Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Petroniusz i "Marysieńka"--KOMENTARZE--

Recommended Posts

Cześć Mikołaju

Piszesz że popełniłeś ten sam błąd co ja ,nie zagęszczając piachu w fundamentach.Z tego co powiedział mi mój majster od kielni, na wiosnę całość trzeba zalać po brzegi wodą a efekt będzie o wiele lepszy niż ubijanie zagęszczarką lub całą ekipą murarzy depczących ten piach nogami. :lol: .Myślę że ani Ty ani ja nie popełniliśmy żadnego błędu. Powiem tak, widziałem i rozmawiałem z kumplem u którego ten majster stawiał chatę o skuteczności tej metody ,wyniki są rewelacyjne, grunt jest ubity że nie wbijesz w niego drutu stalowego głębiej niż na 5 cm. Pisać na forum będę i zdjęcia też będą ale wszystko w miarę wolnego czasu i sił. Robiąc same fundamenty czasami padałem na twarz, a co będzie jak się zacznie jazda z murami,dachem,kominami,stropem,schodami, :roll: :roll: :o :o :o ?????????? Ale myślę że będzie dobrze.

Pozdrawiam :D :D :D

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Petroniuszu, wielkie dzięki za przepiękne życznia :D.

Tobie i całej Twojej rodzince życzę wesołych, beztroskich i pięknych świąt.

Szczęśliwego Nowego Roku, porządnych, pracowitych i uczciwych fachowców, obniżek na materiały budowlane i ekspresowego załatwiania papierologi budowlanej.

http://www.gify.biz/gify%20%20postacie/gify-swiety%20mikolaj/noel0004.gif

To mnie troche uspokoiłeś. Ale z tym zalewaniem wodą to chyba nie jest dobry pomysł :-? :o ,choć izolacje ścian fundamentowych mam 2x-dysperbit i dodatkowo włożyłem folie ,to jakoś nie przekonuje mnie robienie mini basenu :roll: :-? 8) 8) w przyszłym domu :o .Myślałem za to o ściągnięciu cięższego sprzętu do ubijania-tylko znowu strach -czy nic się nie stanie wystającym 70cm ponad grunt ścianą :o :o

Pozdrawiam :wink: :p :p

• 2 weeks później...

Hej ....Andrzejko......

Powiedz czy my niedługo też będziemy mogli podziwiać takie piękne widoki , z okien naszych domów ?????????????????????

http://petroniuszcezar.w.interia.pl/foto/swieta_3_duza.jpg

Zdradzę Ci , że nie mogę spokojnie usiedzieć na miejscu, w wyniku tej zimowej bezczynności budowlanej ................

Jeszcze raz Wesołych Świąt i Szczęśliwego , pogodnego, bezstresowego Nowego 2006 Roku

Pozdrawiam :D :D :D

• 3 months później...