moniga 28.05.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Mamy słupki ogrodzeniowe ale nie mamy zrobionych żadnych oczek przez które mógłby przechodzić drut naciągowy. Co stosowaliście do naciągnięcia a raczej przytrzymania siatki przy słupkach? Czy wystarczy przymocować siatkę do słupka za pomocą drutu? tzn. przywiązać siatkę tym drutem do siatki. A może jakieś obejmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slack 28.05.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Przywiąż drut naciągowy do słupków a dopiero do niego siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slack 28.05.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Oczywiście drut trzeba najpierw dobrze naciągnąć śrubami "rzymskimi" na końcowych słupkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 28.05.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Witam !!! Nawierć w słupkach po dwa otwory w trzech miejscach (góra środek i dól) i przywiąż do tych otworów drut naciągowy (zrób oczka) . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniga 28.05.2005 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 niestety wiercenie w słupkach trochę odpada bo one są zalane betonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m67 28.05.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Ja zrobiłem tak. Do słupków dospawałem 3 nakrętki (chyba M10) i przez nie włożyłem drut fi 8 mm przeplatajac przez oczka siatki. Od górty i na dole przeciągnięte mam druty napinające, które są naciągane za pomoca specjalnych naciągów (kosztowały pare zł w OBI). A ważna rzecz siateczkę bardzo fajnie naciaga sie pasami do mocowania ładunków. Potrzebny będzie jeszcze tylko specjalny grzebień, który mozna sobie wyspawać z katownika i prętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniga 28.05.2005 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 m67 a czy miałeś słupki zalane betonem? Bo ponoć spawanie osłabia ten beton-tak słyszałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m67 29.05.2005 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Ale jak zalane? Wstawiałem słupeczki z rurki 2". W środku nie zalewałem betonem, bo uważam że nie ma takiej konieczności wiec i z wierceniem w rurach nie było kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts