Rafter 01.11.2002 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 A wtedy za zatwierdzenie w urzędzie projektu z zagranicy bekniesz jak za dwa projekty krajowe.Będą tłumaczenia o innych niż polska norma, materiałach jakie są za granicą, zgodności z ekologią i podobne głupoty.Na szczęście ja projekt już mam kupiony w 2000 za 990 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 02.11.2002 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2002 Co za kraj nieszczęsny!! W Białymstoku zgadały się kiedyś firmy radio-taxi i ustaliły jednolitą cenę za przejazdy taksówkami. Długo to nie potrwało, zanim pojawiły się ulgi i promocje. Cena nadal obowiązuje, jak najbardziej. Ale klient płaci ową cenę minus zniżka promocyjna która czasami dochodzi do 50%. To samo będzie i tu. A jaka ustawa mówi że architekt musi być w Izbie żeby UG dał pozwolenie na budowę? Pewnie zamiast przynależności do izby wystarczy "załącznik" dla urzędnika. Cholera, ile jeszcze takich bezsensów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 02.11.2002 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2002 Właśnie,czy ktoś może wie na jakiej prawnej podstawie UG wymaga "zaświadczenia Komitetu Organizacyjnego Izby Inżynierów budownictwa dot.członkostwa" jako załącznika do wniosku o pozwolenie na budowę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 02.11.2002 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2002 czy ktoś może wie na jakiej prawnej podstawie UG wymaga "zaświadczenia Komitetu Organizacyjnego Izby Inżynierów budownictwa dot.członkostwa" jako załącznika do wniosku o pozwolenie na budowę ? Jeśli nie zapomnę to sprawdzę w pon. w pracy w Lexie. Albo poszukaj na jakieś stronie Izby Architektów. Niestety jest podstawa - odpowiednia ustawa.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 03.11.2002 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 A ceny mapek u geodetów to nie rozbój w biały dzień??A projekty na przyłącza??Ja na razie minąłem półmetek a koszty urzędowe mam na poziomie 12% całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts