ori_noko 16.12.2003 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Miłe Forumowicze! Kolejna ofiara fascynacji Domem z gankiem Planujemy dom zacząć koło połowy 2004. Napisałam do większości z was na priva prośbę o podanie waszych kosztów i doświadczeń zwiazanych z budową D44 . Może uda sie reanimować ten wątek. U nas na etapie papieru i ołówka likwidujemy WC koło kuchni, myślimy nad powiększeniem pomieszczenia gosp. o część holu tak żeby zrobić tam pralnię. I co wy na takie kombinacje?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 17.12.2003 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 U mnie już projekt nieaktualny, zdecydowałam sie na indywidualny. Ale widziałam koszty ok 180 000zł. z wnętrzami bez cudów:) Trochę mały salon, ale zależy jakie życie sie prowadzi:) Góra wygodna pzrestrzenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrea 07.01.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 Witam Wszystkich Forumowiczów!"Stawiam pierwsze kroki".Chciałbym poznać Wasze opinie na temat projektu D44.Może ktoś zamierza lub buduje dom wg tego projektu?Proszę o sygnał!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 07.01.2004 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 D44-domek z gankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 07.01.2004 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 Widzę, że po opisie domu D44 w Muratorze Nr 12/2003 (str. 41) ponownie wzrosło zainteresowanie tym domkiem.Przymierzałem się do adaptacji tego domu na bardzo wąską działkę, jednak ze względu na konieczne znaczne zmiany w konstrukcji i architekturze stanęło w końcu na projekcie indywidualnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrea 08.01.2004 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Dziękuję za sygnały.Działka na której chcę budować ma wym.25x50."Wybierając" ten projektnie sugerowałem się wymiarami działki. Przede wszystkim interesuje mnie dom "tani w budowie i eksploatacji " oraz prosty w swej formie. Architektura powinna nawiązywać do tradycyjnej zabudowy wiejskiej.Proszę o wskazanie innych projktów, które mieściłyby się w tych ramach.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANETA77 07.05.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Witam wszystkich szukam kogos kto ma lub jest wtrakcie buduwy domku (projekt D44) Chciałabym poznac wasze opinie na temat tego domku. Prosze o odpowiedzi bardzo mi zależy dziekuje i pozdrawiam.http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.05.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Nie wiem jak inni forumowicze ale mi osbiscie symbol D44 nic nie mówi wiec jezeli chcesz opinie o jakims projekcie to podaj link do strony z nim bo inaczej to chyba nie uzyskasz zadnych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANETA77 07.05.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 proszę o pomoc potrzebne sa mi opinie na temat tego domku wady i zalety jezeli ktos zna to prosze o pomoc z gory dziekuje Aneta oto link: http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.05.2004 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 WitamTo co mi wpadlo w oko to mam wrazenie ze sypialnie na poddaszu beda ciemne, doswietlenie jedynie przez drzwi balkonowe wydaje mi sie powiedzmy srednim rozwiazaniem, moje watpliwosci budzi powierzcnia poddasza, chyba jest to podana powierzchnia podlog a nie powierzchnia uzytkowa (pod skosami jest wg opisu od 125 do 260) i w stosunku do parteru powinno wyjsc jej troche mniej a jest odwrotnie,na parterze moim zdaniem ten slup w holu to tylko przeszkoda na drodze, kibelek na srodku chyba bym kombinowal zeby go przeniesc w rejon tego pom gospodarczego, jest tam sporo mjejsca niewykorzystanego, przez wyrzucenie go ze srodka zyskala by kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 08.05.2004 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 No i w kibelku na dole koniecznie prysznic, wtedy gabinet mógłby czasem słuzyc za pokój gościnny. Poza tym przy takiej powierzchni parteru 11, 5 m na hol to zdecydowanie za duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 09.05.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Witam, Może coś takiego: http://www.republika.pl/agmaservis/iza/m1.JPG Pobawiłem się trochę Paintem... pierwszy raz , siadły mi Cad i Corel. Nie najlepiej mi to wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.05.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 maagTakie zmiany w projekcie oznaczaja praktycznie nowy projekt. Wprowadzenie tego nie byloby chyba mozliwe w czasie adaptacji. Ale ten parter wg mnie jest ciekawszy od tego orginalnego. Pytanie tylko czy da sie logicznie ulozyc gore w tym ukladzie, chodzi mi o komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dido74 25.10.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrek 26.10.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Ja buduję dom z podcieniem (tak to się oficjalnie nazywa), ale my na to mówimy ganek. Jest bardzo przydatny latem, jeśli taras ma się od południa, a słońce praży. Można wtedy usiąść na ganku od strony północnej i spokojnie wypić ... kawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia 26.10.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Wlasnie do konca miesiaca zamierzam sie wprowadzic. !!! Budowe rozpoczelam 2 lata temu z przerwami zimowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dido74 28.10.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Ja buduję dom z podcieniem (tak to się oficjalnie nazywa), ale my na to mówimy ganek. Jest bardzo przydatny latem, jeśli taras ma się od południa, a słońce praży. Można wtedy usiąść na ganku od strony północnej i spokojnie wypić ... kawę. Dziekuje za odpowiedz , może dysponujesz kilkoma fotkami ciekawość mnie zżera , bardzo chciałbym jeżeli jest to możliwe obejrzeć kilka zdjęć z budowy lub po jej zakończeniu . dido 74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dido74 28.10.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Wlasnie do konca miesiaca zamierzam sie wprowadzic. !!! Budowe rozpoczelam 2 lata temu z przerwami zimowymi. Serdecznie dziękuje za odzew , bardzo jestem ciekaw,, owoców budowy" może dysponujesz kilkoma fotkami z prac budowlanych lub już po ich zakończeniu , będe bardzo wdzięczny, pozdrawiam. dido 74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy1 03.03.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Proszę o uwagi o :- projekcie,- budowaniu,- kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniq1 18.04.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Cześć Własnie rozpoczynam budowę D44. Jestem na etapie ...geodety. Niewiele mogę powiedzieć o budowaniu, czy tez kosztach. Jak na razie ....dywagacja.Ale za to projekt....ekstra. Zmieniam tylko łazienkę. Bedzie tam spiżarnia. Łazienka tam gdzie...pomieszczenie gospodarcze. Ogrzewanie kominkowe wspomagane podłogowym elektrycznym. Okna bez szprosów i jedna tafla szkła. Nie lubię patrzeć na swiat zza krat ( a tak jak dla mnie wygladaja szprosy) Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts