Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za stan surowy otwarty w okolicach Warszawy??

Anula75

Recommended Posts

Witam Was serdecznie.

Mam takie pytanko, chcę się zacząć budować w sierpniu. W tym roku chcielibyśmy wykonać wszystko do stanu surowego otwartego. Aktualnie jesteśmy na etapie szukania ekipy. Co jedna to ma lepsze propozycje finansowe :cry: Jeśli by ktoś mi mógł powiedzieć ile to może kosztować (materiał +robocizna), bo obawiam się że ktoś mnie chce w trąbę zrobić :(

Będę budować bliźniaka o powierzchni ok.180m2, parterowy, bez podpiwniczenia. Rozważam ścianę dwu warstwową bądź jednowarstwową, na dach raczej blachodachówka.

Dzięki za wszelkie wskazówki bo inaczej to mnie Ci majstrzy zjedzą na śniadanie :)

Pozdrawiam Anka

Gość M@riusz_Radom

Jaka technologia budowy

Jakie materiały na ściany

Jaka konstrukcja dachu

Ile tego dachu ma być

Czym ma byc pokryty

No i najchętniej jeszcze projekt - przyda się specom od wyceny.

Cóż nie jestem fachowcem, ale chcę albo beton komórkowy, bądź też pustaka Max, no i w przypadku dwu warstwowej to ocieplenie wełną mineralną. Strop chcę betonowy. Dach jak już pisałam pokryty blachodachówką lub dachówką ceramiczną (ale ta chyba jest dużo droższa). Całego dachu to jest coś koło 200m2.

A będę budować bliźniaka stworzonego ze sklejenia LMB25 Lipińskich

Anka

Bardzo dziękuję za te dane. Z tego wychodzi że cena 150.000 bądź 180.000 z materiałami to znaczna przesada. W tym liczono koło 40 tys. za robocizne jak nie więcej. Wniosek, należy się samemu martwić o dostawy materiałów i płacić tylko za robociznę. Jeszcze raz dziekuję pozdrawiam Anka