Darth_Maul 28.10.2002 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 WITAJCIEczy moze mi ktoś wyjaśnic co to takiego jest siedlisko? Słyszałem, ze kupujac działke siedliskową(duża) można tam sie budować. Czy to prawda? czy kryja sie jakieś chochliki prawne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.10.2002 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Grunt rolny z czescia przeznaczona na zabudowe rolniczo, gospodarcza z domem - siedliskowa. Zazwyczaj kilkanascie arow w stosunku do okolo 1,3 ha gruntu rolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth_Maul 28.10.2002 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 czyli moge wybudować na takiej ziemi dom? cos koło 170 m2 powierzchni użytkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 28.10.2002 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Siedlisko jest czyms pośrednim między działką budowlaną a gruntami ornymi. Dzięki temu nie trzeba czekać zbyt długo na przekwalifikowanie. Minusem jest minimalna wielkość - zależnie od gminy. Problemów żadnych z budowa nie ma. A potem możesz przekwalifikować ale to się nie opłaca ze względu na wyższe podatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth_Maul 28.10.2002 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Ewa.... Czyli jak trafi mi sie takie siedlisko w miejscu gdzie "szczeka mi opadnie" i bedzie mi sie podobało, to brać??? czy nie bede miał wiekszych problemów z rospoczeciem budowy? i ze wszystkimi pozwoleniami? Chodzi mi czy jakiś Łos z jakiegos urzędu nie powie mi, ze moze sie pan budować, ale np za 5 lat czy cos w tym rodzaju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 28.10.2002 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 My nie mieliśmy żadnych problemów ze zbudowaniem domu na siedlisku. Dużym plusem jest znacznie niższa cena za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 28.10.2002 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Przed zakupem bezpiecznie jest sprawdzić w gminie (jeśli Paniska są ludzkie - to powiedzą) jeśli mniej ludzkie - to trzeba uzyskać decyzję WZiZT - przy okazji dowiesz się wszystkiego o możliwości podłączenia mediów (romantyczny nastrój pryska, gdy podłączenie choiciażby prądu przekracza koszty tych hektarów lub jest po urzędniczemu niemozliwe)Finiszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts