stukpuk 18.12.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Zwracam uwagę na jeden fakt. Przekrój komina nie może być chyba mniejszy niż 200cm2. Jeżeli tak nie jest to są możliwe kary (ale nie słyszłałem aby ktos dostał). Ale gorszą rzeczą jest że gdy wam się dom spali (nie życzę) to ubezpieczenie nie wypłaci odszkodowania. Bo niezgodnie z prawem budowlanym. Ktoś mnie uczulał to i ja Wam podpowiadam. A te 200 cm to ile będzie w przeliczeniu na średnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 19.12.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Zwracam uwagę na jeden fakt. Przekrój komina nie może być chyba mniejszy niż 200cm2. Jeżeli tak nie jest to są możliwe kary (ale nie słyszłałem aby ktos dostał). Ale gorszą rzeczą jest że gdy wam się dom spali (nie życzę) to ubezpieczenie nie wypłaci odszkodowania. Bo niezgodnie z prawem budowlanym. Ktoś mnie uczulał to i ja Wam podpowiadam. A te 200 cm to ile będzie w przeliczeniu na średnicę? Leniuch .... 200 cm2 /3,1415926 / r2 daje r czyli promień ok 8 cm , czyli średnica 16 cm. Trochę to śmieszne bo kozy najcześciej mają wyśjcie 125 lub 150 ... czyli poniżej - ale rozrzerzać można , zweżąć nie wolno ... ale zastrzegam nie jestem kominiarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 19.12.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Sprawdziłem przekrój ... ma być14 cm na 14 cm lub średnica 15 cm dla okrągłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 19.12.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Sprawdziłem przekrój ... ma być 14 cm na 14 cm lub średnica 15 cm dla okrągłego. dziękuje ślicznie, zawsze byłem zero z matmy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts