Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam zacnych grupowiczow

...pewnie pytanie stare jak ta grupa , ale pozwole sobie je zadac.

Od dobrych 4 miesiecy szukamy z zona ekipy budowlanej, ktora

podjelaby sie wybudowania naszego domu .

...Powiem Wam , ze co dostaniemy oferte - to "lepsza"

Jedne maja postac wyswiechtanej kartki a4 z 5 - 6 pozycjami - i cena na koncu. Inne sa nieco bardziej rozbudowane - ale oczywiscie nie ma w nich podstawowowych informacji takich jak podzial oferty na czesc materialowa - ilosc potrzebnych materialow etc,etc.

Powiedzcie jak Wy sobie z tym radziecie lub radziliscie.

...moze ktos ma kontakt do jakiejs ekipy budowlanej z okolic Poznania lub Konina - bo My juz zapas wiekszosci kontaktow wyczerpalismy.....

Jak sadzicie Ilo moze kosztowac wybudowanie domu w statnie surowym

otwartym w okolicach Poznania:

technologia - porotherm 38 Cm

parterowy z poddaszem do zagospodarowania

parter powierchnia : 138 M2

poddasze : 70 m2

powierzchnia dachu : 330 m2

/co do dachowki to sie jeszcze nie zdecydowalismy czy

bedzie to dachowka ceramiczna czy cementowa.

Dom - moze bedzie ocieplany.

dzieki Wam za sugestie i rady

podr.

Lokos

daj ogłoszenie w dziale ogłoszenia drobne

nie znajdziesz teraz dobrej i taniej ekipy, teraz to możesz szukać ekipy na następny rok. Jest pełnia sezonu, bezrobotne ekipy, albo zostały wyrzucone z budowy, albo są bardzo drogie. Szukać oczywiście zawsze możesz, może akurat ktoś zrezygnował z budowy.

Ja szukałem ekipy w jesieni i na lato w następnym roku udało mi się znaleść

nie znajdziesz teraz dobrej i taniej ekipy, teraz to możesz szukać ekipy na następny rok. Jest pełnia sezonu, bezrobotne ekipy, albo zostały wyrzucone z budowy, albo są bardzo drogie. Szukać oczywiście zawsze możesz, może akurat ktoś zrezygnował z budowy.

Nie do końca się z tym zgadzam. Są ekipy (firmy), które naprawde szybko budują i w jeden sezon robia po kilkanascie domów - tak mają ustawiony cykl budowlany. Robia prawie identyczne domy - bo to jest tańsze i moga wcisnać jeszcze kilka domów w tym roku.

Jeżeli zalezy Ci na terminie to powinieneś może przegladnąć oferte domów prefabrykowanych - może obecnie będzie to najlepsze rozwiązanie.

.....tak nie bardzo - poniewaz projekt juz mamy - pozwolenie

na budowe juz mamy i reszte niezbednych formalnosci tez mamy

zalatwione - teraz tylko kwestia ekipy.

Mamy swiadmosc , ze nic na sile - jesli w tym roku nie wyjdzie

- no coz szkoda - ale nie chcemy popelnic bledu z pospiechem -

bo to zawsze sie zle konczy.

Inna sprawa - , ze pewnie masz racje - co do mocy

przerobowych pewnych ekip - tyle , ze ja juz za bardzo nie wiem

gdzie szukac. Ot co .....

pozdr

Lokos

ja złoże swoją oferte w kwestii wykonania dachu.

A nie możesz im podrzucić kogoś , kto przygotywywał ci siany pod dach ? Z poprzednich budów - powinieneś mieć wiele znajomości jeśli obracasz sie w tym światku - oni Tobie Ty im :)

Spróbuj numer 607 636 016 .... budowali domek znajomemu. Czysto, szybko .... wiecej nie powiem bo nie byłem tam zbyt czesto.

Miałem z nimi budować ... ale kupiłem uzywke :)

ja mam swojego murarza. i podjelibyśmy sie wybudowania ale my budujemy troche dłuzej niz inne ekipy więc jeżeli zależy panstwu na czasie to sie nie polecamy. robimy solidnie w miare tanio i dlatego troche wolniej.

jeśli mogło by to być stawiane w wolniejszym tempie to polecam również usługi w zakresie postawienia tego domu.

pozdrawiam

tel.0880926689

ja mam swojego murarza. i podjelibyśmy sie wybudowania ale my budujemy troche dłuzej niz inne ekipy więc jeżeli zależy panstwu na czasie to sie nie polecamy. robimy solidnie w miare tanio i dlatego troche wolniej.

jeśli mogło by to być stawiane w wolniejszym tempie to polecam również usługi w zakresie postawienia tego domu.

Trzeba było tak od razu ....

Jak bedziecie razem budować to proszę o zdjęcia z kolejnych etapów.

To dobra reklama i pociecha że na forum można coś zdziałać :)

Moim zdaniem to teraz bedzie bardzo ciężko znaleśc ekipę budowlana. Ja robię hydraulikę i co dzwonię po znajomych ekipach to mają terminy pozajmowane do końca września.

Myślę że trzeba wyposrodkować taniość i fachowość ekipy. Jeżęli ma być super tania i super dobra..... to mam obawy że że nie prędko się wybudujecie.

Bardzo tania..... prosze bardzo: przed Błoniem codziennie rano stoją Ukraincy.... robia za śmieszne pieniądze ale i ich robota jest smieszna.

Pozdrawiam

...witam.

Mam racjonalizm - tzn. wiem , ze za grosze dobrze sie nie da wubudowac domu , jednak kiedy dostaje oferte np:~/hipotetycznie/ na 180 TYS

a jadac do firmy budowlanej - W Warszawie - dostalem od nich wycene i oferte na okolo 90-110 to juz jest chyba powod do negowania bzdor ktore otrzymalem od wczesniejszych oferentow.

Jak Pan sadzi ??