Scarab 26.05.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 na parterze - 6,5 m2 na poddaszu - 11m2 (po podlodze)/6,3 m2 a tak na marginesie pattaya napisał: No tak.Tylko jak wyjść na spacer z książką i kieliszkiem wina lub koniaku? Nie - z książką i kieliszkiem w (bądź co bądź) kibelku? Ja tam to z książka ale bez kieliszka... Chociaż nie mów nic - znajomy ma wykafelkowaną kotłownię i oprócz dwóch foteli stolik. - warto ten watek polaczyc z Sieć komputerowa bezprzewodowa ? http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=47444 zdecydowanie trzeba myslec o sieci bezprzewodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karusia6 26.05.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 Jeśli łazienka ma 25mkw to ile ma tzw. pokój dzienny?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 27.05.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Dolna - 4m2Górna - 10m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 28.05.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Jeśli łazienka ma 25mkw to ile ma tzw. pokój dzienny?.. od jakiego metrażu mówi się o pokoju kąpielowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 28.05.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 A my bedziemy mieli łazienke 16m pow. uzytkowej i mam zamiar tam umiescic : umywalke (raczej jedna - zastanawiam sie po co 2 obok siebie, skoro jeszcze jedna bedzie na dole , a z drugiej strony wolałabym myć się "samotnie" ), wannne, kibelek, bidet i lezak, na którym moglabym odpoczywać z maseczka na twarzy :D. na dole bedziemy mieli jeszcze 5m lazieneczke - umywalka prysznic i toaleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazarek 28.05.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Jeśli łazienka ma 25mkw to ile ma tzw. pokój dzienny?.. od jakiego metrażu mówi się o pokoju kąpielowym ? Myślę, że tutaj można spokojnie mówić o salonie/pokoju kąpielowym. Moim zdaniem 25m2 to już trochę za dużo - łazienka ma być w końcu miejscem relaksu, ma być przytulna, a taki metraż mają pokoje dzienne w wielu domach. Pozdrawiam, Bazarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piastrans 30.05.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 mam dwie łazienki- ta na dole ma 2,8 m miesci sie w niej wc, prysznic, umywalkana górze ok 15 m -pokój kapielowy(wc, bidet, kabina, wanna wolnostojaca, jakies siedziska bambusowe, kosze, szafa wnekowa na reczniki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 31.05.2005 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Witam Widzę, że mamy tu rozmiarową różnorodność U mnie wygląda to mniej więcej tak(jestesmy na etapie projektu - czekamy aktualnie na pozwolenie): - mały wucecik na dole - ok 1,5 m2 - planowo tylko kibelek i umywalka(bo chyba nic więcej się nie zmieści ) - duża łazienka na górze - po podłodze 20 m2 ale pewnie trochę ją okroimy - będzie duża wanna, prysznic taki okrągły w kształcie ślimaka(nie kabina), jedna umywalka(nie chcę dwóch), kibelek i kącik pralniczy oddzielony ścianką - wszystko na razie w sferze wyobrażeń i planów ale mam nadzieję, że rezultat będzie zadowalający Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest 02.06.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Na dole malutka - lekko ponad 2 m2 (prysznic, WC i umywalka) a na gorze 10 m2 (wanna, prysznic, WC, bidet i umywalka + dluuugi blat z szafkami pod nim), w ksztalcie litery L. I jest troche ciasnawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 03.06.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Na dole tylko wc 4m2, na górze nie całe 11 m2 (z kibelkiem, bidetem, kabiną, wanną i 2 umywalkami) mam nadzieję, żę jak to wszystko już wstawimy to zostanie jeszcze trochę miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baryka 03.06.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 nie czytałam poprzednich wypowiedzi,ale powtórzę swoją opinię na ten temat: łazienki powinny być wg mnie małe: Około 4-5 m2 na zestaw: -wc -umywalka z szafką -kabina Około 6-8m2 na zestaw : -wc -bidet -2 umywalki -wanna -regał wolnostojący lub we wnęce Moją małą zminejszyłam na projekcie z 7 m2 do około 5 m2 wc z bidettą , duża kabina bez brodzika, z deszczownią, we wnęce, umywalka naszafkowa duża ma 9m2 i będzie tam wanna w podłodze, wc z baterią bidettą, 2 umywalki naszafkowe, wysoka szafka wolnostojąca i rattanowy fotelik. Liczę na m2 domu około 2,5 tys. zł, dlatego każdy zaoszczędzony metr jest dla mnie ważny, oczywiście bez utraty komfortu - wszystko zależy od dobrego projektu. Poza tym lubię mieć w łazienkach bardzo ciepło i nie wyobrażam sobie ogrzewać duże powierzchnie, w których przebywa się w sumie niewiele czasu w ciągu dnia. I nie mogę zrozumieć , dlaczego w jednej łazience projektuje się wannę i kabinę równocześnie . Czy nie lepiej połączyć te funcje stosując wannę ze szklanym parawanem? Dobra kabina kosztuje około 4 tys. zł w górę, do tego zestaw beterii - wolała bym mieć 2 w jednym, za to w lepszej wersji i do tego 2-3 m2 zaoszczędzonej powierzchni. Za to wszelkie funkcje godpodarcze w jednym sporym pomieszczeniu - pralnia/suszarnia/prasowalnia ze zlewem gospodarczym - 12 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 03.06.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 U mnie na dole 1,8m2 - tylko ubikacja i umywalka, na górze 6,5 m2 "użytkowej" ( po podłodze około 8m2 ) - wanna, prysznic, ubikacja, umywalka. Myślę, że w tym pomieszczeniu przebywa się często, ale na krótko. I przy mniejszej łazience mniej sprzątania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 03.06.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 na parterze - 6,5 m2 na poddaszu - 11m2 (po podlodze)/6,3 m2 a tak na marginesie pattaya napisał: No tak.Tylko jak wyjść na spacer z książką i kieliszkiem wina lub koniaku? Nie - z książką i kieliszkiem w (bądź co bądź) kibelku? Ja tam to z książka ale bez kieliszka... Chociaż nie mów nic - znajomy ma wykafelkowaną kotłownię i oprócz dwóch foteli stolik. - warto ten watek polaczyc z Sieć komputerowa bezprzewodowa ? http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=47444 zdecydowanie trzeba myslec o sieci bezprzewodowej E... nie no co Ty, chcesz żebym przez pół dnia stamtąd nie wychodził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.06.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 A w zasięgu ramion od kibelka -mała biblioteczka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 03.06.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 A w zasięgu ramion od kibelka -mała biblioteczka.... To jest to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goto 03.06.2005 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Wanna i kabina jednocześnie koniecznie walczyłem jak lew i się udało . Wannę mam (będę miał) przy oknie i będę sobie wyglądał - nie dało by się tego sensownie zasłonić, a obecnie w bloku (mamy tylko wannę) po moim wyjściu jest potop . Na dole malutka 2,6 m2 łazienko-kotłownia pod piecem pralka, oprócz tego wc, małą umywalka i kabina, na górze też łazienka niewielka 7,5 m2 - oczywiście wanna i kabina , wc i umywalka (a może dwie, a może jedna duża, jeszcze do końca się nie wyklarowało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 04.06.2005 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 na parterze - 6,5 m2 na poddaszu - 11m2 (po podlodze)/6,3 m2 a tak na marginesie pattaya napisał: No tak.Tylko jak wyjść na spacer z książką i kieliszkiem wina lub koniaku? Nie - z książką i kieliszkiem w (bądź co bądź) kibelku? Ja tam to z książka ale bez kieliszka... Chociaż nie mów nic - znajomy ma wykafelkowaną kotłownię i oprócz dwóch foteli stolik. - warto ten watek polaczyc z Sieć komputerowa bezprzewodowa ? http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=47444 zdecydowanie trzeba myslec o sieci bezprzewodowej E... nie no co Ty, chcesz żebym przez pół dnia stamtąd nie wychodził? o higiene trzeba dbac!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 04.06.2005 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Moja łazienka ma być miejscem, gdzie oprócz codziennej toalety będziemy odbierać codzienną porcję wrażeń estetycznych ..czyli oprócz funkcjonalności ma być piękna, ma być miejscem relaksu.. Jak napisałam będzie duża(po podłodze ok 20m) bo ma się w niej zmiescic wszystko(i zostać sporo miejsca na komunikację, moja niechęć do ciasnoty jest berdzo silna i z dnia na dzień się nasila - wciąż jeszcze mieszkam w bloku gdzie łazienka nie ma nawet 3 m2 a służyć ma 5-ciu osobom! ), czyli: - duża wanna - prysznic (bez brodzika i kabiny) -> baardzo nie lubię połączenia wanny z kabiną a poza tym 2 osoby mogą kąpać się i brac prysznic jenocześnie - wc - jedna umywalka( 2 umywalki w łazience kojarzą mi się jakoś z toaletami publicznymi i zakłócają moje całe wyobrażenie o "łazience marzeń" a poza tym, naprawdę nie potrzebuję dwóch - dla mnie to właśnie jest zbędny wydatek - kącik pralniczy - z pralką, kranikiem gospodarczym(zlewem albo bez czyli tylko z kratką ściekową) i suszarnią(prasowanie też mi się kojarzy z innym pomieszczeniem, więc deska będzie prawdopodobnie w garderobie)-> ktoś już kiedys napisał na forum, że jak ma schodzić do osobnej pralni, która jest pomieszczeniem wyłącznie gospodarczym(czyli nie nastraja zbyt optymistycznie ) to czuje się pokrzywdzony i ja właśnie chcąc tego uniknąć zaplanowałam to pomieszczenie jako wydzieloną część dużej łazienki( bez drzwi - tylko ścianki ze zwykłym przejściem), żeby mieć większy komfort psychiczny i dłużej poprzebywać w jednym z ulubionych pomieszczeń w domu, czyli właśnie w łazience. To są na razie plany i założenia i ostateczna wersja może być troche zmieniona ale główne założenia na pewno zostaną. Mało mnie obchodzi jak się teraz robi i jak powinno być wg jakies tam teorii itd. itp - to bedzie mój dom w którym my mamy się czuć swobodnie, wygodnie i który dla nas[/b] ma być spełnieniem marzeń(hmm.. oczywiście w miarę możliwości finansowych ) Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piastrans 04.06.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 arcobalenozupełnie sie z toba zgadzam - łazienka dla mnie również musi być duża i dlatego nie mogac pogodzic sie z faktem iż górna łazienka miała w projekcie tylko 4,5 m (a po podłodze prawie 9 m- poddasze)Zanim faktycznie dom stanął wydawało mi sie , ze wszystko sie zmniesci lecz realnie po wybudowaniu niestety tak nie było.Zawsze chciałam mieć duża wolnostojaca wanne i postanowiłam powiekszyc łazienke kosztem pokoju nad garażem .Teraz nareszcie jest ok, wydzieliłam część higieniczna a w pokoju nad garazem staneła wolnostojaca wanna z bateriami w murku po d oknami połaciowymi oprócz niej planuje tam fotele bambusowe itp czyli mam piekny pokój kapielowy i w koncu spokojnie moge powiedziec że o to mi chodziło.po podłodze mam aż 27 m , ale faktycznie pow użytkowej jest dokładnie połowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baryka 04.06.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 jak wanna, to dwuosobowa a dwie umywalki - bo dwie córki z różnicą wieku 7 lat, tak że jak jedna będzie zmywać pryszcze, druga - buźkę upapraną w czekoladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts