Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niezły domek

Recommended Posts

witam

ja tez z szeregowki :wink:

oj zazdrosze tego podgrzewanego podjazu , zwłaszcza teraz gdy my biegamy z szuflami :wink:

no i zazdroszcze jeszcze tego poziomu 0 i pomieszczenia nr 4- idealne dla mnie na pracownie, dlaczego ja takiego nie mam :?

W tym roku mój podjazd pracuje częściej niż przez ostatnie trzy lata Z gospodarczego poziomu 0 jestem bardzo zadowolony

Inwestorzy budując nowe domy całkowicie zapominają o tym tak ważnym dodatku którego brak odczuwają z czasem, przypominam że domek ten kupiliśmy w stanie serowym tak więc przed kupnem dokładnie widzieliśmy i wiedzieliśmy czego chcemy

Prowadząc własną działalność pomieszczenia gospodarcze się przydają

Super pomysł z tym podgrzewanym podjazdem. Mój mąż też taki chciał to go wyśmiałam, że ostatnie zimy rzadko są białe i że jest leń bo nie chce mu się odśnieżyć. Aż tu nagle szok :o i jesteśmy zasypani. Chyba muszę zmienić zdanie.

Też żałuje że nie zrobiłem pod całą kostką

tylko jak to finansowo wyglada ? tzn takie grzanie

moj sasiad ma taki podjazd ale to z solarow się grzeje.......teraz kicha bo za malo słonca :roll: no i byly problemy z ukladaniem kostki , bo pierwsi fachowcy poprzerywali przewody wibratorem :roll:

Z układaniem kostki to wiadomo mój fachowiec od kostki tez marudził ale to jeszcze nic bo on bardziej marudził ponieważ kostka którą układał była pierwszą taka w powiecie a może i województwie ale za to jak ja ułożył to dopiero się zaczęło przez ponad pół roku codziennie wycieczki nawet burmistrza Siemiatycz przywieźli na wizję lokalną Ego kostkarza urosło ponieważ był jedynym w okolicy co taką kostkę układał

mój podjazd ogrzewany jest trochę nietypowo bo z instalacji centralnego ogrzewania a moje centralne zasilane jest z kotła stałopalnego ( taki na wszystko) koszty energii mam więc bardzo niskie

Z solarów trochę nie bardzo ponieważ ogrzewanie takie musi być załączone w momencie gdy opady śniegu się zaczynają a nie do celów rozpuszczenia ubitego śniegu W momencie gdy śnieg pada nie mamy słońca

Najbardziej popularnym sposobem roztapiania śniegu jest instalacja elektryczna uważam że to też dobre rozwiązanie wbrew pozorom koszty nie są aż tak wysokie Były lata że instalacja była załączana raz lub dwa tej zimy jak jest wiadomo

Spora część oglądających to dziwo myśli że instalacja taka musi pracować całą zimę by nie zamarzła a to przecież nie prawda

• 3 weeks później...