bladyy78 24.05.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Czy po zageszczeniu piasku woda pod chudy beton trzeba czekac az on wyschnie? Czy nastepnego dnia jak jest jeszcze mokry mozna wylewac na niego beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 24.05.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Wyschnie?Jak go zagęszczałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 24.05.2005 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Zageszczalem go woda polewajc intensywnie przez pare godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 24.05.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Opinie na temat takiego zagęszczania są różne.Obawiam się,że to nienajlepsza metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 24.05.2005 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 mi nie chodzi o obawy tylko o porade! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 24.05.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Zagęszczać mechanicznie - zobaczysz ile jeszcze wtedy siądzie. Wodą to sobie można polewać żeby lepiej się zagęszczało, ale nie zastępować zagęszczania polewaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 24.05.2005 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 ja go zageszczalem tez wibratorem ale dzis padal deszcz caly dzien i chodzi mi oto czy to zageszczanie nie poszlo na marne bo wczoraj to bylo twarde jak beton a dzis po intensywnych opadach z tego sie zrobilo bloto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 24.05.2005 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Moim zdaniem to co zagęściłeś to jest pod spodem zagęszczone. Błoto masz tylko na powierzchni. Pomyśl o tym w ten sposób - jeśli pada deszcz, to błoto masz na górze, ale pod spodem ziemia nie zrobiła się mniej zbita. Mogła się zrobić mniej wyschnięta i łatwiej w niej kopać, ale na pewno deszcz nie zniweczył Twojego ubijania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 24.05.2005 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 dzikieki za rade ale czy w takim razie moge na mokry piach wyleac chudy beton, czy moze poczekac zeby wysechł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 24.05.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Nie wiem, ale będę dedukował Punkt pierwszy: beton lubi wodę. Nawet się go polewa jak gorąco, żeby tej wody miał do wiązania. Czyli: OK. Punkt drugi: jak się wylewa fundamenty, to tak, żeby beton nie łączył się z piaskiem i mleczko czy inny szajs nie wylatywało z fundamentów, bo się zmniejsza wytrzymałość itd. . A do wody naokoło to chyba wyleci, nie? Czyli: nie OK. Myśl: Ale przecież chudziak nie ma za zadanie przenosić dużych obciążeń od ścian, tylko to ma być taki chudy, mało wytrzymały beton, który stabilizuje i wyrównuje nam powierzchnię. Wniosek: Nie wiem. Ale ja zrobiłbym tak - jeśli jest ewidentne błoto po kostki, to bym nie lał. Jak jest po prostu mokrawo, to bym lał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 24.05.2005 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Dziki za rade poczekam do jutra i zobacze jak to bedzie wygladac jak nie bedzie wody to pomysle o zalaniu tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 03.06.2005 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Wykonawca, z którym jestem omówiona na wykonanie w tym roku ław fundamentowych ( reszta dopiero od przyszłego roku ) twierdzi, że w ciągu kilku miesięcy, kiedy budowa będzie "stała" piasek sam osiądzie, nie trzeba bedzie go "ubijać" - czy ma rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 03.06.2005 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Jesli w tym roku zrobisz ławy i zasypiesz je piaskiem i zostawisz to do przyszlego roku to nie bedziesz mósial moim zdaniem juz tego piachu ubijac sam siadzie, ale to jest tylko moje osobiste zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts