Joantryb 24.05.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Pilnie potrzebuje wzoru umowy jaką ktoś z was zawarł z kierownikiem budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 10.06.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 hej, przesylam umowe z kierownikiem budowy, jak jeden ja dosala to ucikl, prowadze budowe domu pokazowego - kierbud dosal, pzreczytal i podpisal mowiac- no to jak dwa tygodnie w plecy, to nic nie zarobie. wiec umowa chyba jest ok dla odpowiedzialnego kierbuda.pozdro kkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamcia 12.06.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Jeśli mogę bardzo prosić o przesłanie mi takżę tedo tekstu- jestem na podobnym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawlak 14.06.2005 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Czy i ja mógłbym prosić o przesłanie lub zamieszczenie tutaj takiej umowy ?? Właśnie w tym tygodniu mam spotkanie z potencjalnym kierownikiem budowy, a on twierdzi, że zakres jego prac określony jest w prawie budowlanym, i że wystarczy podpisać umowę w zakresie warumków finansowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 14.06.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Ja też będę wdzięczna za taki wzór...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawlak 16.06.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Co powiecie na taki tekst umowy ?? Prosze o opinie. Umowa o pełnienie funkcji Kierownika budowy Zawarta w dniu ................. r. między: ................................................................................................................................., zwanymi dalej Inwestorami, a ........................................., zam. w ....................., ul. ......................., legitymującym się dowodem osobistym nr .......................... zwanym dalej Kierownikiem budowy.§1Inwestorzy zlecają, a Kierownik budowy zobowiązuje się kierować budową domu mieszkalnego jednorodzinnego położonego w ............................ przy ul. ........................, na działce nr .............§2Kierownik budowy oświadcza, że posiada uprawnienia budowlane do wykonywania funkcji kierownika budowy, uzyskane na podstawie Decyzji………………… §3Zgodnie z treścią Umowy o roboty budowlane zawartej pomiędzy Wykonawcą a Inwestorami, rozpoczęcie funkcji nastąpi w dniu ……………… §4Inwestorzy przekazują Kierownikowi budowy projekt budowlany budynku, decyzję o warunkach zabudowy i decyzję – pozwolenie na budowę. §5Do obowiązków Kierownika budowy należy zakres czynności, jaki dla kierownika budowy przewiduje Ustawa z dnia 7 lipca 1994 r. - Prawo budowlane (Dz.U. Nr 03.207.2016 tekst jednolity z późn. zm.). §6Kierownik budowy zobowiązuje się dokonać zgłoszenia rozpoczęcia budowy i odebrać dziennik budowy. §7Kierownik budowy zobowiązuje się na bieżąco prowadzić dziennik budowy i kierować robotami, przebywając na budowie co …… dni / ….. razy w tygodniu, jak również w … §8Kierownik budowy zobowiązuje się zawiadamiać Inwestorów o konieczności zakupu materiałów budowlanych z podaniem ich ilości.§9Kierownik budowy zobowiązuje się nadzorować zapewnienie przez Wykonawcę porządku i czystości na placu budowy. §10Kierownik budowy zobowiązuje się zawiadomić Inwestorów niezwłocznie (najpóźniej w terminie 24 godzin) o zaistnieniu nieprawidłowości przy wykonywaniu robót. §11Kierownik budowy zobowiązuje się nadzorować bezpieczeństwo pracy osób zatrudnionych na budowie i przebywających na terenie budowy. §12Wartość powierzonych prac w zakresie kierowania budową strony określają na kwotę .................. (słownie: ………………...................................... złotych), przy czym wynagrodzenie będzie wypłacane w następujący sposób:– ..…% należnego wynagrodzenia w dniu wykonania fundamentów,– ..…% w dniu zakończenia stanu surowego,– ..…% w dniu ukończenia instalacji,– ..…% po wykonaniu tynków wewnętrznych,– ..…% po wykonaniu tynków zewnętrznych,–….. % po zakończeniu budowy i zgłoszeniu tego faktu do właściwego organu administracji oraz uporządkowaniu terenu.Wypłata wynagrodzenia Zleceniodawcy nastąpi przelewem na jego rachunek w banku ……………………………... , konto nr ………………………………………………………............................ w terminie ..... dni od zakończenia odbioru kolejnego etapu robót. §13W wypadku gdyby Kierownik budowy nie stawiał się na terenie budowy w określonych w umowie terminach bez usprawiedliwienia nieobecności bądź nie wykonywał swoich obowiązków w sposób rzetelny, Inwestorzy mają prawo odstąpić od umowy. §14Kierownik budowy ma prawo odstąpić od umowy w wypadku, gdyby obie strony nie mogły uzgodnić wspólnego stanowiska co do prowadzenia robót budowlanych, a Inwestorzy żądali rozwiązań niezgodnych z normami budowlanymi czy zasadami bezpieczeństwa. §15W razie odstąpienia od umowy przez którąś ze stron Kierownikowi budowy należy się wynagrodzenie za wykonane etapy. §16W zakresie nienormowanym niniejszą umową znajdują zastosowanie przepisy kodeksu cywilnego, w tym odpowiednio przepisy z zakresu umowy zlecenia, oraz przepisy ustawy Prawo budowlane. §17Umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach po jednym dla każdej ze stron. ............................................................................. ………………………………………..................... Inwestorzy Kierownik budowy Jest to rodzaj kompilacji z różnych wzorów umów które udało mi się znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_f 20.06.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Slawlak, twoja umowa jest ok, ale mam wątpliwości co do paragrafu 12. "wypłata wynagrodzenia Zleceniodawcy..." hmmm..., raczej "Zleceniobiorcy" czyli "Kierownikowi budowy" Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawlak 20.06.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Oczywiście że masz rację, jest to jakaś odmiana czeskiego błędu Dzięki za zwrócenie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaL 08.07.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Czy też mogę prosić o przesłanie wzoru umowy?Będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts