Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stosunek powierzchni zabudowy do powierzchni działki

powierzchnia zabudowy do powierzchni działki:  

54 użytkowników zagłosowało

1. 1. powierzchnia zabudowy do powierzchni działki:

Recommended Posts

38,2%

Ale co to oznacza? Chyba tylko tyle, że mam tak zaplanowane by być w zgodzie z prawem... :lol:

no wlasnie jak to jest:

masz dzialke (zalozmy) 1300m... i nakazuja ci miec 38% zabudowy???

czyli co - mam zabudowac 494m2 dzialki?

8)

Tzn. MOŻESZ zabudować do 494mkw działki.

Tylko, że ten współczynnik jest różny w różnych gminach... :wink:

przerazaja mnie landary z waskim paskiem ziemi dookola... Jesli kogos stac na 400m2 domu, to dlaczego nie kupi pod to proporcjonalnej dzialki. Postawienie budynku o takich rozmiarach na dzialce 700 m jest dla mnie nie do przyjecia

Wystarczy parterówkę chcieć postawić na działce 700mkw i już może być kłopot... I wcale nie 400mkw.. :lol:

• 3 weeks później...
ankieta do tematu

"co sądzicie o budowaniu na działce 600 m2"

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=685077#685077

Planowaliśmy zakup działki od 550 do 1000m2. Bo te graniczne powierzchnie widzieliśmy i można postawić na nich sensowny dla nas dom (z poddaszem użytkowym 120-150m2).

Koniec końców mamy 936m2 + udział w drodze. Ale znajomy ma takie 550m2 i fajny dom z tarasem i małym ogródkiem. Wszystko zależy czy chcesz mieć basen i posadzić marchewkę :))))

Aaa, zapomniałem: w WZiZT mamy pow. zabudowy ok 120m2, czyli 12.8%.

Działka pod zabudowę ma 6000m2, a powierzchnia zabudowy to ponad 300m2. Wychodzi około 20%.

:o

Bazarek, co ty .... bazarek budujesz? :wink:

Buduję dom jednorodzinny wolnostojący z garażem dwustanowiskowym. Część mieszkalna wynosi 185m2 + tarasy, część garażowa + techniczna (pralnia, suszarnia, spiżarnia) ok. 70m2. Trochę się zagalopowałem, ale powierzchnia zabudowy ma ok. 280m2. A myślałeś, że co buduję? :-)

Pozdrawiam,

Bazarek