sylwia 30 21.09.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Potwierdzam schody na prawdę robią wrazenie, no i widzę na pozostałych zdjęciach ze wszystko bardzo ładnie dobrane jeśli chodzi o kolorystykę. Masz gust Sylwia. Czuje ze u mnie bedzie duzy problem z aranzacją wnętrza bo mamy całkiem rózne wizje z zoną, no i ciekawe co z tego naszego kompromisu wyjdzie:) Dzięki... Cieszę się ze nasze pomysły się podobają to że ten dom tak wygląda to w 80 % zasługa mojego męża -to on od początku miał wizję jak to będzie wyglądało ja tylko akceptowałam projekty Kolor przewodni to biel i antracyt - okna brama i drzwi zewnętrzne też antracytowe jedynie w pokoju córki jedną ścianę malujemy na pastelowy fiolecik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas.dz 25.09.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Czuję ze nasze domy z zewnątrz mogą być bardzo podobne poniewaz tez postawiliśmy z zona na antracyt. Jeśli chodzi o elewację to myślę ze wybierzemy jakiś bardzo jasny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 26.09.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 My też stawiamy na jasny kolor elewacji-ale to chyba w przyszłym roku... mamy już za sobą pierwszą nocke w naszym Zrecznym!!! Mimo warunków nadal biwakowych spało się suuupeer powoli zjeżdżają meble -dziś do pokoju Nikoli, robi się coraz bardziej domowo mnóstwo pracy i nerwów ale radość z pierwszej nocy "na swoim" bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas.dz 26.09.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze, u mnie jeszcze trochę czasu upłynie zanim zaliczymy pierwszą nocke. Jutro kończę tynkować ( z Panem Jankiem:yes:) garaz po to by móc załozyć bramę przed zimą. A czym ogrzewacie dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 27.09.2014 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Moja pierwsza noc w zręcznym wydaje się tak odległa, że nie wiem czy wogóle nadejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 27.09.2014 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze, u mnie jeszcze trochę czasu upłynie zanim zaliczymy pierwszą nocke. Jutro kończę tynkować ( z Panem Jankiem:yes:) garaz po to by móc załozyć bramę przed zimą. A czym ogrzewacie dom? ja myślałam że też nigdy nie nadejdzie ten czas... A dziś właśnie kładę się spać u siebie zmęczona pozbywaniem się kurzu budowlanego prawie skończone prawie czysciutko.... Tylko mieszkać!!! Dom ogrzewany gazem zobaczymy jak to wyjdzie :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 27.09.2014 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Moja pierwsza noc w zręcznym wydaje się tak odległa, że nie wiem czy wogóle nadejdzie Cierpliwości Angela zanim się obejrzysz będziesz już na swoim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCIN C77CL 29.09.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Witam Szanownych Formowiczów zręcznegoRównież buduję C77CL z delikatnymi modyfikacjamiWłaśnie tynkarze skończyli robotę i dzisiaj wjechałstyropian na podłogęOkna i brama w kolorze antracyt (jak widzę na topie) I od razu pierwsza prośba:Proszę o info ile m2 wełny poszło Wam na ocieplenie poddasza - mam okazję kupić tanio rockwoola 0,35. Tylko zastanawiam się nad ilościąZ góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 30.09.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 W temacie wełny nie pomogę... My ocieplalismy pianą... Koszt 10 tys. A czy było warto ocenimy po sezonie grzewczym faktycznie antracyt dominuje ostatnio ciekawy,spokojny kolor przy jasnej elewacji wygląda super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCIN C77CL 30.09.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Ten koszt to samo ocieplenie czy z zabudową?I jaka lambda takiej piany? Lepsza niż wełny o,35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 30.09.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Koszt bez zabudowy niestety :-/ jaka lambda to pojęcia nie mam :-/ale z tego co mówil wykonawcy 10 cm takiej piany to 18 cm waty,dobrze izoluje bo wypełnia wszystkie szczeliny - zdania są podzielone -wełna jest chyba mimo wszystko taniej... A tak jak pisałam wcześniej sami niewiele możemy w tej chwili powiedzieć jak to się sprawdzi - latem jeszcze nie mieszkaliśmy a sezon zimowy dopiero przed nami...poczytaj o właściwościach i opinie innych budujących i wtedy podejmiesz decyzję na ten moment nasza decyzję uważamy za słuszną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 30.09.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Ciekawa też jestem MarcinC77CL jakie zmiany wprowadziłes w swoim Zrecznym może masz jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCIN C77CL 30.09.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Zmiany naprawdę symboliczneNa parterze połączyłem łazienkę i kibelek w jedno pomieszczenie, schody metalowo-drewniane zamiast betonu, z 2 ścianki usunięte (jedna w korytarzu na parterze koło łazienki) i ogrzewanie pompą ciepła. ... I to tyle.Jutro postaram się wkleić jakieś fotki. Jako świeżak na forum będę próbował wkleić. Czyli pianki macie 10 cm? Patrzyłem na przestrzeń między krokwiami i tam wchodzi 20 cm waty. Muszę poszukać jakiejś firmy docieplającej pianką i przekalkulować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCIN C77CL 01.10.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCIN C77CL 01.10.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Znalazłem firme ocieplająca pianką- na sobotę jestem umówiony na wycenę. A tak z innej beczki - Sylwia schody masz super, ale będą poręcze czy zostaną bez? Bo jak bez poręczy, to do parapetówki wykupiłbym dobre OC :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 02.10.2014 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) :-D zwiedzanie domu może być na początku imprezy a potem zakaz wstępu na górę ale tak poważnie to poręcz będzie z jednej strony tylko tak jakoś nam zeszło i jeszcze nie mamy nawet zamówionego fachowca :-/ więc co najwyżej opóźni się parapetówka my już biegamy po tych schodach i brak barierki nie przeszkadza chociaż fakt faktem po imprezie jeszcze tam nie wchodziłam... Edytowane 3 Października 2014 przez sylwia 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 02.10.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 A pianki mamy ok 16 cm /miejscami nawet więcej bo krokwie mają 16 cm a miejscami są całe zalane/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCIN C77CL 04.10.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Mam wycenę - 9000 za grubosc ok 18 cm. Lambda 0,3. Ma to odpowiadac grubosci ok 25 wełny.Kurcze grubo się zastanawiam, bo jak sobie wyliczyłem koszt wełny +robocizna, to różnica jest niewielka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARCIN C77CL 04.10.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Poczytałem sobie trochę o tej piance i wygląda, że nie byłby to zły pomysłJedyny minus, to że kładziona może być przy tem co najmniej + 5 stopni i 2 tyg po wylewkach...15 października mam mieć robione wylewki... Ciekawe jakie temperatury będą w listopadzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 30 05.10.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 (edytowane) No to cena nawet przystępna - i też bez zabudowy? początek listopada bywa różny...Ale mam nadzieje że +5 w ciągu dnia to jeszcze złapie- jakoś niekoniecznie lubię zimę... Edytowane 5 Października 2014 przez sylwia 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts