lokman 06.06.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 pytanko: a po co robć przejściówkę rury 110/160 na wyjściu z budynku? Wydaje mi się rzeczą zbędną. Studnia rewizyjna: zależy od długości wyjścia z domu do przyłącza kanalizacyjnego. Mam już kupione rury fi 160 a z domu wychodzi mi 110 więc zrobie przejściówkę zamiast kupować nowe rury, większa średnica nie zaszkodzi. Długość przyłacza z domu do studzienki kanalizacyjnej to ok. 20 m , więc nie wiem czy robić czy nie studzienkę rewizyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 06.06.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 zdecydowanie robic, zaszkodzic nie zaszkodzi, a kiedys uratowac Ci zycie moze, bo skad wiesz co komus na mysl przyjdzie wrzucic do kibelka pozatym 20m to wcale nie malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 06.06.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 ...zgadzam się w 100%. Robić studzienkę.Ja mam 10 m i jej nie planuję.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 07.06.2005 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 POPIERAM PANOWIE JAK JESTEM JUZ PO ROBOCIE POSZŁO JAK DO Kibelka łatwo i przyjemnie pozdrawiam Marmur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 08.06.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 A czy można uszczelnić pianka rurę przy wyjściu przez ścianę z budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 09.06.2005 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Jak najbardziej tylko bezwzglednie należy ją tak dopasować aby z obu stron uszczelnic jeszcze kitem trwale elastycznym -( zabezpieczyć przed wilgocią ) pozdrowionka od Marmura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 09.06.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 A gdzie umieszczacie wyprowdzenie bad podbetonm: przy ścianie czy też lepiej wykuć bruzdę w ścianie i tam umieścić rurę? Chodzi mi o np. umywalkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 09.06.2005 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Zależy kto i jak chce, miom zdaniem lepiej schować gdyż znacznie w ten sposób poprawiasz estetykę wykoczenia i w późniejszym czasie mniej ograniczasz umieszczanie jakichkolwiek mebli blisko ściany pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clatu 19.06.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Mam na marginesie takie pytanie. Jak dodatkowo uszczelnić kanalizę leżšcš w podłodze? Będę miał u siebie kilka połšczeń w podłodze i zastanawiam się jak to uszczelnić, żebym nie musiał rozkuwać podłóg za kilka lat jak co pocieknie. Silikonem od rodka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 19.06.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 nie uszczelnia sie tego dodatkowo, uszczelki, wystarczaja . wazne jest tylko alby prawidlowo byly zalozone: - dobra strona - kielich musi byc czysty, zadnych ziarenek pisaki etc. - to samo z uszczelka, ideanie czysta - rura ktora sie wklada do kielicha musi byc sfazowana, aby przy jej wkladaniu nie pociac uszczelki. Mozna to zrobic ostrym nozem, szlifierka katowa, czy pilnikiem. (przy szlifierce powstaje grat, ktory nalezy potem sciac ) - przy wkladaniu rury do kielicha z uszczelka, warto sobie pomoc, plynem do mycia naczyn, np. ludwikiem, i posmarowac nia uszczelke i rure. Nie nalezy do smarowania uzywac jakis smarow czy olejow, bo moga one rozpuscic uszczelke, jak i trwale oslabic polaczenie (uszczelka moze nie "zassac"). ale o tym chyba wyzej pisalem - wazne tez by kolanek nie "naciagac", kolankolo luzno uozone ma dawac kat jaki chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 20.06.2005 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 I jak masz problemy z dopasowaniem rur i kształtek to zrób to na sucho ( bez uszczelek ) a dopiero później uszczelki, płyn itd......... Bo faktycznie jak Ci zassa to powodzenia w rozłączaniu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egon_t 28.06.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 WitamSkad sie bierzecie panowie doradcy?Uszczelnianie przejsc przez przegrody pianka ?"Super" fotki z rurami Dn 50 na poziomach.Zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egon_t 28.06.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 WitamSkad sie bierzecie panowie doradcy?Uszczelnianie przejsc przez przegrody pianka ?"Super" fotki z rurami Dn 50 na poziomach.Zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 28.06.2005 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Najprościej i najwygodniej to filozofować, i uwagi nanosić oczywiście bez jakiejkolwiek podpowiedzi czy opinii, przecież w Polsce to najmodniejsze i najbezpieczniejsze bo niczym nie ryzykujesz i za nic nie odpowiadasz, na tym temacie nie proszę o jakiekolwiek insynuacje ale konkretne rozwiązania czy też sugestie, więc proszę o przestrzeganie tych zasad. Stąd post ten jest w temacie " ZRÓB TO SAM " pozdrowienia od Marmura dla tych co mają coś ciekawego do powiedzenia w temacie a nie poza nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts