MartaL 25.05.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Proszę o pomoc w ustaleniu co oznacza sformułowanie:stropodach wentylowany cztero lub dwuspadowy o niewielkim spadku połaci dachowych (dach płaski)Pojawiło się ono w decyzji o warunkach zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.05.2005 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 stropodach wentylowany to typ dachu płaskiego, w którym jest pustka pod pokryciem jak sama nazwa mówi służąca wentylacji.to ze opisuja ile spadowy, to pewnie chodzi im o to, że nie powinien miec ścianek attykowych całkowicie przykrywających dach.to tylepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaL 26.05.2005 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 Dziękuję za odpowiedź. Jeśli dobrze zrozumiałam to ma to być "podwójny dach", najpierw strop, a potem pustka i połacie dachowe.A ja myślałam że stopodach to zarazem strop i dach w jednym.Co to są ścianki attykowe?Niewielki spadek czyli jaki?? do ilu stopni??Czy dach dwuspadowy o nachyleniu 27 stopni spełnia te kryteria?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 26.05.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 Uważam, że określanie w decyzji wzizt konkretnego rozwiązania typu stropu jest przegięciem. Ustawa o zagospodarowaniu przestrzennym zajmuje się "wyglądami" a nie rozwiązaniami technologicznymi. Co im do tego czy ściana jest jednowarstwowa czy trzywarstwowa, czy stropodach jest wentylowany czy niewentylowany. Ma wyglądać tak lub siak. A jak osiągnie to inwestor to jego prywatna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 26.05.2005 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 scanki attykowe to te które wystają ponad stropodach (dach jest wtedy schowany)co do spadku to zapytaj dokladnie w gminie. mnie sie wydaje ze 27 stopni to nie jest dach płaski. zgadzam się z anią, że troszkę przegieli. nie z okresleniem spadku ale z podaniem rozwiazania technicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaL 28.05.2005 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Czy są jakieś przepisy okeślajace na ile gmina może ingerowac w rozwiązania techniczne planowanych budynków? Nie chcemy budować niczego co by odbiegało od pozoastałych domów na ulicy, ale dlaczego mamy być skazani na stropodach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts