Voytas 24.05.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Witam Czym najlepiej przykleić parapety zewnętrzne?Co jest najlepsze, najtrwalsze i nie najdroższe, bo mam ich troszke. Dodam że ocieplenie jest z wełny, więc chcę żeby się dobrze trzymały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczor 24.05.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Witam.Nie napisałeś jaki parapet chcesz przykleic na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 24.05.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Witam Czym najlepiej przykleić parapety zewnętrzne? Co jest najlepsze, najtrwalsze i nie najdroższe, bo mam ich troszke. Dodam że ocieplenie jest z wełny, więc chcę żeby się dobrze trzymały. Pozdrawiam Na pianke montazowa. Tak przyklejalem z granitu i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Voytas 25.05.2005 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Chodzi o parapety plastkikowe, grube, nie cienkie jak papier Do kilku poszedł Atlas, ale szukam czegos trwałego i tańszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 25.05.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 pianka montazowa, ktora oprucz przyklejenia parapetu, bedzie pelnic bardzo wazna funkcje, izolacyjna, zeby Ci w zimie nie przemarzalo cos Ustawiasz parapet ze spadkiem, od gory przykladasz cos rownego i sztywnego, np deske, zapierasz jakimis "steplami" o gorny glif, i pod spod piana, jak stwardnieje obcinasz jej nadmiar, i zatynkowujesz, zeby pod wplywem promieni UV, nie "zniknela". Nic lepszego od piany nie znajdziesz I tak przy okazji: parapet przykrec, do okna, albo przez tasme rozprezna, albo przez uszczelniacz budowlany, aby woda (w szczegolnosci ze topniejacego sniegu) nie wnikala za parapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 26.05.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 pianka montazowa, ktora oprucz przyklejenia parapetu, bedzie pelnic bardzo wazna funkcje, izolacyjna, zeby Ci w zimie nie przemarzalo cos Ustawiasz parapet ze spadkiem, od gory przykladasz cos rownego i sztywnego, np deske, zapierasz jakimis "steplami" o gorny glif, i pod spod piana, jak stwardnieje obcinasz jej nadmiar, i zatynkowujesz, zeby pod wplywem promieni UV, nie "zniknela". Nic lepszego od piany nie znajdziesz I tak przy okazji: parapet przykrec, do okna, albo przez tasme rozprezna, albo przez uszczelniacz budowlany, aby woda (w szczegolnosci ze topniejacego sniegu) nie wnikala za parapet Jako uzupelnienie:pod parapety od spodu wcisnac, zablokowac klinikami z drewna coby jak zona bedzie miala zamiar tanczyc na parapecie podczas mycia okna nic sie nie dzialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tunia 02.06.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 witamja też chciałam zapytać o sposób przyklejenia parapetów zewnętrzyych.. stare mamy z jastrychu (czy jakiegoś innego kamieniska - dokładnie nie wiem) i nie chcemy go zdejmować, a nowe są klinkierowe...czego użyć do przyklejenia? atlas plus? jaką fugę zastosować? czekam na rady, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 02.06.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 tutaj masz o murowaniu klinkieru: => http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=47413 jak nie chcesz starych zdejmowac (a dobze by bylo to zrobic ), to powierzchnie dokladnie odtlusc, i zrysuj, ostrym papierem sciernym, czy nawet ponacina szlifieka katowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małyarek 04.07.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Witam! Pianka montarzowa jest idealna do takich prac. Telko kup sobie dobrą piane np. Soudal. Te najtańsz bardzo się rozprężają i powygina ci wszystko. Ja mam pistolet do piany i zawsze stosuje piany soudal ok. 20 zł/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts