zbyszek 54 23.05.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Mam taki problem : postawiłem dom przy wąskiej drodze (dwa samochody się nie miną), w zwiazku z czym wykonałem na swojej posesji przed swoją bramą zatoczkę na ,której dwa samochody spokojnie stoją. Miesiąc temu po drugiej stronie ulicy budowę rozpoczął sąsiad . Oczywiście w tym samym miejscu co ja zrobił sobie wjazd na swoją działkę bo tak ma najwygodniej. Wszystkie ciężkie samochody ,które do niego przyjeżdżają niszczą mi wjazd do mnie a nawet ograniczają wyjazdz do mojej bramy. Gdy mu zwróciłem na to uwagę to po pierwsze stałem sie wrogiem i po drugie on twierdzi ,że tak ma w projekcie i to nie zmieni.Nie wiem jak to prawnie wygląda. Czy to odpowiada jakims przepisom i gdzie szukac jakiej informacji? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 23.05.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Skoro samochody jeżdzą po Twoim terenie to stanowczo domagaj się naprawienia szkód. Zresztą jakby to był jakiś fajny człowiek to by wziął browarka, przyszedł, przeprosił za kłopot i obiecał naprawić ewentualne zniszczenia po zakończeniu budowy. Podejrzewam, że wtedy by nie było problemu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek 54 23.05.2005 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 to już nawet nie chodzi o jakieś wielkie szkody ale o uciążliwość taką na codzień. Ma działkę ok. 70m długości z lekkim spadem ,że nawet mu proponowałem aby pod kątem zrobił wjazd. Bardziej by mu pasował ale niestety żyjemy w kraju nad Wisłą Dlatego interesuje mnie formalne załatwienie sprawy. On jeszcze nie ma oficjalnego pozwolenia na budowę.Czy ja jeśli dostanę ze starostwa powiadomienie o wydaniu pozwolenia dla niego jako najbliższy sąsiad mogę wnieść jakieś uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 24.05.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 No, to sprawa sie wyjasnila: Skoro masz go w łapie, bo on nie ma pozwolenia, a na wielką miłość się nie zanosi, to rozmowa jest krótka: "Sąsiedzie, albo naprawicie mi droge, albo ja zglaszam waszą samowolkę budowlaną". Czlowiek dostaje w zyciu nie to co mu się należy, ale to, co sobie wynegocjuje.Negocjuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek 54 24.05.2005 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 tak daleko to się nie posunę. Jeszcze trochę lat mam nadzieję przed nami jako sąsiadami.Interesuje mnie tylko czy na tak wąskiej drodze projektant mógł (według prawa )zaprojektować wjazd naprzeciw mojego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.05.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Pewnie mógł.Wbij dwa stemple na krawędziach zatoczki,kup łańcuch i kłódkę i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek 54 27.05.2005 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 jestem niespotykanie spokojny człowiek Nie zależy mi na żadnej konfrontacji. Może wszystko się jakoś ułoży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 28.05.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 nie sądze, że zostaniesz powiadomiony o wydaniu dla niego pozwolenia na budowe. Twoja dzialka nie graniczy z jego działką a z drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek 54 28.05.2005 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 do tej pory byłem powiadamiany gdy sąsiedzi rozpoczynali budowę chociaż nie graniczyłem z trzema posesjami. Jest nas do tej pory sześciu w tym miejscu i może dlatego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aries 30.05.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Zrobiłabym tak, jak Pattaya napisał to najbardziej skuteczny sposób i bezkonfliktowy. pozdrawiam - ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts