rrmi 06.07.2005 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Byłem w Twojej okolicy niedawno. Faktycznie ładnie przepraszam czy to jest towarzystwo wzajemnej adoracji Radomia?? dobry adres mam Poza tym Mariusz jest very , very zle oceniasz mnie na 6+ , Daj temat poklocmy sie troche , bo sie nudno robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 08.07.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Chyba znaleźlismy niezłe mieszkanko. Właściwie to kawalerkę. Prawie 35mkw na 1 piętrze w bloku 4 piętrowym, dwóch lokatorów na piętrze i do tego w stosunkowo nowych blokach. Cena też dość fajna - niecałe 36.000 zł. Jak na lokum tymczasowe powinno być OK - zwłaszcza, że do tej pory musimy wynajmować mieszkanie i pchać komuś kasę w .... za darmo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 08.07.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Chyba znaleźlismy niezłe mieszkanko. Właściwie to kawalerkę. Prawie 35mkw na 1 piętrze w bloku 4 piętrowym, dwóch lokatorów na piętrze i do tego w stosunkowo nowych blokach. Cena też dość fajna - niecałe 36.000 zł. zszokowała mnie ta cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 08.07.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Ano, dokładnie 35700 zł brutto będzie do zapłaty. Radom to dość tanie miasto jeśli chodzi o inwestycje związane z zakupem mieszkań na rynku wtórnym. Zresztą budowanie też tu jakieś troche "tańsze" jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.07.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 A ja dopiero co sprzedałem mieszkanie.No,ale trzy razy drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 08.07.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Ale pewnie ze 3 razy większe Mieszkania w granicach 80-90mkw "chodzą" po 90.000 zł. Dlatego zdecydowalismy się na kawalerkę i odkładanie kasy na "zagospodarowanie działki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 08.07.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Mariusz - boski ten Twój Radom, w Gdyni za 90tys. kupiłabym najwyżej 40m2 na rynku wtórnym jeśli macie jeszcze tanie malboraski, to rozważę przeprowadzkę pozdrawiamRytunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.07.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Ale pewnie ze 3 razy większe 57,45 m2 Ale po superremoncie. Z częścią mebli (kuchnia ,łazienka) jeśli macie jeszcze tanie malboraski, to rozważę przeprowadzkę A to nie Ty szalałeś w wątku o rzucaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 08.07.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 rzucanie przede mną, no chyba że znajdę takie za 1/3 ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.07.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Rzucaj.To bardzo proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 10.07.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Khm, pojawiła się druga opcja. 48mkw - 2 pokoje + łazienia w bloku 3 piętrowym za 43000 zł. Wiemy tylko, że okna są do wymiany także dziś jedziemy sobie obejrzeć to lokum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 19.07.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Ha, nie tak łatwo nabyć mieszkanko w naszym pięknym mieście. Pomijam fakt, i ceny robią się powoli tak duże, że zastanawiam się kogo w Radomiu będzie stać aby je kupować. To pierwsze mieszkanko - kawalerka - sprawa chwilowo nieaktualna. Córcia właścicielki uzurpuje sobie prawo do lokalu Druga - mieszkanie dwupokojowe - totalna porażka. Sypiące się tynki, do roboty praktyczne wszystko. Jak policzyliśmy, to remont kosztowałby więcej niż to mieszkanie - odpuściliśmy. Na razie szukamy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 20.07.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Druga - mieszkanie dwupokojowe - totalna porażka. Sypiące się tynki, do roboty praktyczne wszystko. Jak policzyliśmy, to remont kosztowałby więcej niż to mieszkanie - odpuściliśmy. Hmmm..... nie znam Waszych realiów cenowych, ale 48 metrów za 43 tysiące??? Nic dziwnego, że tynki się sypały i ogólnie kiszka. Tak mówiąc nawiasem, to za 48 metrów w Poznaniu ceny wywoławcze sięgają nawet 145 tysięcy. Transakcyjne natomiast 115 - 130. I to w starym bloku z wielkiej płyty. Aha - mieszkanie od dewelopera nowe 48 metrów to jakieś 222 tysiące - takie widziałem ogłoszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 20.07.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Inżynierze - w Radomiu mieszkania są / były/ dośc tanie - tzn były w cenie przystępnej jak na kieszeń kiepawo zarabiających radomian. Teraz mieszkanie 60mkw w bloku 4 piętrowym kosztuje w granicach 70.000 PLN. W porównaniu do innych miast w Polsce jest to bardzo tanio, w porównaniu do średnio kiepawo zarabiającego Radomianina - średnia płaca na poziomie 1000 zł brutto - jest to kupa kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domakini 21.07.2005 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Faktycznie taniutko, a jak z cenami radomskich działek, bo mam jedną do "upchnięcia"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 22.07.2005 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 A to zależy w jakim rejonie jest ta działka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 24.07.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Wczoraj oglądaliśmy następną kawalerkę. Powierzchnia 30mkw - kurna jakie to wszystko wydaje się malutkie, ten pokoik , ta kuchnia - w dość przystępnej cenie 31 000 PLN. Jak wszystko będzie OK to zadatkujemy i brykam do banku. Tym razem znów moja połowica boi się kredytu, za nic w świecie nie chce myśleć o CHF, tylko PLN. Kurna, czy ktoś mi zrobi kalkulacje, ile będę płacił miesięcznie jeśli zdecyduje się na PLN a ile jeśli na CHF? Może to do niej trafi ? Okres kredytowania to jakieś 6 do 7 lat. W międzyczasie oszczędzanie na fundamenty + materiały +murarze, tak, żeby zadaszyć chałupkę i zostawić ją na okres jednego roku. Potem przez rok wszytsko schnie i osiada a my sprzedajemy chałupkę i wstawiamy drzwi + okna + jakieś instalacje, za 40.000 chyba kupi się okna + drzwi + część instalacji CO ? Potem bierzemy kredyt na wykończenie domu i mieszkamy na swoim. Chyba dobry plan prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.07.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Czesc Mariusz plan jest dobry , ale.. ja bym sie zgodzila z Twoja zona , kredyt powinienes brac w walucie , w ktorej zarabiasz (rozumiem , ze to zlotowki)i ciekawa jestem ile placisz za wynajem ,kredyt tylko wtedy jezeli koszt calkowity bylby mniejszy od czynszu , ktory teraz placisz, bo moze nie oplaca Ci sie brac kredytu na to mieszkanie moze prosciej sie przemeczyc w wynajetym i kisic kase a wtedy i przeprowadzka szybciej bedzie??nie wiem , ale ja na Twoim miejscu tak bym zrobila udanego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 24.07.2005 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Cześć Całkowita różnica w kosztach to około 200 zł + opłaty, które wszędzie są takie same. In plus jest to, że mieszkasz "u siebie" i nie martwisz się o to, że nagle każą Ci opuścić mieszkanie w ciągu 1 miesiąca. Kolega w ciągu ostatnich 6 msc 3 razy zmieniał miejsce zamieszkania. Miał chłopak pecha z tym wynajmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.07.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Mariusz no to nieduza roznica tyle , ze ja nie wiem jaki jest ruch w nieruchomosciach w Radomiu a jak sie okaze ,ze bedziesz potrzebowal szybko sprzedac , bo cos tam i wtedy stracisz latwiej tak czy inaczej sie przeprowadzic poza tym jak juz kupisz to bedziesz chcial cos tam podszykowac , a to tez pieniadze mysle , ze wiele mebli do ewentualnej przeprowadzki nie masz , bo wiadomo , ze jak myslisz o domu to sie specjalnie nie meblujesz to i jakos w razie czego sie przeniesiesz ludzie przeprowadzaja sie z wielu powodow . moze Twoj kolega mial jakies powody wynajmujacy raczej chwali sobie jak ktos regulanie placi i siedzi cicho czy nie tak? nie widze wiec powodow dla ktorych ktos Ci tak sobie wypowie umowe a i tak to nie koniec swiata moze sie nie sugeruj moimi postami , ja jestem przeciwna kredytom jesli sie absolutnie nie musi daje Ci tylko pod rozwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts