Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bławatek - to piękny dom z Horyzontu.

100m2 pow. uż + garaż

piękny rozkład pomieszczeń

jak sądzę tani w budowie i eksploatacji

nie potrafię dołączyć zdjęcie, ale projekt łatwo odnaleźdź na stronie:

www.domnahoryzoncie.pl

NAPISZCIE PROSZĘ CZY BUDUJECIE TEN DOM,

A JEŚLI NIE TO CO O NIM SĄDZICIE-

MY JESTEŚMY W NIM ZAKOCHANI I BYĆ MOŻE CZEGOŚ NIE BIERZEMY POD UWAGĘ

POZDRAWIAM RYTUNIA

nie ma bławatka na stronie, ktora podałas...

Oto Bławatek

http://www.domna5.pl/pliki/widoki/render_blawatek_1.jpg

http://www.domna5.pl/pliki/widoki/render_blawatek_2.jpg

A tutaj adres do Pracowni Dom na 5 . Przypadkiem interesuję się projektem Zosia tego samego architekta (Paweł Piątka), który również zniknął ze stron Horyzontu. Piątka, najwyraźniej założył swoje biuro i Bławatek już tam jest.

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 7 months później...

Witam,

Razem z żoną jesteśmy również pod wrażeniem tego projektu,

na razie załatwiamy formalności z działką i do budowy jescze daleko ale

chciałbym zapytać o zmainy w projekcje tj, chodzi mi o ścianę odzielającą kuchnie od salonu czy może jej nie być? Nam sie wydaję że bez niej byłoby jescze więcej przestrzeni, czy to możliwe pod względem konstrukcji?

Pozdrawiam

http://www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?id=6&opcja=opis&nazwa_projektu=B%C5%81AWATEK

Podaję link do tego projektu i spróbuję go ocenić:

1. Wygląda rzeczywiście na tani w budowie.

2. Ładny z zewnątrz.

3. Dla mnie mały pokój dzienny, może faktycznie połączenie go z kuchnią stworzyłoby większą przestrzeń.

4. Pokoje na górze małe, ale przy tej powierzchni użytkowej jest to wszystko dobrze dograne.

5. Łazienka na półpiętrze trochę niewygodna ale do zniesienia :lol:. Jej plusem jest to, że znajduje się nad pomieszczeniem gospodarczym (pralnią).

6. Najbardziej podoba mi się taras z tyłu.

Podsumowując, uważam że jak na powierzchnię użytkową 99 m2 dom jest dobrze rozplanowany i ładny. Powodzenia w budowie.

• 2 weeks później...

jak już wcześniej się wypowiadałem buduję go..

- faktycznie połączenie kuchni z salonem to ok pomysł salon jest ładniejszy,

- co do budowy i jej kosztów to nie jest to mało w chwili obecnej jesteśmy na etapie CO i CWU (kończymy już) i koszty około 200..

- uważajcie na komin w salonie ... ( JEST WIELKI !!! )

- ważne jest także by działka nie miała nierównośći bo wtedy .... ( 3000 błoczków betonowych)..

- łazienka jak dla mnie jest bardzo wygodna.... i jest ona faktycznie na półpiętrze

- ciekawym rozwiazaniem jest to, że w tym domku mamy aż cztery poziomy : poziom "0" - garaż, wejście, kotłownia; poziom "1" - salon kuchnia gabinet; "2" - łazienka; "3" - poddasze...

- pokoiki nie są największe ale jak na 100m2 wystarczające..

- wydaje mi się że nie będzi drogi w ogrzewaniu..

- jak by były jaieś pytania to [email protected]

• 4 years później...

Witam wszystkich zakochanych w Bławatku. My projekt kupiliśmy na http://pprojekt.pl/projekt352-blawatek_d.html wersja z pokojem nad garażem.

Jesteśmy na etapie tynków i przed nami po zimie wykańczanie wnętrza. Widzę że dawno tu nikt nie zaglądał. Oczywiście zachęcam nowych forumowiczów do dyskusji. :)