bet 26.05.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 na dniach wykupimy mieszkanie lokatorskie na własność na preferencyjnych warunkach płacąc 5 % wartości mieszkania ( wniosek złozyliśmy na początku 2004r .... tak długo to trwało ) czy mozemy to mieszkanie po wykupieniu sprzedać? czy musi być jakiś odstęp czasu? chcemy kupić dom na rynku wtórnym... juz nawet mamy 1 na oku tylko na zakup chcemy wziąźć kredyt i sprzedać ewentualnie to mieszkanie na pokrycie innych wydatków związanych z kupnem domu....czyli pokryć opłaty skarbowe, notarialne, agencyjne, i zrobić remonty w tym domu... czy będziemy mogli sprzedać to mieszkanie czy nie ? proszę podpowiedźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 26.05.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 Wykupując mieszkanie na preferencyjnych warunkach korzystacie z bonifikaty, która zostanie wam odebrana z chwilą sprzedaży mieszkania przed upływem określonego czasu (czas wyliczy wam sprzedający - jest różnie)Można tej straty uniknąć sprzedając mieszkanie w trybie umowy przedwstępnej i - po upływie odpowiedniego czasu - ostatecznej.W umowie przedwstępnej precyzuje się kto do kiedy korzysta z mieszkania i opłaca czynsz. Obie umowy są notarialne i gwarantują stronom ich wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bet 29.05.2005 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 kurcze... to przez 5 lat będę musiała jeszcze utrzymywać to mieszkanie... wcale mi się to nie uśmiecha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 01.06.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Nie wiem, czy wszystkie, ale niektóre spółdzielnie napewno wstrzymały możliwość wykupu mieszkań. Chodzi o to, że Trybunał Konstytucyjny uznał że jakiś przepis prawny odnoszący się właśnie do wykupu mieszkań jest niekonstytucyjny. Nie jestem teraz w stanie jednoznacznie podać o jaki przepis chodzi, ale jeśli zajdzie taka potrzeba to mogę sie dowiedzieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts