Anula75 24.05.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Witam Was serdecznie. Mam takie pytanko, chcę się zacząć budować w sierpniu. W tym roku chcielibyśmy wykonać wszystko do stanu surowego otwartego. Aktualnie jesteśmy na etapie szukania ekipy. Co jedna to ma lepsze propozycje finansowe Jeśli by ktoś mi mógł powiedzieć ile to może kosztować (materiał +robocizna), bo obawiam się że ktoś mnie chce w trąbę zrobić Będę budować bliźniaka o powierzchni ok.180m2, parterowy, bez podpiwniczenia. Rozważam ścianę dwu warstwową bądź jednowarstwową, na dach raczej blachodachówka. Dzięki za wszelkie wskazówki bo inaczej to mnie Ci majstrzy zjedzą na śniadanie Pozdrawiam Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 24.05.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Jaka technologia budowyJakie materiały na ścianyJaka konstrukcja dachuIle tego dachu ma byćCzym ma byc pokryty No i najchętniej jeszcze projekt - przyda się specom od wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula75 24.05.2005 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Cóż nie jestem fachowcem, ale chcę albo beton komórkowy, bądź też pustaka Max, no i w przypadku dwu warstwowej to ocieplenie wełną mineralną. Strop chcę betonowy. Dach jak już pisałam pokryty blachodachówką lub dachówką ceramiczną (ale ta chyba jest dużo droższa). Całego dachu to jest coś koło 200m2. A będę budować bliźniaka stworzonego ze sklejenia LMB25 Lipińskich Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 24.05.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 w ogromnym skrócie - dom parterowy + użytkowe poddasze w sumie 230m2 pow.użytkowej - fundamenty [ławy wylane w gruncie + 7 warstw bloczków] - ściany z betonu komórkowego Faelbetu - dach deskowany + papa 260m2 wraz z robocizną wyszło w zeszlym roku niewiele ponad 90 tys.pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 24.05.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 No to u mnie:- dom parterowy 190m2- fundamenty (ławy w gruncie + bloczki)- ściany z BK Belix na klej- dach wiązarowy (dolny pas wiązara będzie jednocześnie "rusztem" stropu drewnianego)- pokrycie blachodachówką z posypką wraz z robocizną wychodzi ok 115 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula75 24.05.2005 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Bardzo dziękuję za te dane. Z tego wychodzi że cena 150.000 bądź 180.000 z materiałami to znaczna przesada. W tym liczono koło 40 tys. za robocizne jak nie więcej. Wniosek, należy się samemu martwić o dostawy materiałów i płacić tylko za robociznę. Jeszcze raz dziekuję pozdrawiam Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula75 24.05.2005 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Widzę Whisper że budujesz niedaleko mnie (Ja będę w Mrokowie ). Mógłbyś podać mi namiary na Twoją ekipę? Może by mieli akurat czas. Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 24.05.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Widzę Whisper że budujesz niedaleko mnie (Ja będę w Mrokowie ). Mógłbyś podać mi namiary na Twoją ekipę? Może by mieli akurat czas. Anka Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts