fafik 25.05.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Witam.Mam takie pytanko;znalezlismy sobie z zonka fajny projekt domku chcielibysmy go troche powiekszyc.Czy to da sie zrobic bez wiekszych kosztow,do kogo sie udac.Chodzi nam o to zeby go wzdłuz i na szerokosc zwiekszyc o 1metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.05.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Sprawdźcie,czy tak duże zwiększenie wymiarów zewnętrznych domu może się obyć bez zgody architekta ,który go zaprojektował.Na ogół można do 5%.Powinno być to napisane w projekcie.Jeżeli nie da się -to oznacza koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg5 27.05.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 projektant może dać zgodę na piśmie na wyszczególnione zmiany [ zazwyczaj zalatwia się to pocztą i bezpłatnie ].potem zmiany nanosić może adoptujący budynek np.kierownik budowy [z uprawnieniami projektanta]ale to są już dodatkowe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 28.05.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Witam.Mam takie pytanko;znalezlismy sobie z zonka fajny projekt domku chcielibysmy go troche powiekszyc.Czy to da sie zrobic bez wiekszych kosztow,do kogo sie udac.Chodzi nam o to zeby go wzdłuz i na szerokosc zwiekszyc o 1metr. Jeden metr może wymagać przekonstruwania stropu i/lub konstrukcji dachu (u mnie tak było) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts