Egon 27.05.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Bardzo proszę o opinie, głównie krytyczne (pozytywne już mam wyrobione) na temat tego projektu. Zapraszam do dyskusji. http://www.budostrada.pl/img/projekty/57/widok2.jpghttp://www.budostrada.pl/img/projekty/57/widok1.jpg http://www.budostrada.pl/img/projekty/57/rzut2.gif 1. wiatrołap 3,48 m22. komunikacja 10,48 m23. kuchnia/jadalnia 11,71 m24. pok. dzienny 36,1 m25. łazienka 6,18 m26. sypialnia 14,78 m27. sypialnia 14,09 m28. sypialnia 12,10 m29. pralnia c.o. 3,43* m210. garaż 21,0* m2 Istnieje możliwość adaptacji poddasza ~ 36 m2.W sumie domek o pow. użytkowej ~ 110 m2. Ponieważ architekt najwyraźniej założył własne biuro, projekt zniknął ostatnio ze stron Horyzontu, ale można go w całości obejrzeć TUTAJ. Ponadto na Forum było kilka wzmianek o tym projekcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 27.05.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Fajny, prosty domek, mi się podoba chyba zlikwidowałabym daszek nad sypialnią w elewacji ogrodowej a jedyna wada jak dla mnie to schody na górę z salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 27.05.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 A ja bym zmienił te dodatki drewniane na.........coś innego. To nie to że nie lubię drewna ale słabo konserwowane po paru latach wygląda fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 27.05.2005 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Funkcjonalny, tani w budowie i eksploatacji, rozmieszczenie pomieszczeń to plusy.Ale czy tak ma wyglądać architektura wymarzonego domu - wieje nudą.Ładniejszych i równie funkcjonalnych już nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 28.05.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 bardzo fajny domek, funkcjonalny i chyba powinien być dość tani w wykonaniu, ale faktycznie te schody w salonie ... chociaż z drugiej strony jak fajnie je zrobicie to może to być najciekawszy dekoracyjny element waszego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 29.05.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 zerkneij tu: inny post o Zosi my w końcu prawie zdecydowaliśmy sie na kropke z pracowni z Białegostoku wybierz kropkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 30.05.2005 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 my w końcu prawie zdecydowaliśmy sie na kropke z pracowni z Białegostoku wybierz kropkę Tak na gorąco: domek ładny, ale... brak garażu w bryle i dach kopertowy, a to oznacza dodatkowe koszty. Poza tym OK ! Dzięki za link, nie oglądałem jeszcze projektów z tej pracowni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 31.05.2005 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Funkcjonalny, tani w budowie i eksploatacji, rozmieszczenie pomieszczeń to plusy. Ale czy tak ma wyglądać architektura wymarzonego domu - wieje nudą. Ładniejszych i równie funkcjonalnych już nie ma? No cóż, ja nie znalazłem. Może Tobie się uda, ale to naprawdę trudne zadanie. Czy wieje nudą ? Polemizowałbym, bo proste jest często piękne i ponadczasowe. Jestem miłośnikiem eleganckiej prostoty . Moje zmiany: dodałbym po bulaju na ścianach szczytowych poddasza i tak jak monka zlikwidowałbym daszek nad oknem sypialni od ogrodu. W proste belki podpierające zadaszenie tarasu można wprowadzić trochę "urozmaicenia" ciesielskiego. To wszystko. Dziękuję za odzew i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts