Bodzio 2003 27.05.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Słyszałem, że doprowadzenie gazu do domu wykonuje gazownia na własny koszt. Podobno jest tak od niedawna. Czy ktoś jest zorientowany w tym temacie ? Znajomy w ubiegłym roku musiał płacić sporo kasy za tą przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 27.05.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Robiłem niedawno.Półprawda.Robią oni, ale ty płacisz za metr przyłącza.Pierwsz 5 m ok 900zł, za każdy następny metr w terenie nieutwardzonym coś około 20zł.resztę policz sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 30.05.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Robiłem niedawno. Półprawda. Robią oni, ale ty płacisz za metr przyłącza. Pierwsz 5 m ok 900zł, za każdy następny metr w terenie nieutwardzonym coś około 20zł. resztę policz sobie sam. Jeszcze napisza gdzie bo to pewnie zależy który zakład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 30.05.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 To zależy z jakiego rejonu klikasz. W Warszawie i okolicach wszystko polega na wyciągnięciu kasy od inwestora. Koszty:projekt 1250mapki500gazownia 1100przyłącze 2300inne 300WPPSgaz 5 metrów od granicy działki, przyłącze 30mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirrud 08.06.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 A czy ktoś się orientuje w kwestii własności.Tzn. jak na własny koszt pociągnę gaz do swojej posesji, czy sąsiedzi, którzy nie dołożyli złamanego grosza mogą się bez problemu za darmochę podpinać?Czy mogę domagać się rekompensaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 08.06.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 domagac to sie mozesz ale efekty beda marne ta jak z ogrodzeniem niby po połowie ale moja sasiadka powiedziala nie ma takiego przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elgo 14.06.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Też jestem na etapie przyłącza i mnie poinformowali, że gdy przyłącze robi "gazownia" to jest to koszt około 1100 pln, ale jak - uprawniona ekipa to wykona to oni oczekują tylko papierka iż wykonany odcinek przekazuję gazownikom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 14.06.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 u mnie podobnie jak u Witka, klikamy zresztą z tej samej gminy...gaz po drugiej stronie asfaltowej drogi, moja działka bezpośrednio przy niej, więc odległość około 5 male.. trzeba robić przecisk pod jezdniąza zrobienie przyłącza do skrzynki w ogrodzeniu zapłaciłam 2800 PLNi to się nazywa "za darmo"od skrzynki bezpośrednio do domu- dokładnie 31m- 4500 PLNw tym są wszystkie projekty i uzgodnienia, zgłoszenia w gminie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasmina 26.06.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Droga/drogi IZAT: wszysto się zgadza: przyłącze-czyli odcinek od gazociągu w ulicy do ogrodzenia 5 m daje 920zł. Do tego przecisk pod jezdnią 1500 zł, do tego szafka na gazomierz 400. WSZYSTKO CO SIĘ DZIEJE OD OGRODZENIA POSESJI DO DOMU JEST TWOJĄ A NIE GAZOWNI SPRAWĄ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 26.06.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Droga/drogi IZAT: wszysto się zgadza: przyłącze-czyli odcinek od gazociągu w ulicy do ogrodzenia 5 m daje 920zł. Do tego przecisk pod jezdnią 1500 zł, do tego szafka na gazomierz 400. WSZYSTKO CO SIĘ DZIEJE OD OGRODZENIA POSESJI DO DOMU JEST TWOJĄ A NIE GAZOWNI SPRAWĄ. dokładnie tak jaśmino to samo napisałam w poście powyżej a Ty to potwierdziłaś tylko dlaczego tak drogo od tego ogrodzenia do domu, tego mi już chyba nie wytłumaczysz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts