pingo 28.10.2002 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 W sobotę wylałem płytę betonową na tarasie (ok. 15 m2). W niedzielę rano okazało się, że taras jest mocno popekany, szczeliny mają ok. 2-3 mm szerokości. Nie wiem co się stało, w nocy nie było przymrozków. Beton wylewałem na folii budowlanej, mam wrażenie, że było trochę nierówno i beton "rozjechał się" na śliskim podłożu. Obawiam się, że jak chwyci mróz to może rozsadzać beton. Czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 28.10.2002 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 A dałeś przypadkim jakieś zbrojenie?Np. siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 28.10.2002 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Nie zbroiłem - w innych częściach budynku nie miałem problemów z pękającą podłogą na gruncie. A też lałem B-15 i to tylko 10 cm (na tarasie jest 15 cm). Zresztą zbrojenie podłogi na gruncie nie jest chyba powszechnie praktykowane?Wróćmy zatem proszę do meritum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts