Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ROLETY w Wawie

katalina

Recommended Posts

mnie się też tak wydaje. :lol: ale i tak wylożyć 2000 z hakiem na jeden raz , to dużo... :-?

Bettka o jakie ci chodzi mechanizmy?o na okno czy do ściany etc? tu jest taki wątek na stronie czterech kątów, dział "zrób tob sam" http://dom.gazeta.pl/czterykaty/5,57582,2591083.html

może ci się przyda. Pozdrawiam

:D

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja szukam systemu mocowanego do ściany, mam otwór okienny 145 szer. i 140 wys. Ofertę dostałam od firmy aż z Sosnowca (!!!), bo maja fajne wzorniki tkanin (szukam czegoś w tonacji niebieskiej). Kiedys naucze sie wklejać zdjęcia, na razie musi wystarczyc link:

http://www.zaluzje.sklep.pl

Katalina, pewnie nie jeden sklep z tkaninami zwiedziłaś? Może widziałaś cos nowoczesnego (pasy, krata) z niebieskim? Mam małego szkraba w domu, który utrudnia skuteczne buszowanie po sklepach, dlatego całe wysiłki skierowałam na internet, ale może ktoś widział, wie?

Bettka :D aż mi sie śmiać chce bo własnie mój Maż wybrał niebieską tkaninę, dość gruba w lekkie paski szarawe do małego pokoju (docelowo ma to być właśnie pokój dla dzidzi :wink: ). mnie sie on nie podoba az tak bardzo bo jest trochę za "mocny" i w kolorze i w fakturze, ja to lubie takie subtelen delikaciki :D ale obiektywnie rzezcz biorąc jest fajny. no i Jemu sie podoba wiec neich ma:D :D właśnie z tego renomara. okna mam podobnej wielkosci jak Ty i ta roleta z mechanizmeme (tylko ze ja mam do okna mocowane) to ok. 500 zł wyszła. z falbanka :D może sie z nimi skontaktuj jak jesteś z wawy lub okolic?dzwonisz, mówiwz o co ci chodzi i oni przywoża mnóstwo róznych próbek.W poniedziałek mam montaż, zrobie zdjećia i je zamiescze (jak sie nauczę zdjecia zamieszczać :-? :-? )

Bettka - to trafiłas dobrze, bo oni właśnie szyją narzuty, poduszki etc. na pewno się odezwa, ja do nich zadzwonilam i naprawdę dużo sie dowiedzilam na temat rolet :D montazu, cen i co oni oprócz tego robia.to taka rodzinna frima, babka p. Renata jest bardzo konkretna i chyba dobrze nam doradziła.pytalam w robocie czy te 2300 to duzo na rolety - mam w sumie 5 okien - w tym 3 podwójne, 1 pojedyncze i jedno fix, - i 1 balkonowe, sa to dość duze okna prawie 150 x 150 - więc owiedzieli ze to nie jest cena wygórowana. aha i pamietaj żeby brać material 2,80 szer. bo wycvhodzi dużo taniej, a ładne sa wszsyztkie i duzy wybór. pozdrawiam Cię serdecznie i daj znać jak Ci poszły negocjacje :wink: jak bede miala gotowe, zamieszcze na forum zdjecia.

• 3 weeks później...

Ja w związku z tematem rolet.

Mam już zamontowane rolety rzymskie (szer. 2 m) do ściany do wysokości sufitów.

Niestety po podciągnięciu rolety nie mogę otworzyć okna bokiem, gdyż roleta zawadza ok 2 cm o górna krawędź okna. Mogę jedynie okno uchylić w pionie - co mnie nie satysfakcjonuje.

Sądzę, że to nie jest prawidłowe. Czy też tak macie czy też reklamować usługę, a może da sie zmienić jej mechanizm, gdyż roleta będąc w górze ma jeszcze miejsce na ściślejsze zsunięcie?

minuszka - juz wiem jak... ale tempus fugit... a ja w robocie.podaj mi emaila swojego to ci cały pikny foldr przesle z przyjemnoscia - i BETTCE też, szczególnie te niebieskie wybrane prze mojego ślubnego a wyglądającve jak (przepraszam) Oświecimskie pasiaki... ale coż kompromis musi być nie? :wink: :D :D :D

Dzieki Dana 15 za pomoc :D a tu jest link do mojego albumu.

http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=3&id=40755&zid=496094&r=1

Ja jedynie nie ejstem przekonana do tych pasiaków..... ale jak bedzie inna aranżacja pokoju, inne dodtaki to mzoe to bedzie jakosyglądac. Pasiaki to kompromis z moim ślubnym na "mało męski" fiolet w sypialni :D :D było użyte inne słowo ale należy być politically correct :wink: pozdrawiam wszystkich i polecam Renomara (a na nastepny raz moze mi zniżke więkwszą dadzą :lol: :lol: )[/img]

• 3 weeks później...
Ja za roletę na okno 120cm zapłaciłem 78,85zł + 8 zł przesyłka. 3 klasa materiału na stronie producenta, którego podawałem. Rolety nie montuje się do okna na śrubki, tylko na zaczepy (bezinwazyjnie).

Pozdrawiam

T.

Miło mi to słyszeć, bo właśnie szukam opini na ten temat. Też mi to wpadło w oko. Czy to roleta z magnesami? Czy zawiesiłeś to na okna drewniane, czy na plastiki?

Pozdrawiam