wojtek12 26.05.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 mam zamontowanykocol kond. vitodens 200 super maszyna podgrzewa mi ciepla wode i podlogowke z grzejnikami ale pojawia mi sie problem bo caly czas spada mi cisnienie wody w instalacji ktore prowadzi do wyłaczenia kotła po okolo 2 tygodniach normalnej pracy mam pytanie czy u kogos wysapił taki sam problem . na pewno nie mam nigdzie wyciekow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 26.05.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 instalacja jest nieszczelna.proponuję poprosić Twojego instalatora i niech zrobi jeszcze raz próbę szczelności, po odłączeniu kotła a następnie sprawdź wszystkie połączenia na zimno. kocioł nie może grzać być może występuje tutaj tak mały wyciek że ciepła woda powoduje odparowanie wycieku i dlatego nie możesz stwierdzić gdzie jest nieszczelność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik 27.05.2005 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Witam! Niekoniecznie musi to być wyciek. wojtek12 podał za mało informacji. Jak duże są to spadki ciśnienia oraz jak długo już użytkuje kocioł? U mnie było podobnie. Przez pół roku z nowej instalacji wypuszczałem trochę powietrza co dwa tygodnie. Zarazem następował spadek ciśnienia i musiałem dopuszczać wodę. Ale po tym okresie wszystko wróciło do normy i teraz nie mam żadnych spadków ciśnienia. Też na początku myślałem, że mam nieszczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.05.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Możesz też mieć dziurawą przeponę lub niewłaściwe ciśnienie w naczyniu wzbiorczym. Włóż zapałkę w wentyl powietrza przy naczyniu i sprawdź czy nie leci z niego woda, a jak nie leci to sprawdź wielkość ciśnienia w części powietrznej naczynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 27.05.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 U mnie podobny jak u wojtka12 efekt wystepuje z vaillantem ecotec - na szczęście piec grzeje, mimo że wg manometru prawie nie ma ciśnienia w obiegu c.o. - tzn. nie ma na zimno, a jak się woda podgrzeje, to jest tyle, ile ma być ... pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek12 27.05.2005 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 cisnienie utrzymuje na poziomie ok. 1,5 a w ciagu 2 tygodni spada do 1 i wtedy wyłacza piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts