rammzes1 25.05.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Wiem, wiem wiem...... było pewnie z tysiąc razy i nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi ale zaryzykuję. Jestem dumnym posiadaczem gruntu budowlanego zaopatrzonego w prąd i chciałbym wybudować na nim domek parterowy o wielkości 120 - 150 m. Jakie mogą być przybliżone koszty budowy? Czy 200 tys wystarczy żeby zamieszkać, a może dać sobie spokój i kupić mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 25.05.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 rzeczywiscie bylo duzo, zobacz np. w sondażach, ejst bardzo długi i burzliwy wątek aktualnie dyskutowany przyblizony koszt -prosze bardzo, stan surowy otwarty ok. 600 zl za m2 podłog , dalsza czesc az do wykonczenia pod klucz -1500 zl x każdy metr uzytkowy, nam na razie sie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 25.05.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 ok 600 za stan surowy jest całkiem realne, ale dużo zalezy od materiałów i robocizny. Jednak to jest dopiero wierzchołek góry. Potem wszystko zmierza do nieskończoności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel237 25.05.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 najgorsze jest to że są NIEOGRANICZONE są przedzały kwotowe ale to już od ciebie zależy !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 25.05.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Ja bym powiedział, że dużo więcej, niż się wydaje. Ale u mnie i tak na razie wychodzi mniej, niż wynika to z przybliżonego kosztu budowy podanego na stronie autora projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 25.05.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 koszty budowy mozna okreslić krótko : za duże. Jesli masz 200tys i chcesz się za to wybudować i wprowadzic do wykończonego domu wraz z wyposażeniem to musisz wiele prac wykonać metodą gospodarczą. a i tak na końcu sie okaże, że zabrakło ci pieniędzy na wyposażenie kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 25.05.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Koszty są zawsze większe niżby wydawało się na początku. Prawdopodobnie, gdyby czlowiek wiedział ile to będzie to zapewne część z nas kupiłaby mieszkanie. Usiadź i policz koszty materiałów i robociny dla swojego domu a następnie dodaj 30% - otrzymasz właściwy wynik. Szacunkowo wychodzi 1500-1800 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 25.05.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Pamiętaj o jednym ,budujesz powierzchnię całkowitą i dla takiej rób kosztorys np.1500zł/m2.Niektórzy o tym zapominają i liczą dla użytkowej.A potem przykra niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 25.05.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Pamiętaj o jednym ,budujesz powierzchnię całkowitą i dla takiej rób kosztorys np.1500zł/m2. Niektórzy o tym zapominają i liczą dla użytkowej. A potem przykra niespodzianka. Ojjj, skąd ja to znam A trzeba pamiętać jeszcze o ogrodzeniu i zagospodarowaniu działki, jak nie chcesz żyć "na budowie".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 25.05.2005 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Budowa to dla wielu sposob na zycie na co najmniej kilka lat.Sa tacy co porywaja sie majac dzialke i kilkadziesiat tys w kieszeni.Ciagle wykanczaja kolejny etap.Wprowadzja sie w stan surowy zamkniety.I ciagna to dalej.Moj sasiad tak sie budowal.Latami konczyl swoj dom.Bywalo,ze siedzial po ciemku,jak mial z praca w miedzyczasie klopoty.Ale nie wygladalo,zeby byl nieszczesliwy.Cieszyl sie,ze wyrwal sie z bloku.Moim zdaniem 200tys moze wystarczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts