Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie mają być 2 łazienki. Jedna na dole, druga na górze.

Na dole 2m na 2.3m, czyli 4.6mkw. A na górze to ok.15mkw po podłodze (a może 12-13mkw - niepamiętam). Chciałbym by na dole była i wanna narozna i prysznić + kibelek + umywalka. Na górze to samo. Sauna? Chciałbym, ale to prędzej (tzn. jak będę miał wolne min 10tyś.. :roll: ) to na górze obok łazienki, na części korytarza... Ale pewnie nie będzie sauny...

No tak.Tylko jak wyjść na spacer z książką i kieliszkiem wina lub koniaku?

Nie - z książką i kieliszkiem w (bądź co bądź) kibelku?

Ja tam to z książka ale bez kieliszka... :D

Chociaż nie mów nic - znajomy ma wykafelkowaną kotłownię i oprócz dwóch foteli stolik.

Gość M@riusz_Radom
A będziesz miał inne zamykane,spokojne pomieszczenie w domu?

Tutaj kolega ma 1000% racji i chyba nikt sie nie odwazy podważyć słów kolego. Dodałbym jeszcze jakiś stojaczek na prasę do tego bałaganu i byłoby lux ;)

U mnie są dwie: mała na parterze, która ma ok.4m2 a w niej: prysznic, umywalka i kibelek. Duża łazienka na górze jest naprawdę duża (początkowo miała być w niej również sauna), bo ma 19m po podłodze czyli jakieś 14-15 użytkowej i będzie w niej wanna, kabina, dwie umywalki, sedes i bidet. Znajdzie się w niej też miejsce na leżak aby można było sobie na nim odpocząć po wyjściu z sauny :wink: , do której będzie się wchodziło właśnie z łazienki.

Na dole ok. 5m2 - zlew, kibelek, prysznic, pralka, szafka na środki czystości.

Na poddaszu - 14m2 po podłodze i tam: duży zlew (może dwa mniejsze, jeszcze nie wiemy), wanna, prysznic, kibelek, bidet, jakieś małe szafki, ukochany rowerek do ćwiczeń męża, krzesło czy coś takiego...

U nas będą 3 łazienki. Jedna na dole 5m2 - kabina prysznicowa, toaleta, umywalka, druga przy naszej sypialni 8m2 (wanna, kabina prysznicowa, toaleta, bidet i jedna/dwie umywalki) i trzecia - 7m2- przewidziana dla dzieci (jak juz beda :D ) - wanna, kabina, umywalka i toaleta.

Pozdrawiam

Iwona

(pralka/suszarka bedzie w kotłowni)

moja będzie miała 6m2 i wystarczy

prysznic, toaleta i umywalka

teraz mam 2,9 i to wszystko się mieści + pralka

Uff, Rytunia, co za ulga, bo już myślałam, że ja jakaś nienormalna czy co, bo mnie to szkoda było miejsca na dużą łazienkę, bo uważam, że niepotrzebna. Na dole mamy tylko maleńki kibelek z umywalką, a na górze łazienka 6m2 z wanną, WC, zabudowaną umywalką i pralką. Wszystko się zmieści, niewiele sprzątania. Nie mam zamiaru spędzać w łazience wolnego czasu, mam sympatyczniejsze miejsca w domu :D Więc fotel mi tam absolutnie niepotrzebny.