zbyniu-03 05.01.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam i gratuluje sfinalizowania instalacji. Jesli jeszcze uklad pracuje pod automatyka pogodowa to juz pelna satysfakcja. Wlasnie tak powinna wygladac kotlownia opalana drewnem w nieduzych domkach, az milo popatrzec. Czym opalasz, jak czesto ladujesz kociol ? Czy to 22 KW ile w buforach? 1000 l ? Jak juz wczesniej pisalem, u rodziny pracuja od listapada 2008 juz dwa podobne do Twojego uklady: jeden 25 KW /kom. zaladowcza 100 l/+750 litrow, sterownik KOmextherm, pow. domu ok. 100 m kw. nieocieplony, drugi 20 KW / kom. zalad. ca. 90 l/+700 litrow w buforze, pow. ogrzewana ok. 60 m kw. i sprawuja sie bez zarzutu. Zycze zatem nieustannie niskich kosztow eksploatacji i bezawaryjnosci na dlugie lata. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Pozdr Zbyniu. http://nsa03.casimages.com/img/2009/01/05/mini_090105125813405936.jpg a to moja kotlownia po tylu latach czytania tego tematu i tyle porady kture dostalem przez waz na priv' : zbyniu, kane,darekn15,adammk dziekuje jeszcze raz jak bede mial tylko chwile to napise cos wiecej ale narazie czasu bardzo malo narazie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 05.01.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 dzięki zbyniu, muszę to przetrawić, ale sądzę, że sam sobie nie poradzę z modernizacją swojej kotłowni. Możesz naszkicować jakis schemat podłączenia tych wszystkich urządzeń w oparciu o moją kotłownię? Jak będę rozmawiał z instalatorem, to muszę być mądrzejszy od niego. Masz może jakieś rysunki odnośnie wykonania samemu bufora? Podlaczenie grzejnikow do zasilania mam zrobione oddzieonie dla parteru i poddasza. U ciebie grzejniki rozmieszczone sa widze podobnie. Rozdzielenie pogodowe w tym przypadku w celu np. niezaleznego obnizenizenia temp. w ciagu doby wymagaloby jednak zastosowania podwojnego sterownika i dwoch zaworow obrotowych 3-d z silownikiem, przyklad zaworu i silownika na jednej z aukcji allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=574668 tak zasilenie grzejników na dole i górze mam osobno poprzez rozdzielacze. Czyli jak dobrze rozumiem, to będę miał dwa sterowniki pokojowe, jeden na dole i drugi na górze? Nie dostałem jeszcze tego adresu na priva. AdamWr, kupowałeś gotowe te bufory, czy są robione? Możesz orientacyjnie podać parametry swojej chałupy, co ile dokładasz, jakie masz urzadzenia, może jakiś schemat kotłowni. Potrzebuję jak najwięcej danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyniu-03 05.01.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam, sprobuje Ci naszkicowac wlasna propozycje kotlowni ale jeszcze mam jedno pytanie: rozmumiem, ze zasilanie obdowu grzejnikowego na gorze masz poprodzadzone oddzielna rura do rozdzielacza i tam dalej do poszzcegolnych grzejnikow? Jesli tak to bylby to odrebny uklad. Jesli chcialbys zaoszczedzic na sterowniku i instalacji to moze polaczyc grzejniki na dole i gorze wjeden uklad ? Odpada wowczas zakup dodatkowego silownika, sterownika, zaworu 3-d pompy co, rur, czyli oszczednosc rzedu 1200-1400 pln? Drugim odrebnym ukladem bylaby podlogowka. Numer tel. do faceta od zlomu przeslalem Ci na priva. Czekam na info. POzdr Zbyniu dzięki zbyniu, muszę to przetrawić, ale sądzę, że sam sobie nie poradzę z modernizacją swojej kotłowni. Możesz naszkicować jakis schemat podłączenia tych wszystkich urządzeń w oparciu o moją kotłownię? Jak będę rozmawiał z instalatorem, to muszę być mądrzejszy od niego. Masz może jakieś rysunki odnośnie wykonania samemu bufora? Podlaczenie grzejnikow do zasilania mam zrobione oddzieonie dla parteru i poddasza. U ciebie grzejniki rozmieszczone sa widze podobnie. Rozdzielenie pogodowe w tym przypadku w celu np. niezaleznego obnizenizenia temp. w ciagu doby wymagaloby jednak zastosowania podwojnego sterownika i dwoch zaworow obrotowych 3-d z silownikiem, przyklad zaworu i silownika na jednej z aukcji allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=574668 tak zasilenie grzejników na dole i górze mam osobno poprzez rozdzielacze. Czyli jak dobrze rozumiem, to będę miał dwa sterowniki pokojowe, jeden na dole i drugi na górze? Nie dostałem jeszcze tego adresu na priva. AdamWr, kupowałeś gotowe te bufory, czy są robione? Możesz orientacyjnie podać parametry swojej chałupy, co ile dokładasz, jakie masz urzadzenia, może jakiś schemat kotłowni. Potrzebuję jak najwięcej danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 05.01.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 a czy się da połączyć w jeden układ?Jeśli tak to dobrze, ale spójrz na zdjęciana dole osobną jedną skrzynkę z rozdzielaczami i na gorze też. Wrazie pytań to pisz?Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 17.01.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Witam, Jaka większość osób trafiłem tu z powodu problemu z c.o. Mój jest następujący: Mam viessmana vitogas200, dwa obiegi grzewcze - grzejnikowy i podłogówka. Podłogówka jest zasilana przez mieszacz 3 drogowy danfossa. Oba obiegi są połaaczone powrotami. Przy włączonym obiegu grzejnikowym a wyłączonej podłogówce, lub pracujących obu gorąca woda "porzechodzi" przez zamkniety mieszacz i trafia na rozdzielacz podłgówki ... Zauważyłem że gdy piec dogrzewa obwód grzejników podwyższona temperatura pojawia się na zasilaniu mieszacza (normalna sprawa) później ciepły robi się powrót (przy zamknietym mieszaczu woda z zasialnia trafia bezpośrednio na powrót) a pochwili ciepło pojawia się również za mieszaczem - na zasileniu podłogówki. Macie pomysł gdzie tkwi błąd? Mieszacz "puszcza" czy może coś z pompami? (mam jedną pompę na powrocie tuż przed wejściem do pieca a drugą za mieszaczem na zasilaniu podłogówki). W efekcie przy właczeniu obiegu grzejników regulacja podłogówki odbywa się ręcznie za pomocą zaworów na rozdzielaczu.Będę wdzięczny za wszelkie uwagiPozdrawiamTamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 18.01.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam, Jaka większość osób trafiłem tu z powodu problemu z c.o. Mój jest następujący: Mam viessmana vitogas200, dwa obiegi grzewcze - grzejnikowy i podłogówka. Podłogówka jest zasilana przez mieszacz 3 drogowy danfossa. Oba obiegi są połaaczone powrotami. Przy włączonym obiegu grzejnikowym a wyłączonej podłogówce, lub pracujących obu gorąca woda "porzechodzi" przez zamkniety mieszacz i trafia na rozdzielacz podłgówki ... Zauważyłem że gdy piec dogrzewa obwód grzejników podwyższona temperatura pojawia się na zasilaniu mieszacza (normalna sprawa) później ciepły robi się powrót (przy zamknietym mieszaczu woda z zasialnia trafia bezpośrednio na powrót) a pochwili ciepło pojawia się również za mieszaczem - na zasileniu podłogówki. Macie pomysł gdzie tkwi błąd? Mieszacz "puszcza" czy może coś z pompami? (mam jedną pompę na powrocie tuż przed wejściem do pieca a drugą za mieszaczem na zasilaniu podłogówki). W efekcie przy właczeniu obiegu grzejników regulacja podłogówki odbywa się ręcznie za pomocą zaworów na rozdzielaczu. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi Pozdrawiam Tamlin Powinieneś mieć pompę na grzejniki mieć na zasileniu tak jak pompę na podłogówce i powinny być zainstalowane zawory zwrotne przy pąpach aby w czasie nie pracy czy to podłogówki czy grzejników nie było zjawiska wydzierania sobie wody grzewczej przez kturyś z układów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jmarci 11.03.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam, sprobuje Ci naszkicowac wlasna propozycje kotlowni ale jeszcze mam jedno pytanie: rozmumiem, ze zasilanie obdowu grzejnikowego na gorze masz poprodzadzone oddzielna rura do rozdzielacza i tam dalej do poszzcegolnych grzejnikow? Jesli tak to bylby to odrebny uklad. Jesli chcialbys zaoszczedzic na sterowniku i instalacji to moze polaczyc grzejniki na dole i gorze wjeden uklad ? Odpada wowczas zakup dodatkowego silownika, sterownika, zaworu 3-d pompy co, rur, czyli oszczednosc rzedu 1200-1400 pln? Drugim odrebnym ukladem bylaby podlogowka. Numer tel. do faceta od zlomu przeslalem Ci na priva. Czekam na info. POzdr Zbyniu dzięki zbyniu, Możesz naszkicować jakis schemat podłączenia tych wszystkich urządzeń w oparciu o moją kotłownię? Jak będę rozmawiał z instalatorem, to muszę być mądrzejszy od niego. Masz może jakieś rysunki odnośnie wykonania samemu bufora? Podlaczenie grzejnikow do zasilania mam zrobione oddzieonie dla parteru i poddasza. U ciebie grzejniki rozmieszczone sa widze podobnie. Rozdzielenie pogodowe w tym przypadku w celu np. niezaleznego obnizenizenia temp. w ciagu doby wymagaloby jednak zastosowania podwojnego sterownika i dwoch zaworow obrotowych 3-d z silownikiem, przyklad zaworu i silownika na jednej z aukcji allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=574668 . Witam, Przymierzam się do zmiany sposobu ogrzewania z gazu na drewno, mogę kupić w miarę tanio Atmosa DC40SX, mam 130m2 powierzchni do ogrzewania plus garaż, dom dobrze ocieplony, chce założyć min 2 bufory po 1m3 lub może 3, co radzicie? Dlatego moje następne moje pytanie jak połączyć 3 bufory razem? Mam taki plan: Instalacja 3 zbiorników po okolo 800-1000 l, w pierwszym zamontuje wężownice do c.w.u. wyjscie wody poprzez zawór termostatyczny 3 drogowy, zasilanie i powrót z pieca do pierwszego bufora - zasilanie i powrót c.o. również z pierwszego bufora poprzez zawór trójdrogowy sterowany pogodówką. Pozostałe dwa zbiorniki połączone szeregowo, np rurami 2" pierwszy zbiornik z drugim i drugi z trzecim rura jedna przy górnej druga przy dolnej krawędzi zbiornika. Zaletą tego rozwiązania myślę, że będzie bardzo szybko nagrzany pierwszy zbiornik. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Czy może lepiej zrobić jedno zasilanie i połączyć do niego zbiorniki równolegle i podobnie z powrotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryksieniuc 25.03.2009 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witam szanownych Państwa Jestem na forum raczej jako obserwator,ale nie mogę znaleźć tematu ,który rozwiązał by mi mój problem, może mi pomożecie. We wszystkich waszych postach piszecie jakie kto ma wielkie zbiorniki buforowe.A co z tymi osobami ,które z przyczyn technicznych mieć ich nie mogą bo nie mają gdzie ich postawić.Ja obecnie chcę zmienić piec z węglowego na atmosa bo taki kupiłem używany jak nie wypali mniej stracę Piec DC32S piwnica wielkości 6m kw. mieszkanie w starym bloku 200m kw. I chciałbym to wszystko zgrać w całość,a jeszcze instalacja nowa 8 grzejników i 70m podłogówki.prosił bym ma może ktoś instrukcję obsługi do tego pieca albo jakieś informację dot palenia itd.pozdrawiam. p s może coś nie tak napisałem przepraszam wybaczcie Świeżakowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 14.10.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 witam. Przede wszystkim chciałbym uprzedzic, że nie wiem jak wygląda mój post, bo uzywam dziwnej przeglądarki i mam problem z Javą. do rzeczy... Mam Atmosa Dc18s + laddomat +bufor 750l + zbiornik CWU 200l "zatopiony" w buforze. Sprawdzałem schematy i wydaje mi sie, że wszystko podłaczone jest jak należy ( 2 pompy z termostatami przylgowymi, zawór 3d itp.) Problem jest w tym, że kocioł prawie nigdy nie osiąga wymaganej temperatury. Po ok godzinie po rozpaleniu osiaga 80-kilka stopni, wtedy wentylator wyłącza sie na kilka minut - temp na kotle spada - wentylator włącza sie ponownie... a pożniej jest już tylko gorzej. Drugi raz juz nie udaje sie osiągnąc optymalnej temperatury. Na termometrze na buforze wskazówka waha sie miedzy 30 a 40 st. Raz tylko udało mi sie nabic 60 st ale to był o latem jak ogrzewałem tylko CWU. Grzejniki sa letnie, bufor tez "letni" Czytałem forum i uprzedzam -paliwo mam w miare suche ( buk, brzoza, bardzo sucha sosna po budowie). Mieszałem też z brykietem i było tylko troche lepiej Może problem jest w ustawieniach termostatów ( u mnie 80 st na Ladd i 60 na pompie obiegowej), lub zaworu 3d? Bardzo proszę o pomoc, bo jak czytam o buforach załadowanych na 70-80 st to mnie skręca. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 14.10.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 ja to widze mój wpisjakociągły tekst, bez akapitów... hmm Prosze się nie zrażać i przeczytać mój przydługawy post zamieszczony powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 15.10.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 dwa tematy 1) szkoda ze ten temat ma az tyle stron - duzo do czytania mysle jaki piec wybrać Atmosa czy Orlana - jak przeczyam temat - moze coś wybiorę - chyba ze doradzicie - dom ok 140 metrów uzytkowej moze wiecej 2 mam pytanie a zarazem byc może problem chodzi mi o kominy wentylacyjne w jednym pionie mam takie 4 - postawione z kształtek LEYERA(z garażu, kołowni, łazienki na parterze i pralni na poddaszu ) do wysokości więźby każdy kanał jest "osobno" znaczy sa 4 pustaki obok siebie natomiast od momentu jak "majstry" zaczeli murować komin na zewnątrz z klinkieru czyli powiedzmy ostatnie 1,5 metra - przestali już uzywać pustaków wentylacyjnych, murując komin z 1 wielkim otworem, gdzie z 4 małych kanałów schodzą sie w 1 wielki otwór (chyba dobrze opisałem ) pytanie : CZY TAK MOŻE BYĆ ??? CZY PRZYPADKIEM KAŻDY KANAŁ WENTYLACYJNY NIE POWINIEN IŚĆ OSOBNO AŻ DO SAMEGO SZCZYTU bo pewnie majstry sie nie spodziewały ze wejdę na 8 metrów, w sniegu, w nocy - bo oni jeszcze nie skończyli komina, Bo jakby juz była "czapa" to by tego nie było widać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyniu-03 15.10.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Witam, nie mozesz naladowac bufora bo Twoj kociol kiedy osiagnie 80 C wylacza sie wentylator. Kociol musi pracowac w przedziale 80-90 z non stop wlaczonym wentylatorem, inaczej nie mozna palic w tych kotlach. Ustaw termoostat kotlowy na kotle na wyzsza wartosc i powinno byc ok. Nawiasem mowiac te 80 C to dolna granica przyzoitego poziomu temperatur w kotle wiec daj mu sie rozbujac. Inna rzecz jest jeszce taka, ze termometry montowane w amtosach niestety podaja mylne wartosci temperatur. Sprobuj i napisz z jakim efektem. Pozdr Zbyniu witam. Przede wszystkim chciałbym uprzedzic, że nie wiem jak wygląda mój post, bo uzywam dziwnej przeglądarki i mam problem z Javą. do rzeczy... Mam Atmosa Dc18s + laddomat +bufor 750l + zbiornik CWU 200l "zatopiony" w buforze. Sprawdzałem schematy i wydaje mi sie, że wszystko podłaczone jest jak należy ( 2 pompy z termostatami przylgowymi, zawór 3d itp.) Problem jest w tym, że kocioł prawie nigdy nie osiąga wymaganej temperatury. Po ok godzinie po rozpaleniu osiaga 80-kilka stopni, wtedy wentylator wyłącza sie na kilka minut - temp na kotle spada - wentylator włącza sie ponownie... a pożniej jest już tylko gorzej. Drugi raz juz nie udaje sie osiągnąc optymalnej temperatury. Na termometrze na buforze wskazówka waha sie miedzy 30 a 40 st. Raz tylko udało mi sie nabic 60 st ale to był o latem jak ogrzewałem tylko CWU. Grzejniki sa letnie, bufor tez "letni" Czytałem forum i uprzedzam -paliwo mam w miare suche ( buk, brzoza, bardzo sucha sosna po budowie). Mieszałem też z brykietem i było tylko troche lepiej Może problem jest w ustawieniach termostatów ( u mnie 80 st na Ladd i 60 na pompie obiegowej), lub zaworu 3d? Bardzo proszę o pomoc, bo jak czytam o buforach załadowanych na 70-80 st to mnie skręca. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 16.10.2009 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 ktoś mi pomoże z tymi kominami ktoś mi powiedział ze tak może byc - ale mi się to nie podoba ale zanim opier..... majstara - chce wiedzieć kto ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 16.10.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 zbyniu-03 Dzięki za odpowiedź. Przestawienie termostatu faktycznie troche pomogło. Przedwczoraj wieczorem wpadł do mnie gość, który sprzedałmi kocioł i zrobiłcałą kotłownie. Pozmieniał troche ustawienia kotła pomp, laddomatu, op..ł mnie za paliwo i od razu było lepiej . Dziś rano ze zdziwieniem odkryłem, że piec się żarzy, co nie zdażyło mi sie wcześniej Niestety okazało sie że moje drewno nie jest wcale takie suche. Instalator postanowił odsprzedac mi trochę swojego sezonowanego drewna, bo za 2 tyg bede miał swoją porządna dębine. Do zrobienia jest jeszcze przydławienie komina , bo ciąg jest jednak za mocny i rura b. mocno sie nagrzewa Jeszcze raz dzieki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyniu-03 17.10.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Jesli mozesz wymiec debine na inne drewno dzialaj. Debina schnie baaaardzo wolno. Pozdr Zbyniu. zbyniu-03 Dzięki za odpowiedź. Przestawienie termostatu faktycznie troche pomogło. Przedwczoraj wieczorem wpadł do mnie gość, który sprzedałmi kocioł i zrobiłcałą kotłownie. Pozmieniał troche ustawienia kotła pomp, laddomatu, op..ł mnie za paliwo i od razu było lepiej . Dziś rano ze zdziwieniem odkryłem, że piec się żarzy, co nie zdażyło mi sie wcześniej Niestety okazało sie że moje drewno nie jest wcale takie suche. Instalator postanowił odsprzedac mi trochę swojego sezonowanego drewna, bo za 2 tyg bede miał swoją porządna dębine. Do zrobienia jest jeszcze przydławienie komina , bo ciąg jest jednak za mocny i rura b. mocno sie nagrzewa Jeszcze raz dzieki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda15135 04.12.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 WitamMam ciężki orzech do zgrywzienia. Mianowicie poszukuję informacji na temat przekroju komina.Chodzi mi o wymagania i wogóle. Dom będzie ogrzewany na paliwo stałe (wegiel)Bardzo proszę o podpowiedziZ góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 04.12.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 producent pieca określi rodzaj komina. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarembiusz 18.12.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Czy możecie polecić sprawdzonych projektantów i wykonawców instalacji c.o., wentylacji mechanicznej itp? Informacje proszę na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielRomian 19.12.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 magda15135 jeżeli wiesz jaki piec to w specyfikacji pieca jest podany wymagany wymiar komina i jego wysokość minimalna. Ja mam piec na ekogroszek Galmet 25kW. Dla mojego 140x140mm jest wymagane dla większych mocy pieca 140x210mm tak podaje producent, ale wyczytałem że i 140x280mm ludzie budują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielRomian 19.12.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Ostatnio przekombinowałem z dławikami na wylocie wody z grzejników. I cyrk...kaloryfery na przemian gorące, zimne i letnie. Nie pamiętam teraz oryginalnych nastaw. Jeżeli ktoś z szanownych forumowiczów zainteresuje się tym postem to napiszę dokładniej o mojej instalacji c.o. jakie są długości linii zasilania poszczególnych grzejników, zawory,pompy itp. Grzejniki mam różnej wielkości. Poza tym moim małym eksperymentem w domu mam 16 w porywach 16.5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts