegamy po tych schodach i brak barierki nie przeszkadza chociaż fakt faktem po imprezie jeszcze tam nie wchodziłam... Edytowane przez sylwia 30