DaNka2 24.05.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Chcę wymienić drzwi wejściowe i nie wiem czy lepsze są mahoniowe czy sosnowe... Słyszałam że z sosnowych wycieka żywica, czy to prawda?? Jakie wy polecacie??:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 25.05.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Z sosnowych moze wyciekac, zwlaszcza jesli na drzwi pada bezposrednio slonce i nie ma podcienia. Mahon nie jest tak zywiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinko 25.05.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 osobiście polecałbym machoń lub dąb .Zupełnie inna struktura drewna .Ale idzie za tym również cena .Sosna jest materiałem miękkim.Słyszałem przypadki również iż żywica wyciekała z mahoniu ,ale to dotyczyło okien.W drzwiach rzadko się takie przypadki zdarzają, zwłaszcza jeżeli powierzchnia drzwi pokryta jest woskiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaNka2 25.05.2005 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 hmm mam do wymiany dwoje drzwi wejściowych i na jedno bedze padać światło bo są od wschodu i nie są niczym zasłoniete... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttt 19.06.2005 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Chcę wymienić drzwi wejściowe i nie wiem czy lepsze są mahoniowe czy sosnowe... Słyszałam że z sosnowych wycieka żywica, czy to prawda?? Jakie wy polecacie??:> Najpierw sprawdz czy to jest machoń ja myślę ze to meranti . Machoniu u nas prawie się nie używa ale meranti wiele. Wielu producentow okien i drzwi nie wiem dla czego nazywa meranti machoniem a to bzdurai oszustwo. Meranti jest drewnem stosunkowo mieNkim a machoń twardym i trudnym w obróbce. w Polsce sprzedaje go kilka firm np. w Poznaniu i śżczecinie w kolorze machoń i meranti są podobne. Ale cena machoniu jest dużo, dużo wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.06.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Sosna, bo ładnie pachnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 25.06.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 My zamówiliśmy mahoniowe, jak się okazało są w dokładnie tej samej cenie co sosnowe , więc się nie zastanawialiśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 08.10.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Z technologicznego punktu widzenia nie ma zasadniczej różnicy pomiędzy sosną a meranti (mahoniem). Wybierz to, co Ci się bardzie podoba. Ja osobiście bardziej lubię usłojenie meranti, ale de gustibus non disputandum est... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts