Petroniusz 14.06.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Oczywiście że pokażę nie mam zamiaru robić tajemnicy , tylko czasu brak, by usiąść i wykonać . Sorki . Cierpliwości Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.06.2005 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Haaalooooooooo Petroniuszu co tam u ciebie slychać Czyżby tak budowa domu ci zabiera caly czas Czekam na wieści z frontu robót i pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 27.06.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Sorki że się nie odzywałem ,ale po części masz rację Andrzejko , po powrocie do domu wieczorem już nie mam siły na nic. W tej chwili fundamenty wysychają , w sobotę wraca ekipa i będą robić izolacje , a ja rozmontowuję deski z szalunków ( mozolna robota ,czyszczenie ,wyciąganie gwoździ ,układanie a potem impregnacja) czasami pogoda tak mocno dopisuje ,że pot spływa po d...ie. Gromadzę żwirek i piachorek do wypełnienia fundamentów. Acha ...chciałem dodać że jestem zadowolony z faktu że rozłożyłem proces budowy na kilka etapów. Najpierw fundamenty ,w przyszłym roku mury i dach itd. W moim przypadku gdybym zaplanował wszystko naraz to pod koniec budowy byłbym siwy i chudy Strasznie wszystko długo analizuję i dręczy mnie podjęcie decyzji w tej czy innej sprawie.A tak to mam czas na przemyślenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 10.07.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 No no widok okazaly A możesz powiedzieć ile cię narazie fundamenty kosztowaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 11.07.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Super są twoje fundamenty A jak cieszy znajomy widok Narazie znajomy z projektu ale mam nadzieję, ze już niedługo z rzeczywistości Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 11.07.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Koszty tego, co zostało wykonane zamknąłem na wysokości 16.000 zł W skład tego weszło : drewno ,beton z gruchy, stal, robocizna, izolacje, zasypanie środka żwirem i to by było na tyle.Oczywiście drobnych pierdół nie wyliczałem typu gwoździe itp. aczkolwiek liczyłem wszystko bardzo dokładnie. W tym roczku chcę jeszcze obsypać wszystkie ściany fundamentowe na zewnątrz żwirkiem, coby H2o sobie odpływało od budynku i nawieźć ziemi do podwyższenia terenu. Reszta zgodnie z planem w przyszłym sezonie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 11.07.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Dzięki za odpowiedź Aaaaaaaaaaaaaaa fajny emblemat sobie wkleiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 11.07.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Emblemat jak najbardziej nawiązujący do zamiarów wykonania zamierzonego celu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.07.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Emblemat jak najbardziej nawiązujący do zamiarów wykonania zamierzonego celu . Który to cel ma już solidne podstawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 12.07.2005 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Pięknie tam u Ciebie , czyściutko, cudeńko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.07.2005 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Petroniuszu, czyżbyś nie wibrował tego wypełnienia warstwami? Znasz li ta erratę. Wg słuszności wypełnienie winno być warstwami maks 30 cm wibrowane, co by później nie osiadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 14.07.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Witam . Żwirka i piachorka nie wibrowałem , a to dlatego że posłuchałem rady starych budowlańców którzy mówili że jak będzie stało przez zimę to i tak się uleży samo z siebie jak dostanie wody ,śniegu itp. A w przyszłym roku wczesną wiosną jak będzie położona kanaliza, to wjadę do środka z zagęszczarką i ubije się do reszty co jeszcze jest miękkie. I jeszcze nie zagęszczałem z tego powodu że ściany fundamentowe są odsłonięte od zewnątrz ( nie obsypane ) trochę się obawiałem żeby ich nie wypchnęło na zewnątrz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 14.07.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Czy możesz powiedzieć ile betonu poszło ci na fundamenty Sorry za męczenie pytaniami ale sama liczyłam wg przepisu Rafałka i nie wiem czy dobrze Wyszło mi ok 25 m3 na ławy i fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.07.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 A to wszystko tłumaczy, skoro nie pędzisz jak galopujące suchoty to OKi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 17.07.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Cześć Do Andrzejki Czy możesz powiedzieć ile betonu poszło ci na fundamenty Sorry za męczenie pytaniami ale sama liczyłam wg przepisu Rafałka i nie wiem czy dobrze Wyszło mi ok 25 m3 na ławy i fundamenty Kto pyta nie błądzi ,dlatego nie przepraszaj że pytasz . Na moje ławy wyszło dokładnie 21,5 metra betonu. Na ściany fundamentowe poszło 16,5 metra , z tym że ja trochę wyżej posadowiłem budynek . Ściany fundamentowe mają wysokości (od ław!!) 130 cm a to dlatego że teren jest trochę gliniasty i czasami wilgotny . Acha ..... sciany fundamentowe mają grubość 30 cm , czyli tyle co grubość muru. Warto poszukać tańszej betoniarni , bo różnie sobie liczą za metr. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 17.07.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 No to dziękuje pięknie za odpowiedź Dużo tego poszło u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.07.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Petroniuszu widze że wyrównałes poziom fundamaetów Czy w adaptacji to uwzględniłeś Ja wcześniej nie widziałam, że fundamenty w garazu są niższe Twoje są równe i bardzo dobrym pomysłem mi się to wydaje Tak się zastanawiam czy tak samo nie zrobić u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 20.07.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Fundamenty są równe na całej powierzchni budynku ,ale posadzka w części garażowo gospodarczej będzie obniżona dlatego na zdjęciach widać pozostawione miejsca na otwory drzwiowe. Ja pod tym względem niczego nie zmieniałem w adaptacji, owszem w projekcie fundamenty są niższe w części garażu i kotłowni. Przy wykonaniu całkowicie zaufałem mojemu majstrowi i nie wnikałem w jego decyzje, wszak to on będzie dalej budował i z tego co wiem , ma większe doświadczenie w budowlance niż ja . Powiedział że tak będzie OK, i ja mu wierzę. Myślę że nie popełniam błędu ,bo widziałem jego robotę i nikt na niego nie narzekał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 10.12.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Heeeeeeeeeeeeeeeej Petroniuszu Myślałam że i ciebie przysypał ten biały puch Cieszę sie, ze dałeś znak obecności wśród nas Fakt zima przyszła i na budowach smutki choc nie na wszystkich, są tacy co ostro działają A my cóż czekamy na cieplejsze dni Pozdrówka Czasami coś skrobnij, może podziel się przemyśleniami na jakieś marysiowe tematy czy cos w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 11.12.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Witaj Petroniuszu!Właśnie dziś odkryłem twój dziennik i jak się okazuje jesteśmy na tym samym etapie [0],też mam zasypane piachem i zrobiłem ten sam błąd co Ty- nie ubijałem warstwami. Piach leżał jakiś miesiąc a wczoraj zagęszczałem -usiadł jakieś 10cm..Chudziak mam zamiar wylać na wiosnę ,a może nie wylewać tylko wpuścić tam brygade muraży niech to udepczą i zalać na koniec jak domek będzie pod dachem- co o tym myślisz? Myślę też o założeniu dziennika [tylko muszę się nauczyć wklejać fotki-Twoje są super]Tak fajnie pooglądać czyjeś postępy.Mam nadzieje że będziesz kontynuował i Twój dziennik będzie równie barwny jak Andrzejki-powodzenia!Acha interesuje mnie jakie zmiany zrobiłeś lub zamierzasz zrobić w swojej MARYŚCE?! Pozdrawiam- Mietek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts