vivaldi 28.05.2005 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Chodzi o ogrzewanie niskotemperaturowe (podlogowka, scienne i grzejniki). Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.05.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 projektant z uprawnieniami parter ok 270 m / całkowity koszt z wyliczniami ok 800 bez rachunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 31.05.2005 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Czy juz nikt z was nie zafundowal sobie projektu instalacji?Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 11.06.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Witaj vivaldi,w wiązownej za projekt chcą ok.1000pln, w lenthermie na zwoleńskiej jak pamiętam ok.600 ?, jak chcesz kontakt to pisz.A swoją drogą masz już wykonawce na ścienne ogrzewanie, ja się strasznie bujam i nie mam pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
and33 11.06.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 dobry instalator sam zaprojektuje instalacje i dobjerze grzejniki powinien zrobić to w cenie (ja tak robje) poco niepotrzebnie wydawać pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 12.06.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Ja tez robię niestety projekty do przyszłych instalacji ale moje zdanie jest takie To projektant powinien zrobić projekt a hydraulik wykonać instalacje wg projektu Porządny projekt domu powinien mieć dobrane zapotrzebowanie ciepła dla każdego pomieszczenia i to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysieg 15.06.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Chodzi o ogrzewanie niskotemperaturowe (podlogowka, scienne i grzejniki). Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie info. Może zastanów się czy jest sens wydawać pieniądze na ten projekt? Lepiej je przeznaczyć na jakieś extra dodatki do tej instalacji i zwalić kłopoty na wykonawcę (byle solidnego - ale od czego jest umowa z 3 letnim okresem gwarancyjnym?). Acha jeszcze jedno to co wyżej dot. jakiegoś prostego obiektu !! Przy większych projekt jest potrzebny nawet po to by uniknąć przeinwestowania w instalacje (np za duży kocioł) lub kłopotów w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 15.06.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Mi projekt robił wykonawca instalcji - w cenie. Zgodził się z moimi wstępnymi wyliczeniami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 15.06.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Zapłaciłem 300 zł (podłogówka + grzejnikowe). W projekcie były bilanse cieplne, dobór urzadzeń i wycena. Projektant związany był z Vaillantem i gratis zrobił mi projekt i wycenę CWU w Hepworth'cie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg5 04.07.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Ekipa hydraulików skończy w tym tygodniu .Projekt gratis - ponieważ jak powiedział "szef" -"to w naszym interesie".Poszukaj "prawdziwego" wykonawcy- on załatwi resztę , łącznie z zakupem wszystkich materiałów - mają rabaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 11.08.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Witaj Vivaldi! Jestem ciekaw czy zdecydowales sie na ogrzewanie ścienne, bo ja też o tym myślę i czy masz już ewentualnego wykonawcę? Ja rozważam wykonawce spoza Warszawy. Nie znam nikogo innego kto by sie tego podjął. Bede wdzięczny za odpowiedz. Pucio, pucio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doli 12.08.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 A może ktoś z was poleci mi dobrego fachowca w tym temacie, który podjął by się założenia instalacji w 2 nowo budowanych domach w Mińsku Mazowieckim (właśnie robimy dachy). Termin do uzgodnienia. Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts