evevet 07.06.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Moim zdaniem nawet rozne kolory drewna mozna ze soba ladnie komponowac a drewno jest drewno. Najwiekszym przestepstwem jest malownie drewna farba olejna a tak wlasnie wygladaja okna drewniane pomalowne na bialo. Jaki jest sens kupowac okna drewniane biale?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 09.06.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Dużo zależy od chrakteru wnętrza i elewacji. Jeśli deycdujesz się na styl rustykalny, albo country, albo elewacja jest w okładzinie drewnianej lub kamiennej, to zdecydowanie okna brązowe. Jeśli wnętrze będzie lekkie, nowoczesne, pastelowe, to białe okna wydają się najlepszym wyjściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qura 09.06.2005 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Białe = farba kryjąca, a to przy drewnianych oknach zupełne nieporozumienie. Jeżeli białe to tylko plastiki. Okna drewniane muszą być brązowe i już!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 10.06.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Białe plastiki to też nie jes wyjście. Po paru latach wystawienia na słońce robią się żółtawe i nic nie jes w stanie tego usunąć. Jęsli plastiki to z zewnątrz drewnopodobne a od środka białe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 10.06.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Z tego co piszesz widać, że lubisz naturalne materiały, a wydaje mi się, że malowanie w takim przypadku okien na biały kryjący kolor nijak nie będzie współgrać z charakterem planowanego wnętrza. Farby lazurowe dają dużo możliwości kolorystycznych i na pewno dopasujesz odcień do pozostałych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 16.06.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 ja opowiadam się za brązem, obecnie mam plastiki drewnopodobne, w domu myślę o drewnianych - brązowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 18.06.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 My wybraliśmy do swego domu PCV w okleinie...machoń. Białe (zastrzegam o gustach tu mowa ) kojarzą mi się....tak jakąś zwyczajnie/szpitalnie/biurowo...trochę ubogo...chodzi o formę... A teraz jak na nie patrzę...nie żałuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreas 29.06.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Ja osobiście wybrałem mahoniowe(dark red meranti) i koloru lazur to dane z oferty.Po jakimś czasie od strony południowej pojawiły się kropelki żywicy i do tej pory nie wiem czy to jest coś groźnego czy nie.Jak wiecie to pomóżcie wyjaśnić ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 01.07.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 no ale brązowe są znacznie droższe, a przy zakupie kilkunastu okien do domu to robi się z tego niezła sumka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bella 05.07.2005 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Brązowe jak najbardziej! Zwłaszcza jeżeli elewacja aż się prosi - my w każdym razie wybieramy okna drewniane (kolor jeszcze nieustalony), bo białe po prostu odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 18.10.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 to zależy o jakim brązie mówimy. Nie podobaja mi się ciemne ramy ale wsystko tez zalezy od wykończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.10.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Dla mnie - tylko brązowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egeria 18.10.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Dla mnie podobają sie okna w okleinie zewnętrznej, takie też sobie wstawimy, dokladnie będzie to okleina orzech z bardzo ładną strukturą (słoje, sęki, itp.) od środka będą białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 19.10.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Ja bym wolała drewniane niż PCV barwione bo ceny ich są zbliżone ale w związku z ceną zdecydowaliśmy sie na PCV białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 21.10.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Drewniane okna zbliżone cenowo do PCV w okleinie ?? To chyba jakieś nieporozumienie Nam wycenili białe na 10 tys, w okleinie obustronnej(barwione w masie) na 15 tys a drewniane na ok 30 tys Ubolewam nad tym strasznie bo zawsze marzyłam o drewnianych oknach ale na marzeniach się niestety skończyło...i co gorsza wygląda na to, że w okleinie też za drogie - bo kończy się gotówka i te 5 tys. juz robi różnicę Nie cierpię białych okien - w ogóle nie pasują do naszego domu, do stylu w jakim ma być - tym bardziej, że dach będzie brązowy..Nie wiem czy są brązowe PCV?? Nie w okleinie tylko po prostu brązowe..no i jak to wygląda cenowo - na pewno taniej niż okleina. Bo chyba tylko taka ewentualność nam została eeehhh...ciężko będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 21.10.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 to może warto się zastanowić nad PCV ale z okleiną z jednej strony, od zewnątrz będą jak drewniane a od wewnątrz białe, więc będą ci pasowały do każdego koloru ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 21.10.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Nie chcę widzieć białego blastiku z zadnej strony... Od wewnątrz tym bardziej, bo chcemy drewniane parapety i wystrój ogólnie w naturalnych kolorach - brązy, beże, biele owszem - ale nie na oknach.. Juz teraz wiem - bo dwoniłam do kilku firm, że nie da rady tak jak chciałam - jak okno kolorowe, to musi być okleina, brązowa, zielona, ..., czy drewnopodpbna, ale zawsze jest to okleina - czyli nie da rady obniżyć kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 21.10.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Nie chcę widzieć białego blastiku z zadnej strony... Od wewnątrz tym bardziej, bo chcemy drewniane parapety i wystrój ogólnie w naturalnych kolorach - brązy, beże, biele owszem - ale nie na oknach.. Juz teraz wiem - bo dwoniłam do kilku firm, że nie da rady tak jak chciałam - jak okno kolorowe, to musi być okleina, brązowa, zielona, ..., czy drewnopodpbna, ale zawsze jest to okleina - czyli nie da rady obniżyć kosztów Strasznie dziwi mnie rozbieżność cenowa pomiędzy 10tys. za okna plastikowe, a 30 za drewniane. Sprzwdzałaś w kilku miejscach? Ja mam drewniane okna i pamiętam, że aż takiej przepaści w cenach nie było. A możesz mi podać łączną powierzchnie okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 24.10.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Taką wycenę otrzymaliśmy chyba jako pierwszą i daliśmy sobie spokój z drewnianymi , potem szukalismy już tylko PCV. Mamy: - 10 okien 180x150 - 2 okna 150x150 - 2 okna 90x150 - jedno wyjście tarasowe szerokości 200 cm - jedno wyjście tarasowe szerokości 300 cm Wiem, że bardzo fachowo podałam wymiary Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dymas 24.10.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Hej:) jeżeli chodzi o drewniane okna to tylko brązowe, nie widać na nich tak zabrudzeń (i nie trzeba tak często wycieać) a cena naprawdę jest wyższa ale zostają jeszcze okna pcv powlekane brązem(zawsze już coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts