wojcik9 25.05.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Witam, Chciałbym w tym temacie wymienić doświadczenia apropos warunków zabudowy Co sądzicie o tym: 1. Procent zabudowy max 25%2. Wskażnik intensywności zabudowy 0,453. Teren xx zagospodarować zielenią niską ozdobną4. W obrębie działek budowlanych zabezpieczyć 2 miejsca postojowe na mieszkanie Ad 1. Czy to znaczy że mogę zabudować tylko 25 działki?? Czy to nie ejst za mało?? Ile wy mieliście?? Ad 2. Co to oznacza??Ad 3. Czy to jest standardowy wpis w arunkach zabudowy?? Troche mnie to zdziwiło Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.05.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 1. tak wlasnie to oznacza2. stosunek powierzchni całkowitej wszystkich kondygnacji nadziemnych obiektów kubaturowych do powierzchni działki 3. bywaja trakie wpisy - nic w nim szczególnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 25.05.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 jak ci mało, to możesz poszukać innej działki. np w centrum miasta. tam są współczynniki rzędu 100%. przeciętna działka w terenie zurbanizowanym ma 600m2. 1/4 z 600m2 to 150m2. czyli budynek może mieć wymiary: 10x15m, a biorąc pod uwagę drugi zapis możesz postawić dwie takie kondygnacje o powierzchni razem 270m2. ?????!!!!!????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 25.05.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Też myślę, że 25% zabudowy to normalka poza miastem. U mnie był warunek pozostawienia min. 70% powierzchni biologicznie czynnej, czyli prócz tego co po domem (chyba żeby robić dach pokryty darnią ) odchodzi powierchnia tarasów, podjazd, chodnik, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megic 07.06.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 (edytowane) Witam, Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć moje warunki urbanistyczne dla działki położonej w strefie zabudowy mieszkaniowo-usługowej 1. Intensywność zabudowy: minimalna- nie ustala się; maksymalna-0,6. 2. Minimalny procent powierzchni biologicznie czynnej: 70% 3. Maksymalny procent pokrycia działki zabudową: 20% 4. Linie zabudowy: nie ustala się. 5. Wysokość zabudowy: minimalna- nie ustala się; maksymalna - 12,0 m Dodam, że były to warunki dla działki o pow. 0,93ha, teraz działka po odcięciu kawałka ma 0,5 ha. Czy to zmienia jakąś postać rzeczy? Jak się ma punkt 1. do punktu 2. i 3. bo już sama tego nie rozumiem. Co i ile maksymalnie tam mogę postawić przykładowo? Proszę bardzo o pomoc. Dziękuję z góry! Edytowane 7 Czerwca 2010 przez Megic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 07.06.2010 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 1. Intensywność zabudowy - już wcześniej pisałem: stosunek powierzchni całkowitej wszystkich kondygnacji nadziemnych obiektów kubaturowych do powierzchni działki, czyli dla działki o pow. 5000m2 (0,5ha) przy współczynniku 0,6 możesz mieć max. pow. całkowitą wszystkich kondygnacji 3000m2 (3000/5000=0,6) 2. Minimalny procent powierzchni biologicznie czynnej: 70%, co oznacza, że 3500m2 działki musi zostać trawnikiem lub inną pow. biol. czynną. Reszta (1500m2) może być budynkiem, dojazdem, tarasami, chodnikami itd... 3. Maksymalny procent pokrycia działki zabudową: 20%, co oznacza, że 1000m2 to max. możliwa powierzchnia zabudowy (obrysu budynku) Jak się ma punkt 1. do punktu 2. i 3. bo już sama tego nie rozumiem.A ja nie rozumiem tego pytania... każdy z tych punktów mówi o czym innym. Wszystko jest logiczne i nic ze sobą się nie gryzie. No a te obliczenia to matematyka na poziomie czwartej klasy podstawówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 12.06.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 2. Minimalny procent powierzchni biologicznie czynnej: 70%, co oznacza, że 3500m2 działki musi zostać trawnikiem lub inną pow. biol. czynną. Reszta (1500m2) może być budynkiem, dojazdem, tarasami, chodnikami itd... Parking lub podjazd można pokryć betonowymi płytami ażurowymi typu meba i przy odrobinie szczęścia zostanie to uznane za powierzchnię biologicznie czynną. Lub też kratownice plastikowe na których sadzi się trawę i można po tym jeżdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts