noski 28.10.2002 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 mieszkam w nowym mieszkaniu na ostatnim pietrze (drugim), mam piec dwufunkcyjny i oczywiście komin.przy mocnniejszym wietrze (patrz dzisiejsza wichura) efekty akustyczne sa nie do zniesienia w nocyczy jest na to rada -mozna wygluszyc komin ,podwyzszyc go lub cokolwiekprosze o radepzdr.luk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.10.2002 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Jesli jest to efekt przelatywania wiatru ponad kominem to moze pomoglby rotowent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 28.10.2002 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Pitbull, też się nad tym zastanawiałem, ale doszedłem do wniosku, że przy takich wiatrach jak teraz, niewiele by to pomogło. W każdym razie-chyba nie zaszkodzi.P.S.Edytowałem, ponieważ notorycznie "zjadam" drugie "l" z Twojego nicka. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Pacul dnia 2002-10-28 12:24 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.10.2002 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Pacul, dzieki za dokladnosc. Jedyna strata to pieniezna od 180 do 300 PLN w zaleznosci od rodzaju materialu i sposobu zamocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 28.10.2002 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 A może dać sobie spokój, takie wiatry jak dzisiaj zdarzają się kilka razy do roku.Chyba, że jest ktoś na Forum kto ma Rotowent i ma cicho w kominie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.10.2002 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 28.10.2002 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Jest taka piosenka Magdy Umer - "... koncert jesienny na 2 świerszcze i wiatr w kominie..." - chyba da sie przyzwyczaić i polubić?! U mnie wyje jak upiory w Scooby-Doo.Finiszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noski 29.10.2002 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 dzisiaj juz bylo spokojniej bo wiatr mniejszydzieki jednak za info - chyba sie skusze na ten rotowent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika30 30.10.2002 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 W naszym nowym domu (3 kondygnacje)też był problem z głośnym kominem.Doradzono nam aby przestrzeń pomiędzy stalowym wkładem kominowym a szybem wypełnić gresem - to takie drobne jakby gliniane kuleczki- weszło tego niecałe pół metra sześciennego za ok. 80 zł i jest dobrze ,komina nie słychać nawet w te ostatnie wichury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts