Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D44 DOM Z GANKIEM

Recommended Posts

Miłe Forumowicze! Kolejna ofiara fascynacji Domem z gankiem :wink: Planujemy dom zacząć koło połowy 2004. Napisałam do większości z was na priva prośbę o podanie waszych kosztów i doświadczeń zwiazanych z budową D44 . Może uda sie reanimować ten wątek. U nas na etapie papieru i ołówka likwidujemy WC koło kuchni, myślimy nad powiększeniem pomieszczenia gosp. o część holu tak żeby zrobić tam pralnię. I co wy na takie kombinacje?Pozdrawiam

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Widzę, że po opisie domu D44 w Muratorze Nr 12/2003 (str. 41) ponownie wzrosło zainteresowanie tym domkiem.

Przymierzałem się do adaptacji tego domu na bardzo wąską działkę, jednak ze względu na konieczne znaczne zmiany w konstrukcji i architekturze stanęło w końcu na projekcie indywidualnym.

Dziękuję za sygnały.

Działka na której chcę budować ma wym.25x50."Wybierając" ten projekt

nie sugerowałem się wymiarami działki. Przede wszystkim interesuje mnie dom "tani w budowie i eksploatacji " oraz prosty w swej formie. Architektura powinna nawiązywać do tradycyjnej zabudowy wiejskiej.

Proszę o wskazanie innych projktów, które mieściłyby się w tych ramach.

Pozdrawiam.

• 3 months później...

Witam wszystkich szukam kogos kto ma lub jest wtrakcie buduwy domku

(projekt D44) Chciałabym poznac wasze opinie na temat tego domku. Prosze o odpowiedzi bardzo mi zależy dziekuje i pozdrawiam.

http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=52

Witam

To co mi wpadlo w oko to mam wrazenie ze sypialnie na poddaszu beda ciemne, doswietlenie jedynie przez drzwi balkonowe wydaje mi sie powiedzmy srednim rozwiazaniem,

moje watpliwosci budzi powierzcnia poddasza, chyba jest to podana powierzchnia podlog a nie powierzchnia uzytkowa (pod skosami jest wg opisu od 125 do 260) i w stosunku do parteru powinno wyjsc jej troche mniej a jest odwrotnie,

na parterze moim zdaniem ten slup w holu to tylko przeszkoda na drodze, kibelek na srodku chyba bym kombinowal zeby go przeniesc w rejon tego pom gospodarczego, jest tam sporo mjejsca niewykorzystanego, przez wyrzucenie go ze srodka zyskala by kuchnia

maag

Takie zmiany w projekcie oznaczaja praktycznie nowy projekt. Wprowadzenie tego nie byloby chyba mozliwe w czasie adaptacji.

Ale ten parter wg mnie jest ciekawszy od tego orginalnego. Pytanie tylko czy da sie logicznie ulozyc gore w tym ukladzie, chodzi mi o komin.

• 5 months później...
Ja buduję dom z podcieniem (tak to się oficjalnie nazywa), ale my na to mówimy ganek. Jest bardzo przydatny latem, jeśli taras ma się od południa, a słońce praży. Można wtedy usiąść na ganku od strony północnej i spokojnie wypić ... kawę.

Dziekuje za odpowiedz , może dysponujesz kilkoma fotkami ciekawość mnie zżera , bardzo chciałbym jeżeli jest to możliwe obejrzeć kilka zdjęć z budowy lub po jej zakończeniu . dido 74

Wlasnie do konca miesiaca zamierzam sie wprowadzic. !!! Budowe rozpoczelam 2 lata temu z przerwami zimowymi.

Serdecznie dziękuje za odzew , bardzo jestem ciekaw,, owoców budowy"

może dysponujesz kilkoma fotkami z prac budowlanych lub już po ich zakończeniu , będe bardzo wdzięczny, pozdrawiam. dido 74

• 4 months później...
  • 1 month później...

Cześć

Własnie rozpoczynam budowę D44. Jestem na etapie ...geodety. Niewiele mogę powiedzieć o budowaniu, czy tez kosztach. Jak na razie ....dywagacja.

Ale za to projekt....ekstra. Zmieniam tylko łazienkę. Bedzie tam spiżarnia. Łazienka tam gdzie...pomieszczenie gospodarcze. Ogrzewanie kominkowe wspomagane podłogowym elektrycznym. Okna bez szprosów i jedna tafla szkła. Nie lubię patrzeć na swiat zza krat ( a tak jak dla mnie wygladaja szprosy)

Pozdrawiam

Agnieszka